Najava i analiza: Serija A, 24. kolo: Milan na Atalantu, “Derby della Mole”, težak posao za Inter i Napoli!

Italijanski timovi su bili i više nego dobri u evropskim takmičenjima, pošto su sva tri predstavnika Serije A u Ligi šampiona zabeležila trijumf, dok su timovi koji nastupaju u Ligi Evrope i Ligi konferencije, a tu mislimo na Juventus, Romu, Lacio i Fiorentinu bez većih problema došli do prolaska u narednu fazu.
Od subote su na programu mečevi 24. kola italijanske Serije A koje nam sa sobom donosi baš dosta interesantnih susreta. Svakako, najzanimljivije će biti na “San Siru” gde će snage odmeriti Milan i Atalanta, a ovo kolo nam donosi i “Derby della Mole, tačnije susret između Juventusa i Torina.
Od ostalih susreta izdvajamo gostovanje lidera na tabeli Napolija kod Empolija, kao i susret između Bolonje i Intera, uz konstataciju da je pred oba favorita izuzetno težak posao.
Lacio ne bi smeo da ima previše problema na svom terenu protiv Sampdorije, kao ni Roma na gostovanju kod Kremoneza, a veoma interesantno će biti i na susretu između Verone i Fiorentine.
Na tabeli je trenutno neprikosnoven Napoli koji ima čak petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Inter, što je po svemu sudeći i nenadoknadiva razlika.
Pored Neroazura, na pozicijama koje vode u Ligu šampiona se trenutno nalaze Roma i Milan, a pomno ih prate Lacio i Atalanta, koji se trenutno nalaze na pozicijama koje na kraju šampionata vode u Ligu Evrope.
Kada je u pitanju borba za opstanak, Kremoneze je praktično već prežaljen, a na pozicijama koje na kraju šampionata znače selidbu u niži rang se trenutno nalaze još i Sampdorija, ali i Verona, koja ruku na srce igra dosta dobro u poslednje vreme.

Empoli – Napoli – 3+ @ 1.70 u Meridianbet

Premijerni meč 24. kola italijanske Serije A se igra u Toskani gde će fudbaleri Empolija ugostiti Napoli. Domaćin se trenutno nalazi na dvanestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje ponovo ekipa iz Toskane neće imati previše problema oko opstanka u društvu najboljih, što je između ostalog i primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
U prošlom kolu je Empoli remizirao na gostovanju kod Fiorentine, kada je bilo 1:1, što je deseti remi za ovu ekipu u dosadašnjem toku Serije A, što znači da je Empoli ekipa sa najviše nerešenih ishoda u Seriji A.
U goste im stiže Napoli koji pruža neverovatno dobre partije ove sezone. Pošto smo već sve rekli kada je Serija A u pitanju, klub sa stadiona “Diego Armando Maradona” je odigrao sredinom ove sedmice fantastičan meč i u Ligi šampiona, gde je u okviru osmine finala u gostima savladan Ajntraht, rezultatom 0:2.
Napoli je ovde svakako veliki favorit, ali ipak je po našem mišljenju bolje da se fokusirate na golove i igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Leće – Sasuolo – 1 @ 2.55 u CircusBet

U subotu su na programu dva meča u okviru 24. kola italijanske Serije A, a poslednji se igra na stadionu “Via del Mare” gde će Leće ugostiti Sasuolo.
Malo ko je mogao da pretpostavi da će fudbaleri Lećea pružati ovako dobre partije u poslednje vreme, a u ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na trinaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je Leće uspeo da slavi na gostovanju kod Atalante, što je svakako bilo veliko iznenađenje, a taj meč u Bergamu je završen rezultatom 1:2.
Sasuolo sa druge strane nije imao previše šansi u prošlom kolu protiv favorizovanog Napolija, a deluje da je taj meč za tim iz Ređo Emilije došao u lošem trenutku, pošto je taman ova ekipa počela da pruža dobre partije u kontinuitetu.
Gostima su potrebniji bodovi, međutim, treba podsetiti da Leće igra fantastično ove sezone na domaćem terenu pa vam hrabro preporučujemo da ovde probate sa jedinicom za koju je kladionica CircusBet pripremila koeficijent 2.55.

