Najava i analiza: Bundesliga, 22. kolo: Kakva gužva na vrhu, kreću konačni obračuni, Union u Minhenu, Ajntraht u Lajpcigu, Milioneri kod Hofa

Ko je mogao da pretpostavi da će u ovom periodu u Bundesligi na vrhu biti tri ekipe sa istim brojem bodova, a da će četvrta imati samo tri boda manje. Najzad smo, posle pune decenije monotonije, dobili neizvesno prvenstvo i stvarno se nadam da će tako ostati do samog kraja. U ovom kolu igra se veliki derbi Bajern – Union, a da je neko to rekao pre par sezona proglasili bi ga ludim. Društvo ovim dvema ekipama pravi i Borusija iz Dortmunda koja je fantastična u drugom delu sezone. Kvote iz najave važile su u momentu pisanja analize.

Majnc – Menhengladbah – 3+ @ 1.70 u Meridianbet

Prethodno kolo obeležila su ova dva tima. Domaćin je gostovao na Baj areni u Leverkuzenu i pobedio Farmaceute sa 3:2. Istim rezultatom Menhengladbah je na svom Borusija parku sruđio aktuelnog šampiona Bajern. Taj meč bio je jako turbulentan, trener Nagelsman je napravio i incident po njegovom završetku, ali su Ždrepci, još jednom, bili kobni po Bavarce. Majnc nije važio za opasnog gosta, ali je u Leverkuzenu tri puta tresao mrežu Bajera. Majnc sada ima dve vezane pobede, u obe je postizao po tri gola i svakako da se nadaju da mogu na isti način i protiv Borusije. Menhengladbah igra vrlo promenjivo, pobede Hofenhajm u gostima sa 4:1, a onda remiziraju bez golova sa Šalkeom na svom terenu. Usledi ubedljiv poraz od Herte, pa pobeda nad Bajernom. Ko njih da pogodi. Ipak, 3+ bi moralo da dođe, a za ovaj tip u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.70.

Keln – Volfsburg – T12+ @ 2.15 u MaxBet

Moramo da priznamo da smo mislili da će Vukovi biti hit ovog proleća. Četa trenera Nika Kovača je u dve prve utakmice dala 11 golova i deklasirala Frajburg na svom terenu i Hertu u Berlinu. Međutim, posle tih mečeva usledio je crni niz rezultata i sada Volfsburg u četiri kola ima samo jedan osvojen bod, a pritom su ispali i iz DFB kupa. Opet se spekuliše o otkazu za hrvatskog stručnjaka, pogotovo jer je Volfsburg sve dalje od Evrope. Meč u Kelnu mogao bi da bude nova vododelnica za Vukove. Jarčevi su, kao i oni, krenuli fantastično u 2023. godini, pobedili Verder sa 7:1, pa uzeli bod protiv Bajerna u Minhenu. U naredna tri kola nisu primili ni gol, igrali su bez pogodaka sa Šalkeom i Lajpcigom, da bi bili ubedljivi protiv Ajntrahta sa 3:0. Prvi ovogodišnji poraz stigao je prošle subote, tim trenera Baumgartnera izgubio je u Štutgartu, pomalo neočekivano ubedljivo, sa 3:0. Videćemo ko će prvi da se pridigne, a nama se čini da je Keln samo malo ispao iz koloseka. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Herta – Augzburg – 3+ @ 1.78 u CircusBet

Veoma važan duel u borbi za opstanak igra se na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Doduše gosti su u mnogo povoljnijoj poziciji od svog domaćina, utoliko što su sakupili sedam bodova više. Augzburg je totalno promenio fizionomiju u nastavku sezone, pa su od tima koji je prečesto gubio bodove na svom terenu, ali ih je često donosio sa strane, postali sušta suprotnost. Na tri meča odigrana u Augzburgu zabeležili suisto toliko pobeda, a uvek je to bilo rezultatom 1:0. U Augzburgu su pali Menhengladbah, Leverkuzen i Hofenhajm. Na strani su bili neuspešni, izgubili su u Dortmundu, Frajburgu i Majncu, primivši čak 10 golova na ta tri meča. Herta ne možda da računa na još jedan slab dan Augzburga već mora da odigra maksimalno i dože do pobede. Imaju samo jedan trijumf u nastavku uz pet ubedljivih poraza i tlo im pokalo izmiče ispod nogu. Samo Šalke iza Herte, ali još ništa nije izgubljeno. Naš predlog je igra 3+ sa kvotom 1.78 u kladionici CircusBet.

