Tip dana: Liverpul – Everton: Mersisajd derbi za iskupljenje Redsa i Karamela!

U ponedeljak nas očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta, a mišljenja smo da se onaj najzanimljiviji igra na Enfildu, gde će fudbaleri Liverpula ugostiti Everton.
Meč između dva gradska rivala je zakazan za 21h.

Liverpul: Malo ko se nadao da će Redsi izgledati ovako loše!

Fudbaleri Liverpula su u jednom trenutku prošle sezone bili u igri za sva četiri trofeja, a na kraju su došli do polovičnog učinka, pošto su osvojili dva.
Naime, četa Jirgena Klopa je osvojila FA Kup i Liga Kup, međutim, Redsi su ostali kratkih rukava u dva najbitnija takmičenja po njih, Premijer ligi i Ligi šampiona.
Vrlo lako se moglo desiti i da tim sa Enfilda ima četiri od četiri, ali je u finalu Lige šampiona engleski predstavnik poražen od Reala, iako je po svemu viđenom Liverpul bio daleko bolji rival na terenu, dok je u poslednjem kolu engleskog šampionata, Siti do sredine drugog poluvremena gubio na svom terenu sa dva gola razlike od Aston Vile, ali su na kraju ipak Građani ubacili u petu brzinu, došli do pobede a samim tim i do titule.
Ipak, deluje da ni oni najveći pesimisti nisu mogli očekivati da će Redsi pružati ovako slabe partije ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je bez ikakve sumnje i tabela Premijer lige, koja nam pokazuje da se ova ekipa nalazi na katastrofalnom desetom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Njukasl, pa je sva prilika da Liverpul naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona.
Inače, u prošlom kolu je nekadašnji šampion Engleske još jednom dobrano razočarao sve svoje navijače, pošto je ova ekipa poražena na gostovanju kod Vulverhemptona, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
Što se tiče Lige šampiona, iako su Redsi ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja započeli sa katastrofalnim porazom u Napulju, na stadionu “Diego Armando Maradona” gde je italijanski predstavnik slavio sa 4:1, na kraju je engleski predstavnik došao do druge pozicije na tabeli i plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
Za protivnika u nokaut fazi engleski predstavnik je dobio Real Madrid, što će ujedno biti i repriza finala iz prošlog izdanja Lige šampiona, ali i lepa prilika da se četa Jirgena Klopa osveti Madriđanima za bolan poraz u meču za trofej.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan duel sa Evertonom, Klop ovog puta neće moći da računa na Artura, Dijaza i Konatea, dok su pod velikim znakom pitanja Žota, Firminjo, Van Dajk i Konate.

Everton: Mogu li Karamele do opstanka u društvu najboljih?

Prošla sezona je bila jako loša po ekipu Evertona, koja je na kraju ipak uspela da dođe do opstanka, iako su iz ovog kluba pre početka šampionata najavlljivali borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Na kraju su popularne Karamele prvenstvo završile na šesnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Barnli koji je na kraju i ispao u Čempionšip.
Kada su svi očekivali da će ovaj tim zaigrati dosta bolje na startu nove sezone, usledilo je veliko razočarenje, i kada se sve sabere i oduzme utisak je da Everton pruža daleko slabije partije nego što je to bio slučaj u prošlom šampionatu, pa je sigurno da će svi navijači ovog tima imati dosta razloga za zadovoljstvo ukoliko njihova omiljena ekipa na kraju uspe da dođe do opstanka u društvu najboljih.
Naime, Karamele se u ovom trenutku nalaze na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Do sada je ova ekipa sakupila osamnaest bodova, i to pošto je odigrala 21 meč i ostvarila samo četiri trijumfa, šest remija i čak jedanaest poraza, što je zaista previše za tim koji je pre početka ove sezone imao zaista velike ambicije.
Ipak, u prošlom kolu je osamnaestoplasirani tim na tabeli konačno odigrao jedan dosta dobar meč, možda i svoj najbolji u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, pošto je na svom stadionu Everton mimo svih očekivanja savladao prvoplasirani Arsenal, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Bio je to treći trijumf Karamela na domaćem terenu, a prvi još od sredine oktobra kada je Kristal Palas savladan sa 3:0.
Do sada se osamnaestoplasirani tim na tabeli blago rečeno nije proslavio u gostima, pošto je četa Šona Dajča koji je nedavno preuzeo ovu ekipu nakon otkaza koji je dobio Frenk Lampard, odigrala do sada jedanest mečeva u gostima i ostvarila samo jedan trijumf, četiri remija i čak pet poraza.
Inače, poslednji međuosobni susret sa svojim gradskim rivalom Liverpulom, Everton je odigrao početkom septembra na Gudison Parku, a taj susret je završen bez pogodaka.
Za kraj, Šon Dajč za ovaj veoma važan susret neće moći da računa na Patersona i Tausenda, dok su pod velikim znakom pitanja Kalvert-Luin, Kin i Garner.

Naš predlog

I jedni i drugi moraju da idu na trijumf na ovom susretu, a mišljenja smo da će kvalitet domaćina ipak isplivati na površinu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.55.

Treba očekivati i golove na Enfildu, i to na obe strane, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio fantastičnu kvotu 1.86.

Za kraj, očekujemo silovite napade Liverpula ka golu rivala od prvog minuta utakmice, zbog čega vam preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.