Tiket dana Evroliga (24.02.2023)

Večeras se igra pet utakmica u Evroligi čime se spušta zavesa na 25. kolo elitnog takmičenja. Kvote i granice važile su u momentu pisanja teksta.

Valensija – Olimpijakos – UP + (granica 164,5) @ 1.89 u CircusBet

Valensija kao da se pretplatila na dramatične završnice, izgubili su od Makabija sa poenom razlike na svom parketu, ali su zato na još dramatičniji način stigli do pobede u Atini protiv Panatinaikosa u prethodnom kolu Evrolige. Koš za trijumf postigao je Kris Džons kada je u poslednjoj sekundi pogodio trojku. Inače ovaj košarkaš bio je istinski junak pošto je ubacio 24 poena, a u poslednja dva minuta samo je on i postizao poene. Španci se bore za plej-of, možda se pokaže da je to bio i ključni trijumf, ali im je potrebno još dosta pobeda. Pokušaće da jednu dodaju protiv Olimpijakosa, ali drugi atinski gigant je mnogo opasniji rival od Panatinaikosa. Međutim, u prvom delu sezone Valensija je slavila i u Pireju i to, pogodićete, sa poenom razlike. Olimpijakos se bori za prvo mesto, trenutno imaju najbolji odnos pobeda i poraza, ali su razlike i dalje male. Zanimljivo je da Pirejci imaju 13 uzastopnih pobeda, računajući sva takmičenja, a prošlog vikenda osvojili su još jedan trofej, trijumfovali su u Kupu Grčke. Gosti su kompletni, a domaćin je i dalje oslabljen, ali je važno da se u tim vratio Bojan Dubljević. Biće ovo još jedan efikasan meč, granica je 164,5 poena ukupno, a za (+) je koeficijent 1.89 u kladionici CircusBet.

Virtus – Baskonija – D+ (granica 83,5) @ 1.94 u CircusBet

Za tim iz Bolonje ovo je jedna od poslednjih šansi da se uključe u borbu za Top 8. Jeste Virtus udaljen samo dve pobede od prvog tima u zoni doigravanja, ali se takmičenje sve više bliži kraju i sada nema prostora za neke nove nepredviđene poraze. Meč sa Baskonijom jednostavno moraju dobiti, pogotovo zbog činjenice da su i gosti tim koji pretenduje na plasman u četvrtfinale. Baskonija stoji bolje na tabeli, ima skor 13-11 i nalazi se u grupi sa još tri tima koji imaju isti broj bodova, a u kojoj su, pre ovog kola, bili još Partizan, Valensija i Žalgiris. Ipak, tim iz Vitorije nije u formi u kakvoj je bio u jednom delu Evrolige kada su zauzimali prvu poziciju. Posebno su loši na strani i sada imaju pet poraza u nizu na gostovanjima. Poslednju gostujuću pobedu Baskonija je ostvarila još polovinom decembra kada su pobedili Ferebahče u Istanbulu. Pre dve sedmice su izgubili u Kaunasu, ali su bili u vođstvu do pred sam kraj meča. Markus hauard je i dalje prva haubica Baskonije, ali da bi slavili u Italiji treba da mu se priključi još neko. Virtus je kompletan dok Baskoniji i dalje nedostaje Pijera Henri. Domaćin je blagi favorit, a naš predlog je Virtus daje više poena od ponuđene granice koja je u kladionici CircusBet 83,5. Za (+) koševe domaćina koeficijent iznosi 1.94.

Barselona – Monako – 1,UP+ (granica 161,5) @ 2.65 u CircusBet

Mnogi ove dve ekipe vide i na završnom turniru u Kaunasu i možemo da kažemo da to nije daleko od istine. I Barselona i Monako igraju dobro, ima tu nekih neočekivanih poraza, ali je takmičenje ove sezone toliko izjednačeno da se to i očekivalo. Najvažnije je biti pravi u četvrtfinalu, a po svemu sudeći tamo će biti i francuski predstavnik i slavni katalonski tim. Sledi bitka ze neko od prva 4 mesta i prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu. Barselona trenutno ima pobedu više, njihov skor je 16-8, dok Monako ima 15 pobeda i 9 neuspeha. Posle poraza od Reala u produžetku Barsa je vezala tri pobede u Evroligi, dva na svom parketu protiv Makabija i Bajerna, uz dosta muka, i onda jednu ubedljivu nad Virtusom u Bolonji. U međuvremenu su izgubili u finalu kupa od Unikahe, za razliku od Monaka koji je osvojio kup Francuske pobedivši Bulonj u finalu sa više od 30 razlike. U tim iz Kneževine vratio se Džordan Lojd, pa Saša Obradović opet na raspolaganju ima udarni trio Džejms – Okobo – Lojd. Gosti umeju da zatrpaju koš rivala, ali Jasikevičijus ume da stegne svoju odbranu, mada je od povrtka Mirotića u tim to drugačije i Barsa utakmice dobija uglavnom dobrim napadom. Naš predlog je jedinica uz veći broj koševa od ponuđene granice ukupno. Granica je na 161,5 poena, a za 1,UP+ kvota u kladionici CircusBet iznosi 2.65.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici CircusBet iznosi 9.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.