Tip dana: Milan – Totenhem: Milanezi ostali bez Skudeta, fokus je na Ligi šampiona, ali isti cilj imaju i londonski Pevci!

Od utorka nas konačno očekuju prvi mečevi osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “San Siru” gde će Milan koji se nalazi u ogromnim problemima dočekati Totenhem, od koga smo takođe daleko više očekivali kada je ova sezona u pitanju.
Susret između italijanskog i engleskog predstavnika je zakazan za 21h.

Milan: Mogu li Rosoneri da eliminišu Pevce?

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, prošla sezona je za fudbalere Milana bila i te kako berićetna, pošto je klub sa “San Sira” nakon jedanest godina uspeo da dođe do Skudeta, što je svakako bilo ogromno iznenađenje, pošto Rosoneri u godinama unazad ne samo da nisu uspevali da dođu do borbe za trofej, već je ova ekipa retko uspevala i da izbori plasman u Ligu šampiona.
Može se diskutovati danima u tome ko je najzalužniji za titulu prvaka Italije, ali ipak, pre svih treba odati priznanje Stefanu Pioliju, koji je sa jednim ne preterano skupim timom uspeo da dođe do Skudeta, ostavivši iza sebe Inter, Napoli i Juventus.
Naravno, prvo mesto je pored titule ovom klubu donelo i plasman u Ligu šampiona, što je pre početka sezone bio primarni cilj, a kako sada stvari stoje biće i ove.
Ponovo je gigant iz Milana na jedan sjajan način započeo šampionat, i deluje da je sve negde dosta dobro funkcionisalo sve do kraja 2022. godine.
I pored toga što su Rosoneri 2023. godinu otvorili sa trijumfom na teškom gostovanju kod Salernitane, nakon toga je usledila jedna katastrofalna serija ovog kluba koji je odigrao sedam mečeva u svim takmičenjima i doživeo čak pet poraza uz dva remija.
Navijače ovog kluba je posebno zaboleo poraz od gradskog rivala Intera u prvenstvu, i to u prošlom kolu kada je bilo 1:0, a valja napomenuti da su Neroazuri istog rivala ubedljivo savladali i u finalu Superkupa Italije, pošto je taj susret u Saudijskoj Arabiji završen rezultatom 3:0.
Pre poraza u prvenstvu od svog gradskog rivala, Rosoneri su doživeli pravu blamažu na “San Siru” pošto je Sasuolo slavio sa 5:2, što je možda zapravo i najbolji pokazatelj koliko loše izabranici Stefana Piolija igraju u poslednje vreme.
Ipak, u prošlom kolu je Milan pored još jedne poprilično blede partije uspeo da savlada Torino, pa se u ovom trenutku izabranici Stefana Piolija nalaze na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Roma, ali i trećeplasirana Atalanta.
Za razliku od prošle sezone tim sa “San Sira” je uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to pošto je u konkurenciji Čelsija, Salcburga i Dinamo Zagreba na kraju završio na drugom mestu na tabeli, i za rivala dobio engleski Totenhem, koji takođe ima dosta problema ove sezone u Premijer ligi.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, trener Milana za ovaj prvi meč osmine finala Lige šampiona neće moći da računa na Benasera, Desta, Florencija, Ibrahimovića, Manjana i Tomorija.

Totenhem: Pevci do sada nikada nisu izgubili od Milana!

U finišu prošle sezone je Totenhem iskoristio nekoliko loših partija Arsenala, na kraju u međusobnom meču i savladao Tobdžije i na kraju potpuno zasluženo stigao do plasmana u Ligu šampiona, iako je na poziciji broj četiri tim iz Londona proveo veći deo sezone, ali su na kraju Pevci ipak bili najbolji kada je to najpotrebnije.
Ono što je najbitnije, uprava kluba je nekako uspela da obezbedi ostanak Kejna i Sona, a kada na sve to dodamo i Rišarlisona, sigurno je da je Totenhem poseduje jedno od najboljih napadačkih linija u Premijer lgi.
Ipak, kada se sve sabere i oduzme, slobodno treba konstatovati da smo od čete Antonija Kontea daleko više očekivali kada je u pitanju ovogodišnje izdanje najkvalitetnije lige na svetu, pošto se u ovom trenutku Totenhem nalazi na petom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Njukas, ali i meč viška u odnosu na ekipu sa “Sent Džejms Parka” pa je evidentno da će Totenhem veoma teško uspeti da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što je naravno poput Milana, primarni cilj za ovu sezonu.
U prošlom kolu su Pevci doživeli težak poraz na gostovanju kod Lestera, a taj susret na “King Paueru” je završen rezultatom 4:1.
Zanimljivo da je pre toga petoplasirani tim na tabeli odigrao jedan sjajan susret na svom stadionu i mimo svih očekivanja savladao Mančester Siti, a taj meč u Londonu je završen rezultatom 1:0.
Na gostovanjima je Totenhem do sada u prvenstvu odigrao dvanaest mečeva i ostvario pet trijumfa, tri remija i četiri poraza, dok su u Ligi šampiona Pevci na tri odigrana meča van svog terena i ostvarili jedan trijumf, jedan poraz i jedan remi.
Naravno, ne treba zaboraviti da je engleski predstavnik na kraju sa prvog mesta u grupi pošao dalje, ispred nemačkog Frankfurta, a sve to nakon pobedonosnog gola na gostovanju kod Marseja u poslednjem minutu poslednjeg kola grupne faze.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, utisak je da Antonio Konte ima daleko manje problema pri sastavu tima za ovaj susret za razliku od svog kolege na klupi Milana, a ovog puta temperamentni italijanski stručnjak neće moći da računa na Lorisa, Bisumu, Sesegona, Bentankura i Hojberga.

Naš predlog

I jednoj i drugoj ekipi će Liga šampiona poslužiti kao takozvani spas sezone, pa je sigurno da će oba tima ići na trijumf, a to nam potencijalno može doneti golove na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.79.

Kao što smo već napomenuli, Totenhem do sada u svojoj istoriji nikad nije izgubio od Milana, ali za sve postoji prvi put, i mišljenja smo da bi ovaj meč na “San Siru” mogao da bude prekretnica sezone za Rosonere, koji i te kako znaju kako se dolazi do “ušatog” trofeja, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.55.

Za kraj, možda i idealna prognoza kada je ovaj susret u pitanju je bez ikakve sumnje kombinacija igara 1X&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.