Derbi dana: Lajpcig – Mančester Siti: Red Bul daje krila, ali Gvardiolin Siti ima protivvazdušnu!

U utorak nas očekuju novi mečevi u nokaut fazi Lige šampiona, a derbi dana se igra na “Red Bul Areni” gde će snage odmeriti Lajpcig i Mančester Siti.
Početak susreta između nemačkog i engleskog predstavnika je zakazan za 21h.

Lajpcig: Mogu li Bikovi da iznenade Siti?

Prošla sezona je bila posebna za sve navijače Lajpciga, pošto je ovaj tim uspeo da dođe do svog prvog trofeja u istoriji, jer je Red Bul osvojio Kup Nemačke, nakon trijumfa u velikom finalu nad Frajburgom.
U Bundesligi je ostvaren primarni cilj, pošto je klub koji je osnovan 2009. godine došao do novog plasmana u Ligu šampiona, i to nakon velike drame u poslednjem kolu, ali se na kraju ipak sve dobro završilo za popularne Bikove.
Svakako da će i ovog puta primarni cilj biti plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali deluje da će to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se Red Bul nalazi na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Frajburg, a u prošlom kolu je četa Marka Rozea odigarla jedan sjajan meč na gostovanju kod Volfsburga i bez većih problema slavila sa 0:3.
Nažalost, pre toga je petoplasirani tim na tabeli doživeo poraz od Union Berlina, koji se trenutno mimo svih očekivanja nalazi na deobi prvog mesta na tabeli sa Bajernom i Dortmundom, pošto sva tri tima imaju po 43 boda.
U prvenstvu je Lajpcig na svom terenu do sada odigrao deset mečeva i ostvario sedam trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to od pomenutog tima iz prestonice.
Što se tiče Lige šampiona, i pored katastrofalnog starta i poraza u prvom kolu od Šahtjora na domaćem terenu (1:4), Lajpcig je ipak uspeo da dođe do drugog mesta na tabeli, i to uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, a zanimljivo je da je nakon ta dva uvodna poraza u prva dva kola nemački predstavnik na preostale četiri utakmice ostvario isto toliko trijumfa i na kraju potpuno zasluženo došao do plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
Protivnik u osmini finala je Mančester Siti i sigurno je da je engleski predstavnik veliki favorit u tom dvomeču, međutim, poznato je da je Red Bul u prethodnih nekoliko izdanja Lige šampiona već umeo da izbaci neke od favorita.
Za kraj, Marko Roze za ovaj prvi meč neće moći da računa na Olma, Dialoa i Gulačija, dok je Nkunku pod velikim znakom pitanja.

Mančester Siti: Građani započinju novi pohod ka “ušatom” trofeju!

U Engleskoj baš ništa novo. Mančester Siti je došao do novog naslova prvaka, ruku na srce ovog puta uz maksimalnu dramu u poslednjem kolu, ali, pehar ipak ni prošle godine nije promenio svog vlasnika.
Primarni cilj će ove sezone bez ikakve sumnje biti novi napad na Ligu šampiona, i videćemo da li će ovo biti ta godina u kojoj će Siti konačno doći do svog prvog naslova prvaka u ovom takmičenju, nakon nekoliko izgubljenih polufinala, ali i onog finala, kada je Čelsi slavio, što je za sve neutralne ljubitelje fudbala bilo ogromno iznenađenje.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da su Haland i drugari bez većih problema stigli do plasmana u nokaut fazu, i to pošto je engleski predstavnik na kraju završio na prvom mestu u grupi, u konkurenciji Dortmunda, Sevilje i Kopenhagena.
Na šest odigranih mečeva Siti je ostvario četiri trijumfa, uz dva remija i na kraju je imao pet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Borusiju, pa je utisak da se pitanje pobednika ove grupe ni u jednom trenutku i nije dovodilo u pitanje.
Za protivnika u nokaut fazi engleski predstavnik je dobio Lajpcig, koji igra sve bolje kako sezona odmiče, pa deluje da četu Pepa Gvardiole ne očekuje nimalo lak posao.
Posle dve godine dominacije u engleskom fudbalu vrlo lako se može desiti da ovog puta Premijer liga dobije svog novog šampiona, i to bi mogao da bude Arsenal koji se u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Građane, koji imaju i meč viška, pa bi Tobdžije eventualnim trijumfom u zaostalom susretu došli na velikih pet bodova prednosti.
U prošlom kolu su izabranici Pepa Gvardiole još jedno neprijatno iznenadili sve svoje navijače pošto su na gostovanju kod Notingema odigrali samo 1:1, i pored toga što je aktuelni šampion Engleske kolo pre toga odigrao verovatno i svoju najbolju partiju ove sezone i slavio na gostovanju kod Arsenala, a taj duel u Londonu je završen rezultatom 1:3.
Ipak, ima još dosta da se igra, a kako Siti barem na papiru ima ubedljivo najbolji sastav, vrlo lako se može desiti da izabranici Pepa Gvardiole dođu i do svoje treće uzastopne titule šampiona Engleske.
Što se tiče izostanaka za ovaj meč sa nemačkim predstavnikom, španski stručnjak ovog puta neće moći da računa na De Brujnea, Laporta, Mendija i Stounsa.

Naš predlog

Po našem mišljenju, engleski predstavnik je veliki favorit u ovom dvomeču i mišljenja smo da će četa Pepa Gvardiole pokušati sve da reši već u prvom susretu u Nemačkoj, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.80.

Takođe, za očekivati je da je Siti postigne makar dva ili više golova na ovom gostovanju, pa vam preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.

Generalno, deluje da nas na “Red Bul Areni” očekuje jedan izuzetno efikasan duel zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.71 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.