Derbi dana: Mančester Junajted – Barselona: Dah Lige šampiona na Old Trafordu u osmini finala Lige Evrope!

U četvrtak su na programu revanš mečevi šesnaestine finala Liga Evrope i Lige konferencija, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na Old Trafordu gde će snage odmeriti Mančester Junajted i Barselona.
Pre nedelju dana su engleski i španski velikan odigrali jedan fantastičan meč u Kataloniji, koji je na kraju završen bez pobednika, pošto je bilo 2:2.
Početak revanš duela je zakazan za 21h.

Mančester Junajted: Đavoli blistaju u poslednje vreme!

Početak sezone je za Mančester bio jako loš, iako je ovaj tim u letnjem prelaznom roku doveo nekoliko veoma dobrih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Kazemira, Antonija i Eriksena.
Međutim, kako je vreme prolazilo tako je i tim sa Old Traforda pružao sve bolje partije, pa je trenutno situacija takva da se izabranici Ten Haga nalaze na trećem mestu na tabeli engleske Premijer lige uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, pa sada već slobodno možemo konstatovati da se engleski velikan vratio u trku za naslov prvaka, što je malo ko mogao i da pretpostavi nakon onog katastrofalnog starta.
U prošlom kolu je jedan od najtrofejnijih klubova na svetu bez većih problema na svom terenu savladao Lester a taj duel na Teatru snova je završen rezultatom 3:0.
Prve prilike na meču imali su gosti, ali se u dva navrata istakao De Hea, a onda je Rašford sredinom prvog poluvremena iskoristio fantastično dodavanje Bruna Fernandeša i doveo svoj tim u vođstvo.
Mreže su do poluvremena mirovale, a onda je Junajted od početka drugog dela igre krenuo silovito ka golu Lisica i to se isplatilo već u 56. minutu susreta kada je Rašford postigao svoj drugi gol na meču i još jednom potvrdio da igra u sjajnoj formi u poslednje vreme.
Konačnih 3:0 postavio je Džejdon Sančo, a bio je to već deveti trijumf Junajteda na domaćem terenu, koji je pored toga doživeo samo jedan poraz, uz dva remija, i sve to ga čini drugom najboljom domaćom ekipom u ligi, iza Sitija, koji je sakupio dva boda više na svom stadionu.
Ne treba zaboraviti da su Đavoli pre toga slavili i na veoma teškom gostovanju kod Lidsa, kome su bodovi preko potrebni, a taj susret je završen pobedom gostiju od 0:2.
U grupnoj fazi Liga Evrope je na kraju engleski predstavnik u konkurenciji Sosijedada, Šerifa i Omonije zauzeo drugo mesto na tabeli, ruku na srce, uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Sosijedad, koji je na kraju imao bolju gol razliku, pošto su obe ekipe postigle po deset golova, ali je tim sa Anoete primio samo dva pogotka, za razliku od Junajteda koji je tri puta vadio loptu iz svoje mreže, što ga je na kraju i koštalo ovako teškog protivnika u nokaut fazi.
Deluje da ukoliko englski predstavnik ponovi partiju iz prvog meča na Kamp Nou, smeši mu se plasman u osminu finala Liga Evrope, međutim, treba očekivati i jak odgovor Barselone koja igra fenomenalno u poslednje vreme.
Kada su u pitanju izostanci, Ten Hag za ovaj veoma važan duel na svom terenu neće moći da računa na Eriksena, Grinvuda i Van De Beka, dok su pod velikim znakom pitanja Marsijal, Megvajer i Antoni.

Barselona: Mogu li Katalonci da eliminišu Junajted na Teatru snova?

Poput Mančestera i Barselona je imala dosta problema na startu sezone, takođe nakon jednog nestvarno dobrog prelaznog roka, u kom je klub pojačao Robert Levandovski, ali i još nekoliko veoma dobrih fudbalera, koji bi trebali Kataloncima da donesu prvu titulu šampiona Španije još od 2019. godine.
Pre svega, treba reći da se četa Ćavija Ernandeza nije proslavila u Ligi šampiona, pošto španski predstavnik ponovo nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, čime jedan od primarnih ciljeva za ovu sezoni nije ostvaren.
Ruku na srce i konkurencija u grupi je bila paklena, pošto su pored Barselone tu još bili i Bajern iz Minhena, ali i milanski Inter, koji je na kraju i zauzeo drugo mesto na tabeli ispred Katalonaca koji su imali tri boda manjka.
Međutim, deluje da je Barsa upravo nakon te eliminacije iz najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja krenula sa sjajnim partijama u La Ligi.
Naravno, ne treba zaboraviti i da je četa Ćavija Ernandeza uspela da dođe do trofeja u Superkupu Španije i to nakon velike pobede nad Realom (3:1), čime se ova ekipa na najbolji mogući način revanširala Madriđanima za poraz u prvenstvu.
Kako sada stvari trenutno stoje, vrlo lako se može desiti da Barsa po prvi put posle 2019. godine dođe do naslova prvaka u Španiji, pošto se u ovom trenutku Katalonci nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, što je zaista ogromna bodovna razlika, pogotovu za prvenstvo poput španskog, gde Barselona i Real retko gube bodove.
U prošlom kolu je tim sa Kamp Noua odigrao još jedan dosta dobar meč i bez većih problema slavio na svom terenu protiv Kadiza, a taj susret je završen rezultatom 2:0.
Zanimljivo je da je sve do 43. minuta bilo 0:0, a onda je domaćin već do odlaska na odmor uspeo da postigne dva gola, i to preko Roberta i Levandovskog, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat.
Pre toga je tim koji sa klupe predvodi Ćavi ostvario trijumf na veoma teškom gostovanju kod Viljareala, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Ono što nije dobro po Barselonu je svakako podatak da će Katalonci na ovom susretu nastupiti bez Gavija koji ima parne žute kartone, a koji je bez ikakve sumnje najbitniji fudbaler za ovu ekipu na sredini terena, a pored njega Ćavi neće moći da računa ni na Dembelea i Pedrija.

Naš predlog

Iako je u pitanju revanš meč, što znači da je ulog ogroman, mišljenja smo da će nam i ovaj duel između engleskog i španskog velikana doneti dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83.

Barselona igra nešto slabije na gostovanjima u evropskim takmičenjima, što bi vrlo lako mogao da iskoristi Mančester Junajted koji zaista retko gubi na svom terenu pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.35.

Samim tim, mišljenja smo da će Junajted i proći dalje u ovom dvomeču, za šta je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.74.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je ovaj susret između Mančester Junajteda i Barselone u pitanju, je ta da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol, što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.