Tiket dana (utorak, 14.02.2023)

Tiket dana

Posle tri meseca nastavlja se Liga šampiona. Skoro i da smo zaboravili ko je sve prošao u nokaut fazu elitnog takmičenja, ali ćemo se podsetiti naredne dve sedmice kada se igraju prve utakmice osmine finala. Prve dve su na programu večeras, igra se na San Siru i na Parku Prinčeva, a pored toga pratićemo i mečeve nižih engleskih liga. Predložene kvote važile su u momentu pisanja teksta.

Pari Sen Žermen – Bajern – 1x,2-3 @ 3.40 u Meridianbet

Prv i put u prethodnih godinu dana Pari Sen Žermen je vezao dva poraza. Naravno, odavno se nije dogodilo tako nešto, mada se radi o dva takmičenja. Prvo su u sredu završili svoj put u kupu porazom od Olimpika na Velodromu, a u subotu ih je pobedio i Monako u Ligi 1. Svima je jasno da Sveci nisu u najboljoj formi, čak i kada pobede to više nije ona dominacija od ranije. Liga šampiona i dalje im je san, ovo takmičenje nikad nisu osvajali, a žarko ga žele. Igrali su u finalu 2020. godine, ali ih je tada savladao upravo Bajern u Lisabonu. Pre dve godine Bavarci i Parižani igrali su dvomeč u četvrtfinalu i uspeli su Sveci da se, bar delimično, osvete i izbace Bajer. Pobedili su u Minhenu 3:2, pa poraz od 1:0 na Parku Prinčeva nije bio tragičan. Bajern je krenuo u nastavku sezone sa tri remija, ali već sada ima i tri pobede iza sebe. U subotu su pobedili Bohum sa 3:0 i zadržali bod prednosti u odnosu na sjajni Union Berlin. U francuskom prvenstvu PSŽ je i dalje prvi, mada su se sve češće dogažaju kiksevi, ali i pratioci ne blistaju pa su i dalje na pristojnoj udaljenosti. Očekuje se povratak Kilijana Mbapea, koji je propustio prethodna tri meča, a od finala Mundijala gol je dao samo Strazburu u zvaničnom meču. Bajern je i dalje bez Sadija Manea, ali mu prija igranje na strani, pa verujemo da hoće i na Parku Prinčeva. Mada svi očekuju goleadu, smatramo da se timovi neće previše zalatati i da odluka pada na Alijanc Areni. Za ovaj meč predlog je dupla šansa na domaćina uz umeren broj golova. Za 1x,2-3 kvota je 3.40 u kladionici Meridianbet.

Barnli – Votford – T12+ @ 1.85 u Meridianbet

Klaretsi su jednom nogom u Premijer ligi. Samo jednu sezonu trajaće njihov boravak u Čempionšipu i to je za svaku pohvalu. Imamo primere nekih drugih timova koji su posle ispadanja iz elite doživeli kolaps i nisu se zaustavili samo u Čempionšipu, već su pali mnogo niže. Kraj prvenstva je daleko, ali Barnli igra toliko sigurno da ne vidimo način kako će pasti, eventualno, ispod drugog mesta. Od drugoplasiranog Šerfild junajteda imaju sedam bodova više, a od Midlzboroa 17 uz meč manje odigran. U subotu su odradili posao protiv Prestona i upisali novi trijumf, deseti uzastopni u Čempionšipu, a u međuvremenu plasirali su se u osminu finala FA kupa. Votford nije tako uspešan posle ispadanja iz elite, Stršljenovi su trenutno na šestom mestu i cilj im je da makar zadrže tu poziciju i pokušaju preko plej-ofa da se vrate u društvo najboljih. Prošle sezone ove dve ekipe vojevale su u eliti, Barnli je bio uspešniji u međusobnim duelima, upisao je pobedu i remi, ali je Votford na početku ove sezone u Čempionšipu slavio na svom terenu minimalnu pobedu. Barnli je na svom Turf Muru favorit protiv svih ekipa iz ovog ranga, pa i protiv Votforda. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ kvota je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Bristol Rovers – Ipsvič – 2,2+ @ 1.96 u Meridianbet

Domaći tim je u seriji loših rezultata i vezao je pet zastopnih poraza, od toga četiri u Ligi 1. Na ta četiri meča Bristol Roversi su dali samo jedan gol i sada su dosta udaljeni od cilja, a to je doigravanje za plasman u Čempionšip. Moraće više da razmišljaju o opstanku, pogotovo ako i protiv Ipsviča ostanu praznih šaka. Gosti su jedno vreme bili lideri, sada su na trećem mestu i plan im je da završe barem na jednom mestu više. U dva prethodna kola osvojili su samo po bod, prvo su kod Kembridža igrali 1:1, da bi u subotu nadokandili dva gola minusa protiv Šefild Venzdeja i na kraju podelili bodove sa Sovama. Upravo je Šefild ispred Ipsviča i to sa šest bodova prednosti, pa ne verujemo da su u Ipsvič Taunu zadovoljni nerešenim ishodom u tom meču. Vodeći Plimut pobegao je na osam bodova razlike i trenutno im oni nisu meta. Ipsvič je dobio Bristol Roverse u prethodna četiri međusobna meča, oba puta prošle sezone, jednom u EFL kupu, kao i na početku ove sezone. Pobediće i sada, a uz dvojku dodajemo i dva gola na goste. Za 2,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.96.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 12.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.