Bolonja – Inter – GG @ 1.93 u Maxbet

Bolonja pruža dosta dobre partije u drugom delu šampionata, a to se negde i poklopilo sa dolaskom Tijaga Mote na klubu ovog tima.
U ovom trenutku se ova ekipa nalazi na osmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i sedmoplasirani Juventus, a u prošlom kolu je Bolonja ostvarila novi trijumf i to na gostovanju kod posrnule Sampdorije, kada je bilo 1:2.
Inter na ovo gostovanje dolazi u lepom raspoloženju pošto su Neroazuri sredinom nedelje slavili na svom terenu protiv Porta u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona, a taj duel na stadionu “Đuzepe Meaca” je završen rezultatom 3:1.
U prošlom kolu Serije A je četa Simonea Inzagija ostvarila veoma važan trijumf na svom terenu protiv Udinezea, čime se ova ekipa učvrstila na drugom mestu na tabeli.
Deluje da bi i jedna i druga ekipa na ovom susretu mogla da postigne makar jedan pogodak pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.93.

Salernitana – Monca – 3+ @ 2.05 u Meridianbet

Salernitana u poslednje vreme igra izuzetno loše, pa se vrlo lako može desiti da ova ekipa od jedne izuzetno mirne situacije dođe ponovo do toga da se bori za opstanak u društvu najboljih.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Salenta nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na tim koji se nalazi u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je četa Davidea Nikole doživela treći uzastopni poraz i to na svom terenu protiv Lacija, a taj susret je završen rezultatom 0:2.
Monca je nakon dosta vremena doživela jedan poraz u prvenstvu i to na svom terenu protiv Milana. U ovom trenutku se debitant u društvu najboljih nalazi na jedanaestom mestu na tabeli i sva je prilika da ćemo Moncu i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
Oba tima će bez ikakve sumnje dati sve od sebe da dođu do trijumfa na ovom susretu, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05, uz podatak da Monca igra sjajno u gostima u poslednje vreme.

Udineze – Specija – 1 @ 1.65 u Mozzartbet

Sećamo se svi starta ovogodišnjeg izdanja Serije A, kada je tim iz Udina pružao zaista brutalne partije, međutim, utisak je da kako vreme prolazi tako i Zebre pružaju sve slabije partije.
Naime, trenutno se klub iz Udina nalazi na sredini tabele, tačnije na desetoj poziciji, a na četiri poslednja susreta ovaj tim ne zna za trijumf.
U prošlom kolu su popularne Zebre očekivano poražene na gostovanju kod Intera, taj susret je završen rezultatom 3:1.
Specija je u jednom trenutku bila u bezbednoj zoni, međutim tim iz Ligurije igra jako loše po završetku Svetskog prvenstva, o čemu najbolje svedoči i trenutno sedamnaesto mesto na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na osamnaestoplasiranu Veronu.
U prošlom kolu je Specija poražena na svom stadionu od Juventusa sa 0:2, što je jako loša stvar, s obzirom da ova ekipa po tradiciji igra sjajno na svom terenu.
Deluje da bi Udineze mogao da iskoristi očajne partije Specije u poslednje vreme, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.65 u Mozzartu.

Milan – Atalanta – 3+ @ 1.87 u Meridianbet

Derbi kola se igra na “San Siru” gde će fudbaleri Milana ugostiti Atalantu. Nakon serije očajnih rezultata, utisak je da se Rosoneri polako ali sigurno bude, a to smo najbolje videli u prošlom kolu na gostovanju kod Monce koja je u ozbiljnom naletu, pošto ej aktuelni šampion Italije slavio na tom susretu minimalnim rezultatom.
U međuvremenu je Milan došao do trijumfa i u prvom meču osmine finala Lige šampiona nad Totenhemom, pa je evidentno da stvari polako ali sigurno idu na bolje.
U goste im stiže Atalanta koja je nakon blistave partije na gostovanju kod Lacija u prošlom kolu šokirala sve svoje navijače, pošto je u Bergamu Leće slavio sa 2:1, pa se u ovom trenutku popularna Boginja nalazi na šestom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Milan.
Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma interesantan meč u kom će oba tima dati sve od sebe da dođu do važnih bodova u borbi za plasman u Ligu šampiona, pa se golovi ne bi smeli dovesti u pitanje, i zbog toga vam i predlažemo da odigrate igru 3+ uz kvotu 1.87 u Meridianu.

