Derbi dana: PSŽ – Bajern Minhen: Na putu do ispunjenja sna Parižanima se opet isprečio Bajern!

U utorak je poprilično interesantna ponuda za klađenje, a između ostalog ovaj dan nam donosi i prve mečeve osmine finala Lige šampiona. Smatramo da se derbi dana igra na “Parku Prinčeva” gde će snage odmeriti PSŽ i Bajern Minhen, što će ujedno biti i repriza finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja iz 2020. godine, kada su Bavarci slavili sa minimalnim rezultatom.
Početak ovog susreta zakazan je za 21h.

PSŽ: Mogu li Parižani konačno do Lige šampiona?

PSŽ je prošle sezone ponovo na jedan izuzetno dominantan način došao do titule šampiona Francuske, i to pošto je na kraju ova ekipa imala čak petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej, a pitanje osvajača prvenstva se ni u jednom trenutku zapravo i nije dovodilo u pitanje.
Nažalost, ponovo Parižani nisu uspeli da ostave ozbiljniji trag u Ligi šampiona, gde je ova ekipa eliminisana u osmini finala od Real Madrida koji je kasnije i stigao do trofeja nakon pobede u finalu nad Liverpulom.
U međuvremenu je prošlog leta novi trener ovog tima postao Kristof Galtje koji je pre dve sezone bio verovatno i najzaslužniji čovek što je Lil došao do šampionske titule, a isto tako je ovaj stručnjak sa dosta uspeha prošle sezone predvodio Nicu, koju je uspeo da dovede do plasmana u Ligu konferencija.
Bilo je dosta promena u timu, ali je sačuvana okosnica, pošto napad i ove sezone predvodi trio Mesi, Nejmar i Mbape.
U ovom trenutku se ekipa sa “Parka Prinčeva” nalazi na prvom mestu na tabeli francuske Lige 1 uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej, međutim, deluje da Parižani u poslednje vreme imaju baš dosta problema.
Naime, prvo je aktuelni šampion Francuske poražen u Kupu od upravo Marseja, kada je bilo 2:1, a nakon toga su Sveci doživeli poraz i u prvenstvu od Monaka, pošto je taj susret u Kneževini završen rezultatom 3:1, što je bio drugi poraz u prvenstvu na poslednjih pet mečeva, a pored toga je lider na tabeli ostvario i dva trijumfa, ali i jedan remi, i to na svom terenu protiv Remsa.
Izabranici Kristofa Galtjea su u Ligi šampiona odigrali šest mečeva bez poraza. Četiri puta je tim sa “Parka Prinčeva” slavio, uz dva remija i to oba protiv Benfike, a zanimljivo je da su na kraju ova dva tima imala isti broj bodova, isti međusobni skor, ali i istu gol razliku, pa je odlučivao broj postignutih pogodaka na strani, gde je portugalski predstavnik bio bolji, pa su Parižani morali da se zadovolje sa drugom pozicijom.
Žreb je ponovo bio nemilosrdan za PSŽ, pošto je za rivala u osmini finala ova ekipa dobila Bajern iz Minhena, što će ujedno biti i repriza finala iz 2020. godine.
Dosta kadrovskih problema je prethodnih nekoliko dana imao Kristof Galtje, ali po poslednjim informacijama koje stižu iz Francuske on će ipak moći da računa na Mbapea, Mesija i Veratija, a koliko je ovaj trio bitan za igru francuskog kluba, najbolje se možda videlo na gostovanju u prošlom kolu kod Monaka, koji je ovaj tim kao što smo već napomenuli glatko izgubio sa 3:1.

Bajern Minhen: Bavarci se polako ali sigurno bude!

Godinama unazad se pitanje šampiona Nemačke ne dovodi previše u pitanje, pa su tako Bavarci i prošle sezone bez većih problema došli do titule u Bundesligi, a sigurno je da se to očekuje i ovog puta.
Ostaje žal što je ova ekipa odigrala jako loše u Ligi šampiona, gde je nemački predstavnik mimo svih očekivanja još u četvrtfinalu eliminisan od Viljareala, što je svakako bilo ogromno iznenađenje.
U letnjem prelaznom roku je klub napustio Robert Levandovski, koji je prethodnih nekoliko godina bio glavna napadačka udarna igla Bavaraca, a na njegovo mesto je došao Sadio Mane.
Bilo je tu još nekoliko zanimljivih tranfera, ali ipak ništa nije toliko odjeknulo u Minhenu kao dolazak bivšeg fudbalera Liverpula
Mađutim, ono što nikako nije dobro je podatak da se Mane još uvek nije oporavio zbog povrede i on će sigurno propustiti prvi meč osmine finala u prestonica Francuske Što će bez ikakve sumnje biti veliki hendikep za Bavarce,
Inače, kada smo već kod Lige šampiona, gde nemački predstavnik ponovo slovi za jednog od glavnih kandidata za “ušati” trofej, Bavarci su bez većih problema stigli do plasmana u drugu rundu, i to pošto je četa Julijena Nagelsmana na kraju završila na prvom mestu u grupi uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, što znači da je ova ekipa na šest odigranih mečeva u elitnom takmičenju ostvarila isto toliko trijumfa.
Podsećamo vas, ta grupa je bila ubedljivo najteža, pošto su u njoj pored Bajerna bili još i italijanski Inter, ali i španska Barselona, koja nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Što se tiče prvenstva, nije sve najbolje započelo u 2023. godini za aktuelnog šampiona Nemačke, pošto je najtrofejniji nemački klub vezao čak tri remija, što se zaista retko dešava, međutim, kako vreme prolazi tako i stvari dolaze na svoje, a se to se najbolje videlo u meču prošlog kola protiv Bohuma, kada su Bavarci na svom terenu bez većih problema slavili sa 3:0, a stiče se utisak da je taj rezultat mogao da bude i daleko ubedljiviji.
Pre toga je aktuelni šampion Nemačke slavio i na veoma teškom gostovanju kod Volfsburga kada je bilo 2:4, pa je sigurno da je kriza prošlost.
Kao što smo već napomenuli Nagelsmana za ovaj duel neće moći da računa na Manea, a pored njega Bajern iz Minhena će na prvom meču osmine finala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona nastupiti i bez Nojera, Ernandeza i Mazruija, i kada se sve sabere i oduzme utisak je da će Bavarci nastupiti bez četiri veoma važna fudbalera, dok kod Parižana neće igrati samo Sančes i Mukiele, koji bi sve i da su zdravi ovaj meč započeli sa klupe.

Naš predlog

Pre svega treba istaći da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje, a prednost ovog puta ipak dajemo domaćem timu, koji je odlučan u nameri da konačno dođe do “ušatog” trofeja, što se vrlo lako može i desiti, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.70.

I jedna i druga ekipa neguje napadački stil fudbala, pa bez obzira što je ulog ogroman, mišljenja smo da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Za kraj, deluje da će silno motivisana četa Kristofa Galtjea od prvog minuta krenuti ofanivno ka golu Bavaraca, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je Meridianbet odredio sjajnu kvotu 4.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.