Tip dana: Fulam – Vulvs: Vukovi reže na Krejven Kotidžu, ali Fulam gleda ka Evropi!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč engleske Premijer lige koji će biti odigran na “Krejven Kotidžu” gde će snage odmeriti Fulam i Vulverhempton.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Fulam: Kolibari napadaju poziciju broj pet!

Poznato je da je Fulam prošle sezone igrao u Čempionšipu gde je ova ekipa na jedan izuzetno ubedljiv način došla do plasmana u najkvalitetniji rang engleskog fudbala.
Nema nikakve sumnje da je jedan od najzaslužnijih ljudi za to bio Aleksandar Mitrović koji je postao najbolji strelac po sezoni u istoriji Čempionšipa postigavši čak 43 gola.
Za razliku od prošlog puta kada su Kolibari došli do plasmana u društvo najboljih, ovog puta je uprava kluba dosta ozbiljno shvatila to i u letnjem prelaznom roku dovela nekoliko veoma kvalitetnih fudbalera, a na sve to je sačuvana okosnica tima koji je blistao u Čempionšipu, pa zbog svega toga apsolutno nikoga ne bi smelo da iznenadi trenutno šesto mesto na tabeli Premijer lige, što ekipu Fulama bez ikakve sumnje čini najprijatnijim iznenađenjem šampionata.
Do sada je tim iz Londona odigrao 24 meča u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvario čak jedanest trijumfa, pet remija, ali i osam poraza, pa trenutno Fulam ima samo tri boda manjka u odnosu na petoplasirani Njukasl, a poznato je da to peto mesto na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope, što bio bio neverovatan uspeh za dojučerašnjeg drugoligaša.
Posebno dobro Aleksandar Mitrović i drugari igraju u poslednje vreme, pošto šestoplasirani tim na tabeli na tri poslednja susreta ne zna za poraza, a u tom periodu su Kolibari ostvarili dva trijumfa i jedan remi.
U prošlom kolu su izabranici Marka Silve ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Brajtona, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Jedini gol postigao je Solomon na dva minuta pred istek regularnog toka, a treba biti realan pa priznati da je domaćin bio daleko bolja ekipa na terenu, međutim izabranici Roberta De Zerbija, koji je na kraju zaradio i isključenje nisu iskoristili mnogobrojne izgledne šanse, čime su dozvolili sebi da ih Fulam pretekne na tabeli.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je ova ekipa odigrala dvanaest mečeva na “Krejven Kotidžu” i ostvarila šest trijumfa, tri remija i tri poraza, uz podatak da Fulam uglavnom na svom mečevu gubi od kvalitetnijih timova od sebe, pa su ta tri poraza Kolibarima naneli Mančester Junajted, Totenhem i Njukasl.
Marko Silva ukoliko ovako nastavi, sigurno će ući u najuži izbor za trenera godine u Premijer ligi, a ovaj portugalski stručnjak za ovaj veoma važan meč na domaćem terenu protiv Vulverhemptona neće moći da računa na Karnija i Kebana, dok je Aleksandar Mitrović pod znakom pitanja.

Vulvs: Lopategi je preporodio Vukove!

Fudbaleri Vulverhemptona su prošle sezone zauzeli deseto mesto na tabeli, uz pet bodova manjka u odnosu na ekipe koje su došle do plasmana u evropska takmičenja, a vrlo lako se moglo desiti da i popularne Vukove gledamo makar u Ligi konferencija.
Međutim, ovaj tim je katastrofalno odigrao finiš Premijer lige, pošto je na pet poslednjih susreta ovaj tim bio bez trijumfa, i kada se sve sabere i oduzme, dolazimo do zaključka da su Vulverhemptonu za plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje u poslednjih pet mečeva bila dovoljna dva trijumfa.
Bilo kako bilo, Vukovi su se okrenuli novoj sezoni, koja ruku na srce nije krenula onako kako su to svi očekivali, a cenu loših rezultata je platio Bruno Laž, koji je smenjen.
Na njegovo mesto je pomalo i neočekivano postavljen Žulen Lopategi, a ostaće upamćeno da je u trenutnu preuzimanja, Vulverhempton bio na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova.
Utisak je da je španski stručnjak za veoma kratko vreme uspeo da preporodi nekadašnjeg učesnika Liga Evrope, koji se u ovom trenutku nalazi izvan opasne zone, preciznije na petnaestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu su Vukovi pomalo i neočekivano poraženi na svom terenu od Bornmuta kada je bilo 0:1, a to je bio prvi poraz ovog tima nakon dva vezana trijumfa, pošto su izabranici Žulena Lopategija prvo demolirali Liverul na svom terenu rezultatom 3:0, a potom bili bolji i od Sautemptona na gostovanju, kada je bilo 1:2.
Što se tiče partija na gostujućim terenima, godinama unazad je poznato da Vulvs igra daleko bolje na svom stadionu, a do sada je ova ekipa odigrala jedanaest mečeva na strani i upisala samo dva trijumfa, tri remija i šest poraza.
Naravno, treba napomenuti i da je do te dve pobede u gostima Vulverhempton stigao nakon što je na klupu seo Lopategi, a svakako da je to još jedan od podataka koji nam dosta dobro pokazuje ko je najzaslužniji čovek za preporod Vukova.
Kada su u pitanju izostanci, bivši trener Sevilje za ovo veoma teško gostovanje neće moći da računa na Čikinja, Kalajdžija, Traorea i Čana.
Pomenimo još i da je poslednji međusobni susret između Fulama i Vulverhemptona koji je odigran sredinom avgusta završen bez golova.

Naš predlog

Generalno, Fulam igra sjajno ove sezone, a pogotovu to mislimo na partije na domaćem terenu, zbog čega Aleksandru Mitroviću i drugarima i dajemo prednost kada je ovaj susret u pitanju pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.40.

Ako se malo osvrnemo na međusobne susrete između ova dva tima doći ćemo do zaključka da je na pet poslednjih duela između Fulama i Vulverhemptona palo ukupno pet golova, pa ni ovog puta na “Krejven Kotidžu” ne treba očekivati goleadu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.

Odličan predlog je i kombinacija igara 1X&0-3 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.