Tip dana: Benfika – Boavista: Orlovi odbijaju nalet Porta!

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana a za vas smo ovog puta analizirali duel između Benfike i Boaviste.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 22:15h.

Benfika: Može li iko da ugrozi prvo mesto Orlova?

Ekipa Benfike godinama unazad ne uspeva da dođe do šampionske titule u Portugalu, a treba napomenuti da je ovaj tim do poslednjeg naslova prvaka došao u sezoni 2018/19, i nema nikakve sumnje da će upravo titula biti primarni cilj tima iz Lisabona kada je ova sezona u pitanju.
Ako posmatramo stvari samo na taj način onda je sigurno da svi navijači popularnih “Orlova” imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se Benfika u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Porto, koji ruku na srce ima i meč viška, pošto je ova ekipa u subotu slavila na svom terenu protiv Rio Avea, minimalnim rezultatom.
Inače, u prošlom kolu je portugalski velikan odigrao jedan sjajan meč na svom terenu protiv Kasa Pije koja slovi za najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Primeire, a taj susret u Lisabonu su Orlovi rešili u svoju korist rezultatom 3:0.
Bila je to inače Benfikina deveta pobeda na domaćem terenu, uz samo jedan remi i to nedavno, kada su izabranici Rodžera Šmita odigrali 2:2 protiv gradskog rivala Sportinga.
Pored odličnih partija u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, Benfika ove sezone pruža briljantne partije i u Ligi šampiona
Iako su pre početka takmičenja svi portugalskog predstavnika videli iza PSŽ-a i Juventusa, nekadašnji šampion Evrope je grupnu fazu završio na prvom mestu u grupi, a zanimljivo je da je tim iz Lisabona na kraju imao isti broj bodova kao i prvoplasirani Parižani, isti međusobni skor, istu gol razliku, ali je na kraju presudilo to što je Benfika postigla više golova na strani.
U prvom meču osmine finala, Benfika je ostvarila veliki trijumf prošle sedmice na gostovanju kod Klub Briža, a taj susret je završen rezultatom 0:2, pa je klub iz prestonice Portugala u dobroj meri sebi obezbedio plasman u četvrtfinale Lige šampiona, što je zaista sjajna stvar, iako nam tek predstoji revanš, ali teško je zaista očekivati da belgijski predstavnik koji ima dosta problema u poslednje vreme može da sustigne veliku prednost Benfike.
Da stvari budu bolje, Rodžer Šmit posle duže vremena nema problema sa izostancima, pa se očekuje sigurna pobeda lidera.

Boavista: Primarni cilje je opstanak!

Boavista je osnovana 1903. godine, pa klub u ovoj godini slavi 120 godina od osnivanja. Do sada je tim koji je poznat po tome što igra u kockastim crno-belim dresovima jednom bio šampion Portugala i to 2001. godine, kada je ova ekipa na kraju imala samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Porto, a poznato je da je to ujedno i gradski rival Boavisti.
Zanimljivo je da su crno-beli do sada čak pet puta osvajali Kup Portugala, a tri puta i Superkup, i to poslednji put 1997. godine.
Prošlu sezonu je Boavista završila na dvanaestom mestu na tabeli, a ono što je nekako i najbitnije je da je obezbeđen opstanak u društvu najboljih, što će bez ikakve sumnje biti primarni cilj kada je i ova sezona u pitanju.
Kako sada stvari stoje utisak je da svi navijači crno-belih iz Porta imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku nekadašnji šampion Portugala nalazi na sjajnom osmom mestu na tabeli, uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici bivšeg reprezentativca Portugala – Petija odigrali jedan solidan meč na svom terenu protiv Kasa Pije koja slovi za najprijatnije iznenađenje u ovogodišnjem izdanju Primeire, a taj duel je završen pomalo i neočekivano bez pobednika, ali i bez golova.
Na poslednjih pet susreta crno-beli su ostvarili jedan trijumf, tri remija čak i jedan poraz i to na gostovanju kod Estorila, kada je bilo 2:1.
Do sada je nekadašnji šampion Portugala odigrao devet mečeva na strani na kojima se ova ekipa do sada nije proslavila, pošto je u tom periodu Boavista ostvarila dva trijumfa, jedan remi i čak šest poraza, čime izabranici trenera Petija spadaju u jednu od najslabijih gostujićih timova u Primeiri.
Poslednji međusobni meč protiv Benfike, klub iz Porta je odigrao krajem avgusta, praktično na startu šampionata, a na tom susretu je trenutni lider na tabeli potvrdio epitet favorita i slavio sa rezultatom 0:3.
Za kraj, trener gostiju za ovaj meč protiv tima iz Lisabona neće moći da računa na Fereiru i Penarandu, dok je Saso pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Benfika nastaviti sa sjajnim partijama u poslednje vreme i očekuje se zaista da lider na tabeli od prvog minuta krene ofanzivno ka golu Boaviste, zbog čega vam preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.59.

Vrlo lako se može dogoditi da nam prvo poluvreme donese dva ili više pogodaka, za šta je kladionica Meridianbet odredila fantastičnu kvotu 2.35.

Za kraj, pobeda Benfike se ovde ne sme dovesti u pitanje, a sva je prilika da nas u Lisabonu očekuje izuzetno efikasan susret pa vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.