Tip dana: Inter – Porto: Zmajevi na Meaci, a nisu Targarijani!

Nakon dosta uzbuđenja na mečevima Lige šampiona u utorak, u sredu su na programu poslednja dva susreta osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a ovog puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će fudbaleri Intera ugostiti Porto.
Susret između italijanskog i portugalskog predstavnika je zakazan za 21h.

Inter: Mogu li Neroazuri da opravdaju ulogu favorita?

Iako je prošle sezone do poslednjeg kola Serije A vodio veliku bitku sa Milanom, Inter je nažalost ostao bez Skudeta, pa su tako Neroazuri propustili da odbrane naslov prvaka, međutim, primarni cilj je ostvaren, a to je svakako plasman u Ligu šampiona.
Zanimljivo je da je prošlog leta u klub vraćen Lukaku, koji se do sada blago rečeno nije snašao iako je belgijski reprezentativac imao i dosta problema sa povredama, a pored njega nije bilo nekih značajnijih transfera, što polako ali sigurno dolazi na naplatu.
Naime, u ovom trenutku se milanski gigant nalazi na drugom mestu na tabeli italijanske Serije A uz čak petnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, pa je sva prilika da će Napolitanci posle 23 godine doći do Skudeta, jer je zaista teško očekivati da Inter uspe da sustigne ovu ogromnu bodovnu prednost i to na petnaest kola do kraja.
U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija koji je čitavim tokom sezone na meti mnogih kritika, slavili na domaćem terenu protiv Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Ipak, pre toga su Neroazuri samo remizirali na gostovanju kod Sampdorije, koja ima ogromnih problema ove sezone i na pragu je selidbe u niži rang.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je aktuelni vicešampion Italije odigrao dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvario čak deset trijumfa uz dva poraza, od kojih se poslednji desio pre nekoliko kola i to mimo svih očekivanja protiv Empolija.
Dosta dobre partije je italijanski predstavnik pružao u Ligi šampiona, što ruku na srce u prethodnih nekoliko sezona nije bio slučaj.
Četa Simonea Inzagija je na kraju došla do plasmana u nokaut fazu, što je bio primarni cilj za prvi deo sezone, i to pošto je u svojoj grupi koja je po mnogim mišljenjima bila i najteža u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, zauzela drugo mesto na tabeli, uz tri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Barselonu.
Za protivnika u osmini finala italijanski predstavnik je dobio ekipu Porta, pa slobodno možemo konstatovati da je Inter favorit na tom dvomeču i pored sjajnih partija Zmajeva u grupnoj fazi.

Porto: Zmajevi se neće unapred predati!

Fudbaleri Porta su prošle sezone bez većih problema stigli do nove titule šampiona Portugala, pošto su na kraju imali čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Sporting iz Lisabona, i utisak je da se nijednog trenutka titula nije dovela u pitanje.
Svakako da i ovog puta tim koji sa klupe predvodi Seržo Konseisao ima najveće moguće ciljeve, a u ovom trenutku se popularni Zmajevi nalaze na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Benfiku, koja je na pravom putu da posle čak pet godina dođe do naslova prvaka.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli uz dosta muke na svom terenu savladao ekipu Rio Avea, a taj meč na Dragau je završen rezultatom 1:0.
Na pet poslednjih susreta aktuelni šampion Portugala je ostvario isto toliko trijumfa, a svakako da treba napomenuti da je Porto pre tog trijumfa u prošlom kolu slavio na veoma teškom gostovanju kod Sportinga, a taj susret u Lisabonu je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče Lige šampiona, portugalski predstavnik je u jednom izjednačenoj grupi uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to pošto su Zmajevi na kraju zauzeli prvo mesto u grupi uz dvanaest osvojenih bodova.
Inače, ne treba zaboraviti da su izabranici Serža Konseisaa najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje započeli sa dva poraza, i to prvo na gostovanju kod Atletiko Madrida, a potom i na svom terenu od Klub Briža, kada je belgijski šampion slavio sa više nego ubedljivih 0:4.
Onda je Porto ubacio u petu brzinu, i uspeo da u oba meča bude bolji od Leverkuzena, a onda je nekadašnji šampion Evrope u poslednja dva kola ostvario trijumfe nad Klub Brižom i Atletiko Madridom u poslednjem kolu, i na kraju potpuno zasluženo došao do pozicije broj jedan, ali i pored toga žreb nije bio naklonjen Portu koji je za protivnika dobio italijanski Inter, koji je i pored nešto slabijih partija ove sezone ipak favorit u ovom dvomeču.
Seržo Konseisao ima dosta kadrovskih problema kada je ovaj meč u Milanu u pitanju, a bivši portugalski reprezentativac ovog puta neće moći da računa na Kardoza, Evanilsona, Verona i Meikseda, dok su pod velikim znakom pitanja Galeno, Uribe i Otavio.

Naš predlog

Ulog je zaista ogroman, pa ne treba na ovom meču očekivati previše golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.76.

Kada se sve sabere i oduzme, i ako uzmemo u obzir da je italijanski predstavnik na papiru daleko bolja ekipa, hrabro vam predlažemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78.

Za kraj, možda i idealna prognoza kada je ovaj meč na stadionu “Đuzepe Meaca” u pitanju je kombinacija igara 1X&0-3 za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.56.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.