Verona – Fiorentina – 1 @ 3.25 u CircusBet

Sva je prilika da Veroni predstoji bitka za opstanak u društvu najboljih do poslednjeg kola šampionata, a trenutno se ekipa iz grada ljubavi nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Speciju, koja je u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu su izabranici trenera Zafaronija odigrali solidan meč na gostovanju kod Rome, ali su nažalost doživeli poraz na Olimpiku, pošto je taj susret završen rezultatom 1:0.
Sa druge strane, Fiorentina je u četvrtak obezbedila plasman u osminu finala Lige konferencija, ali i dalje ova ekipa ima baš dosta problema u prvenstvu pošto se treutno “ljubičasti” nalaze na četrnaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu su Luka Jović i drugari samo remizirali na svom terenu protiv Empolija, a taj meč na stadionu “Artemio Franki” je završen rezultatom 1:1.
Mišljenja smo da se Viola neće proslaviti ni na ovom gostovanju, pogotovu što su domaćinu bodovi preko potrebni, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz fantastičnu kvotu 3.25 u kladionici CircusBet.

Lacio – Sampdorija – GG @ 2.20 u Maxbet

Lacio čitavim tokom šampionata igra po sistemu toplo-hladno, a da nije tako sada bi se ova ekipa borila možda čak i za naslov prvaka.
Zaista je teško predvideti mečeve Lacija, pošto je primera radi pre dva kola ova ekipa na svom terenu poražena od Atalante, da bi u prošlom kolu Lacijali bez većih problema slavili na gostovanju kod Salernitane kada je bilo 0:2.
Poput Fiorentine i Lacio je stigao do plasmana u osminu finala Lige konferencija, a sigurno je da Rimljani imaju najviše moguće ambicije u ovom takmičenju.
Što se tiče Sampdorije, kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da ovu ekipu naredne sezone gledamo u Seriji B, pošto se u ovom trenutku izabranici Dejana Stankovića nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na ekipe koje se nalaze u bezbednoj zoni.
Ipak, Đenovljani moraju da idu na sve ili ništa čak i na ovom gostovanju kod favorizovanog Lacija, pa je idealno da probate sa igrom GG uz kvotu 2.20 u Maxbetu.

Kremoneze – Roma – 3+ @ 2.20 u Meridianbet

Utisak je da Kremoneze ima minimalne šanse da i naredne sezone igra u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, pošto se u ovom trenutku ekipa iz Kremone nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni.
Do sada je ova simpatična ekipa odigrala 23 meča u Seriji A i doživela čak četrnaest poraza uz devet remija, i nažalost do sada Kremoneze nije ostvario trijumf u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Roma u lepom raspoloženju dolazi na ovo gostovanje pošto je četa Žozea Murinja pobedom nad Salcburgom došla do plasmana u osminu finala Liga Evrope, gde Rimljani sasvim sigurno imaju velike ambicije.
U Seriji A Roma igra nešto slabije u poslednje vreme, ali je i pored toga ova ekipa u prošlom kolu uspela da savlada Veronu na svom terenu što je trenutno dovoljno za sjajno treće mesto na tabeli.
Domaćin nema šta da izgubi, a Roma je veliki favorit, pa se vrlo lako može desiti da nam ovaj duel u Kremoni donese dosta golova, a kvota za igru 3+ u Meridianu je odličnih 2.20.

Juventus – Torino – 1 @ 1.82 u Mozzartbet

Kao da smo najslađe ostavili za kraj. Šalu na stranu, ovo kolo nam donosi i “Derby della Mole” u kom će snage odmeriti Juventus i Torino.
Tek nakon izricanja one katastrofalne kazne, deluje da su Bjankoneri započeli sa dosta dobrim partijama, a nekako najbolji pokazatelj za to su i tri vezana trijumfa, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila na gostovanju kod Specije, a taj duel je završen rezultatom 0:2, nakon čega se Stara dama nalazi na sedmom mestu na tabeli uz devet bodova manjka od šestoplasirane Atalante.
Torino sa druge strane igra promenljivo čitavim tokom šampiona i nikako da popularni Bikovi vežu nekoliko dobrih rezultata.
Trenutno se Nemanja Radonjić i drugari nalaze na sredini tabele, bolje rečeno na devetoj poziciji, a u prošlom kolu su izabranici Ivana Jurića samo remizirali na svom terenu protiv Kremoneza, a taj duel je završen rezulttom 2:2.
Juve je svakako veliki favorit na ovom susretu, pošto Bjankoneri praktično više nemaju pravo na kiks, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.83 u Mozzartbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.