Tiket dana: Poeni igrača

Ove sedmice širom Evrope igraju se završnice nacionalnih kupova, pa stoga ni nema Evrolige. U Kupu Radivoja Koraća igraju se polufinalni mečevi, u prvom se sastaju Mega i FMP, dok će mnogo više pažnje zaokupiti drugo polufinale u kome se sastaju beogradski ”večiti” rivali, Partizan i Crvena zvezda, već četvrti put u aktuelnoj sezoni. Meč počinje u 21 čas a igra se u niškom Čairu. Kvote i granice važile su u momentu sastavljanja tiketa.

Zek Ledej (Partizan) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.85 u Meridianbet

S obzirom da je Željko Obradović odlučio da iz rostera izostavi Jama Madara i Janisa Papapetrua, kao višak stranaca, jasno je da Ledej neće imati mnogo odmora u ovom meču. Jedina logična zamena je Tristan Vukčević, koji se i malo povredio protiv Spartaka, a i pitanje je koliko će mladi krilni centar igrati u jednom ovakvom meču. Dakle, Ledej će igrati 30+ minuta, a ako ponovi igru iz prošlog duela sa Zvezdom u Evroligi kada je bio najbolji pojedinac, ne treba sumnjati u to da će prebaciti granicu od 10,5 koševa i sada. Za (+) poene kvota je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Luka Mitrović (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.85 u Meridianbet

Nešto slično važi i za Luku Mitrovića i sastavu Crvene zvezde. Duško Ivanović nije poveo Holanda i Nikolu Ivanovića, ali na prvom meču nije računao ni na Bena Bentila. Postoji velika verovatnoća da snažni krilni centar ni sada neće biti u sastavu, što ostavlja Mitrovića u timu kao jedinu klasičnu ”četvorku”. Protiv Borca nije igrao mnogo, nije bilo ni potrebe, ali je zato bio jedan od junaka trijumfa u Tel Avivu protiv Makabija. Tada je ubacio 14 poena u paklenoj atmosferi, a slična se očekuje i u Nišu. Sada će imati i Fakunda Kampaca kao asistenta i verujemo da će trener Ivanović često koristiti pik igru u kojoj bi Mitrović sa svojim kratkim otvaranjima mogao da napravi mnogo problema odbrani Partizana. Granica za njegov učinak je 7,5 koševa i verujemo da to neće biti problem za Luku Mitrovića. Za (+) kvota je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Matijas Lesor (Partizan) – Skokovi + (granica 7,5) @ 1.85 u Meridianbet

Francuski centar je nosi i dres Crvene zvezde u onoj sezoni kada su crveno-beli ostali bez Evrolige zbog poraza od Budućnosti u finalu ABA lige. Međutim, tadašnji Lesor i sadašnji teško se mogu uporediti. Sada je snažni centar jedan od najboljih igrača Evrolige, posle Bugarina Vezenkova igrač sa najboljim učinkom i glavna snaga Partizana, ne samo pod koševima. Posebno je motivisan protiv Zvezde, u prvom evroligaškom okršaju imao je dabl-dabl učinak, i to ostvaren skoro kompletan u prvom poluvremenu. U pobedi Partizana u hali ”Aleksandar Nikolić”, Lesor je doprineo sa 13 koševa i 8 skokova. Najnovija vest glasi da je Lesor nominovan za najboljeg igrača Evrolige, a u konkurenciji su još petorica košarkaša, Vasa Micić, Majk Džejms, Kostas Slukas i Valter Tavares. To je sjajno društvo i verujemo da će Lesor biti još motivisaniji večeras kada je saznao ovu vest. Predlažemo (+) na skokove Lesora, granica je na 7,5 a za više uhvaćenih lopti Partizanovog centra kvota je 1.85 u kladionici Meridianbet.

Fakundo Kampaco (Crvena zvezda) – Asistencije + (granica 6,5) @ 1.85 u Meridianbet

Prva prava utakmica za sjajnog Argentinca u Zvezdinom dresu. Sve do sada bila je boza, utakmice u ABA ligi protiv nejakih rivala, izuzimajući Cedevita Olimpiju i Budućnost, kao i jučerašnji meč protiv Borca u Kupu. Uskoro se očekuje njegov debi u Evroligi za Zvezdu, ali je sada najvažniji okršaj sa ”večitim” rivalom. Pošto Nikola Ivanović nije u sastavu, na poziciji organizatora igre biće dvojica Gaučosa, Vildoza i Kampaco, kao i iskusni Marković koji će igrati kada treba zategnuti odbranu. Ni Kampaco ni Vildoza nisu poznati kao dobri defanzivci i Partizan će to pokušati da koristi i napadne ih preko Dantea Egzuma, ali će zato ova dvojica biti rebus za crno-bele u napadu. Kampaco se uvek isticao asistencijama, i u Realu i u Denveru, pa i sada verujemo da će razigravati Petruševa, Martina i Mitrovića, pre svih. Granica za asistencije je na 6,5, a za (+) koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 11.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.