Hofenhajm – Dortmund – T22+ @ 1.60 u MaxBet

Ako postoji loš momentan za Hof da mu u goste dođe Dortmund, to je ovaj. Domaćin je u slobodnom padu, na poslednjih 11 utakmica u Bundesligi osvojili su samo dva boda, a trenutno imaju četiri vezana poraza. Ni promena trenera nije donela ništa dobro, i Pelegrino Mataraco je upisao dva poraza na startu svog mandata u Hofenhajmu, i sada je ovaj tim samo zahvaljujući gol razlici van zone ispdanja. Ko bi to mogao da pomisli jer je Hof u oktobru bio kandidat za plasman u Ligu šampiona. Sada se spašava živa glava, ova ekipa od ulaska u elitu nije bila u težoj situaciji, a da sve bude teže pobrinuo se raspored, pa sada u Sinshajm stiđe Borusija iz Dortmunda, tim koji ima sve same pobede u 2023. godini. Milioneri su dobili svih šest utakmica u Bundesligi, a to su dodali po pobedu u Ligi šampiona i DFB kupu. U silnom je naletu tim Edina Terzića, a glavoblju mu je donela povreda mladog Adejemija, momka koji je zablistao u duelima sa Čelsijem i Hertom. Moraće bez nejga u ovom meču, ali i bez Mukokoa, pa će reč imati oni iskusniji napadači, Aler i Modest, ali pre svih Malen i Belingem. Od Dortmunda očekujemo golove, a za T22+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.60.

RB Lajpcig – Ajntraht – GG @ 1.71 u Meridianbet

Bikovi su odoleli Sitiju u sredu u Lajpcigu, ali je pitanje kolike su im šanse u revanšu. S druge strane Orlovi znaju šta ih čeka pod Vezuveom i verujemo da nemaju iluzija posle poraza u Frankfurtu od 2:0 protiv Napolija. Hoćemo da kažemo da će se i Lajpcg i Ajntraht okrenuti zadacima u Bundelsigi, pošto su ima mali izgledi da nastave put kroz LIgu šampiona. U domaćem prvenstvu stoje dobro, ali su još daleko od obezbeđivanja novog učešća u elitnom takmičenju. Lajpcig je 5. sa 39 bodova dok je Ajntraht mesto ispod, sa bodom manje. U prethodnom kolu oba tima su bila vrlo sigurna, Bikovi su protutnjali kroz Volfsbur i slavili sa 3:0, a Ajntraht je sa pola snage pobedio Berder 2:0 u Frankfurtu. Orlovi su možda najnezgodniji rival za Lajpcig poslednjih godina, nisu ih pobedili na sedam posednjih odmeravanja snaga, šest u Bundesligi i jednom u DFB kupu i ta tradicija daje nadu četi trenera Olivera Glasnera pred ovo teško gostovanje. Ume Lajpcig da bude ranjiv na svojoj Red Bul areni, pokazao je to Union Berlin pre dva kola, ali je teško očekivati da vežu dva prvenstvena poraza kao domaćini. Uglavnom, golova će biti, i to na obe strane. Za GG kvota je 1.71 u kladionici Meridianbet.

Verder – Bohum – 1 @ 2.05 u CircusBet

Počele su stvari ponovo da se komplikuju za Bohum. Podsetimo ovaj tim je bio očajan na početku sezone i svi su ga već videli ponovo u Cvajti. Međutim, na kraju prvog dela sezone i početku drugog, Bohum je počeo da osvaja bodove, a pobedno je bio siguran na svom terenu. Ipak, u prošlom kolu je Frajburg odneo bodove iz Bohuma i ”plavo-beli” su opet u zoni ispadanja, na 16 mestu koje vodi u baraž. Svaki bod biće kapitalan za ovaj tim, odlazak u Bremen nikad nije lak, mada Bohum na Vezeru nije gostovao od 2010. godine. Verder je imao odličan start, kasnije su malo popustili, ali su i dalje u zlatnoj sredini i pored toga što su dva prethodna meča izgubili, od Dortmunda u Bremenu i Ajntrahta u Frankfurtu. Bodovi iz ovog meča potrebniji su gostima, ali je ovo i iealna šansa za Verder da novom pobedom učvrste svoju poziciju, ali i da rivala gurnu dublje u ponor. Svakako je Verder favorit i prvi izbor za ovaj meč je jedinica. Za pobedu domaćina koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.05.

