Tip dana: Partizan – Šerif: Rikardo upucao Šerifa u Moldaviji, u Humskoj će mu oteti značku

Fudbaleri Partizana stekli su lepu prednost u Kišinjevu pred revanš šesnaestine finala Lige konferencija. Gol prednosti jeste veliki, ali lako može da se dostigne ukoliko crno-beli ne budu fokusirani. Ko će među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju saznaćemo nešto pre 21 časa u četvrtak, kada bi ovaj duel, ako ne bude produžetaka, trebalo da bude gotov.

Partizan: Neka bude kao protiv Sparte prošle godine

Drugu godinu uzastopno Partizan je pred plasmanom u osminu finala lIge konferencija. Osim velike koristi po lični, ali i koeficijent srpskog fudbala, Partizan je uspeo da se etablira kao klub koji veoma često plovi Evropom i u prolećnom delu sezone. Prošle godine je Valjak u ovoj rundi eliminisao prašku Spartu sa dve pobede. U Pragu, na Letni, bilo je 1:0, kao i sada u Kišinjevu, a u revanšu su crno-beli slavili sa 2:1. Dva gola u revanšu postigao je Rikardo Gomeš, strelac odluke i u Moldaviji pre sedam dana.

Centrafor sa Zelenortskih Ostrva postao je rekorder po broju golova u Evropi kada su strani u pitanju u dresu Partizana. Iza sebe je ostavio i slavnog Brazilca Klea, čoveka koji je crno-bele odveo poslednji put u Ligu šampiona. Imaće Rikardo, sva je prilika, šansu da na leto uradi isto, pošto će i drugoplasirani tim našeg prvenstva igrati u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Da je u odličnoj formi Rikardo je potvrdio u Subotici u nedelju, kada je sa dva gola doneo nova tri boda Partizanu i tako učinio da se malo zaboravi blamaža protiv novosadske Mladosti iz prethodnog kola.

Partizan nije odigrao neku posebno kvalitetnu utakmicu u Moldaviji, ali, kako kaže kineska poslovica, ”nije važno da li je mačka crna ili bela, važno je da lovi miševe”. Cilj je ostvaren, Petrić je najavio da bi dobar rezultat bio čak i minimalan poraz, a crno-beli su se vratili sa golom prednosti i tako nadmašili i očekivanja svog trenera. Imao je Partizan i malo sreće u nekim trenucima, kao i raspoloženog golmana Popovića kod šansi domaćina, posebno u prvom poluvremenu. U nastavku su gosti više pažnje posvetili odbrani, iz prostog razloga što je Igo Vujačić svojim nepromišljenim startom na sredini terena zaradio direktan crveni karton i ostavio na cedilu drugove skoro celo drugo poluvreme. Zanimljivo je da je Partizan i sa igračem manje bio opasan u par navrata, pa je Menig imao ogromnu šansu, a u finišu je u rezervista Andrade mogao da duplira prednost.

Petrić neće moći da računa na Vujačića i pitanje je ko će praviti društvo Svetozaru Markoviću u centralnom delu odbrane. Mogao bi to da bude pomalo zaboravljeni Saničanin, koga nije bilo ni u Subotici, ili mladi Ilić, koji je odigrao dobar deo drugog poluvremena u Kišinjevu. Dobra vest je da se u tim, posle odrađene suspenzije, vraća kapiten Urošević i on će sigurno zauzeti svoje mesto kraj leve aut linije. Drugih promena u timu ne bi trebalo da bude, a čini nam se da je Fejsa bliži startnoj postavi od Traorea koji je daleko od forme.

Šerif: Kada partizanu nisu dali gol već 270 minuta, kako sada da daju dva?

Nije duel u Kišinjevu pre sedam dana bio prvi okršaj Partizana i Šerifa. Još 2005. godine igrali su u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a na ta dva odigrana meča rezultat je bio identičan kao i pre sedam dana, pobedio je Partizan oba puta minimalnim rezultatom. Strelac odluke u oba meča bio je Obiora Odita, Nigerijac koji još uvek igra negde po srpskim terenima. Sa 40 godina sada je na privremenom radu u Željezničaru iz Pančeva. Nije Šerif bio uspešan protiv Partizana u prva tri odmeravanja snaga, nije čak dao ni gol za 270 minuta igre, pa je teško očekivati da se baš sad raspucaju i nadoknade minus iz Kišinjeva.