Šalke – Štutgart – 0-2 @ 1.77 u Mozzartbet

Domaćin je na prethodne četiri utakmice igrao 0:0. Prosto neverovatan podatak za Bundesligu. Ne verujemo da se to nekad dogodilo, makar ne u neko skorije vreme, nekom klubu iz ove lige. Za Šalke benefiti takvih rezultata bili su mali. Njima za beg sa dna trebaju pobede, a ne samo remiji. I dalje su poslednji sa samo 13 bodova, a prvi tim van zone ispanja ima 19. Sve je to još uvek dostižno, ali smo sigurni da bi u timu iz Gelzenkirhena bili prezadovoljni i igranjem baraža. Štutgart bi mogao da bude njihova realna meta, Švabe spadaju u timove koji će se do kraja boriti za opstanak, a veliku stvar su uradili prošle sedmice kada su pobedili Keln sa ćak 3:0. Bila je prva prvenstvena pobeda za Štutgart još od 8. novembra. IMaju 19 bodova, van su zone ispadanja, ali bi svaki naredni neuspeh mogao da ih vrati ispod crte. U prvom delu sezone meč u Štutgartu je završen rezultatom 1:1, a smatramo da ni sada neće biti mnogo golova. Ne verujemo opet u 0:0, ali 0-2 gola bi bio pravi izbor. Za ovaj tim kvota je 1.77 u kladionici Mozzartbet.

Frajburg – Leverkuzen – 1 @ 2.23 u CircusBet

Frajburg je izgubio dva puta samo u 2023. godini, ali je to bilo baš ubedljivo. U Volfsburgu su primili šest, a u Dortmundu pet golova. Ali, bolje je jednom izgubiti sa 5:0, nego pet puta po 1:0. Takvom filozofijom Frajburg je uspeo da se održi u vrhu tabele, trenutno su četvrti sa tri boda zaostatka za vodećom trojkom. Ta pozicija je i njihov krajniji cilj, ali moraju da obrate pažnju na činjenicu da su im za petama Lajpcig i Ajntraht, timovi koji su i sada članovi evropske elite. Iskustvo ne radi za Frajburg i oni bi morali da nadmaše svoje mogućnosti da bi ispisali novu stranicu istorije i igrali u najjačem klupskom takmičenju. Leverkuzen je prošlonedeljnim porazom od Majnca na svom terenu i definitvno ostao bez šanse da se nađe u Ligi šampiona i anredne sezone, Farmaceuti imaju 13 bodova manje od Frajburga, ali ne moraju samo njjih da prestignu, već i Lajpcig, Ajntraht, Volfsburg i još neke timove. Šansa se pojavila na drugoj strani, u Ligi Evrope. Leverkuzen je uspeo da eliminiše Monako i pored poraza na Baj areni u prvom meču, i sada će pokušati da ode što dalje, a zašto ne, i da osvoji ovo takmičenje kao Ajntraht prošle sezone. Frajburg bi morao da iskoristi umor Farmaceuta i doće do nove pobede. Za jedinicu kvota je 2.23 u kladionici CircusBet.

Bajern – Union Berlin – 1x,GG @ 2.19 u Meridianbet

Verovatno bi neko pomislio da smo ludi da smo, pre nekoliko godina, rekli da je ovo derbi koji odlučuje o titulu u Bundelsigi. Tada sje Union bio drugoligaš, a Bajern dominirao, ne samo u Nemačkoj, nego i u Evropi. I sada su bavarci nepikosnoveni na domaćem tlu, imaju deset uzastopnih titula, ali je Union postao njihova senka. Oba tima sakupila su po 43 boda i, zajedno sa Borusijom iz Dortmunda drže vrh tabele. Iskreno se nadamo da će neizvesnost potrajati što duže, možda i do kraja prvenstva, pošto smo u prethodnim sezonama imali nezanimljive finiše. U međuvremenu su oba tima bila uspešna i u Evropi, Bajern je u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona slavio u Parizu s 1:0 i veliki je favorit za prolaz u četvrtfinale. Union je preko slavnog Ajaksa stigao do osmine finala Lige Evrope i dobri poznavaoci prilika u ovom takmičenju smatraju da Berlinci još nisu rekli svoju poslednju reč. U prošlom kolu Bundeslige nisu bili uspešni ni Bajern ni Union, Bavarci su poraženi u Menhengladbahu, od najtežeg rivala u poslednjih nekoliko godina, dok Union nije uspeo da zatrese mrežu poslednjeplasiranom Šalkeu i tako ovaj duel dočeka kao lider. Jesenas je u Berlinu bilo 1:1, ali je Bajern sada favorit. Ipak, ima šta da traži i Union, igraće rasterećeno i mogli bi da naprave problem svom domaćinu. Predlog je dupla šansa uz igru gol-gol. Za 1xGG koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.