Treba reći da Šerifu odgovaraju dueli sa timovima iz Regiona. Prošle sezone su u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisali Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo, a ovog leta bili su kobni po ekipu Zrinjskog iz Mostara i slovenačkog šampiona Maribor. Narativ koji je važio posle žreba za ovaj deo takmičenja u Ligi konferencija u kome je preovladavalo mišljenje da Šerif nije ni bleda senka prošlogodišnjeg tima, nije se pokazao kao potpuno tačan. Da, u ekipi gotovo da i nema fudbalera koji su pobedili Real u Madridu ili Šahtjor u Moldaviji, ali i ovi igrači koji sada nose dres tima iz Tiraspolja imaju određeni, vrlo zavidan, kvalitet.

U timu gotovo da i nema Moldavaca, u prvih 11 koji su istrčali na teren protiv Partizana bilo je 10 afričkih fudbalera i ukrajinski golman Maksim Koval. Ostatak su činili tamnoputi fudbaleri iz raznih afričkih zemalja, a samo je Burkina Faso imala dva ”predstavnika” u startnoj postavi, centralnog vezistu Sedrika Badoloa i mladog napadača Tapsobu. Prvi utisak govori nam da je Marokanac Amine Talal veoma opasan igrač. Njemu je to bio prvi zvanični meč u dresu Šerifa u koji je stigao iz francuske Bastije, i da sve bude čudnije odmah poneo kapitensku traku. Dosta se pričalo o nigerijskom napadaču Atiemvenu koji je dosta dobro igrao u zagrebačkom Dinamu, ali nije pokazao mnogo toga prošlog četvrtka.

Prvenstvo Moldavije nastavlja se tek sredinom marta, što je svakako prednost za Partizan i možda je to bilo i najvažnije u prvom meču. Novi fudbaleri nisu uspeli da se uklope, a i nekoliko njih nije imalo pravo nastupa u evropskom takmičenju. Šerif ne daje mnogo golova u Evropi, uglavnom su prolazili dalje zahvaljujući jednom golu na svom terenu, dok su čvrstom odbranom na strani uspevali da izvuku remi bez golova, kao što je to bilo i u Mariboru i Mostaru. U grupnoj fazi Lige Evrope, u koju su prošli zahvaljujući boljem izvođenju penala protiv Pjunika, ukrstili su koplja sa Sosijedadom, Mančester Junajtedom i kiparskom Omonijom. Samo su Kiprane pobedili dva puta, dok su sva četiri meča protiv Engleza i Španaca izgubili. Recimo još da je trener Šerifa Italijan Roberto Bordin, koji je jednom već vodio moldavskog šampiona.

Naš predlog:

Što se prvog meča tiče kvota na Partizan je padala kako se bližio početak meča i pored činjenice da su crno-beli pred taj duel doživeli jedan od najtežih poraza u istoriji na svom terenu, a od Mladosti GAT iz Novog Sada. Partizan je, po koeficijentima, favorit i pred revanš. U kladionici Mozzartbet pobeda domaćina procenjuje se kvotom 2.00, ta remi je ponuđena kvota 3.35, a pobeda Šerifa je 3.90.

Kao i u prvom meču, ni sada ne očekujemo goleadu. Naš predlog je ponovo igra 0-2 gola, za koju se sada dobija koeficijent 1.62 u kladionici Mozzartbet.

Možete pokušati i sa igrom NG, odnosno da bar jedan od timova ne postigne gol, a za ovaj predlog kvota je 1.76 u kladionici Mozzartbet. I na kraju, za ljubitelje većih i jačih kvota, naš predlog bi bio preaz x/1 za koji je koeficijent u kladionici Mozzartbet 4.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.