Tip dana: Arsenal – Everton: Tobdžijama se smeši naslov prvaka Engleske!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, pošto je na programu nekoliko veoma interesantnih susreta, a ovaj dan nam između ostalog donosi i zaostala susreta iz Premijer lige.
Za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Londonu gde će prvoplasirani Arsenal na svom terenu ugostiti Everton.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Arsenal: Kriza je prošlost!

Nakon prošle sezone, u kojoj je Arsenal u finišu šampionata ostao bez već viđenog plasmana u Ligu šampiona, malo ko je očekivao da će tim iz Londona već u narednom izdanju engleske Premijer lige predstavljati najprijatnije iznenađenje, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da tim koji sa klupe predvodi Mikel Arteta na kraju dođe do titule šampiona.
Naime, u ovom trenutku se ekipa iz Londona mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, međutim, ne treba zaboraviti da Tobdžije imaju i meč manje, pošto će se večeras sastati sa Evertonom, koji izgleda jako loše ove sezone i eventualnim trijumfom na tom zaostalom susretu, nekadašnji šampion Engleske bi pobegao Građanima na čak pet bodova viška, što nije nimalo naivna razlika ako uzmemo u obzir da je do kraja šampionata ostalo još samo trinaest kola.
Delovalo je u jednom trenutku da bi popularne Tobdžije mogle da prosipaju u vodu sve ono dobro što su radili čitavim tokom šampionata, pošto je lider na tabeli nedavno vezao tri meča bez trijumfa, a u tom periodu je Arsenal doživeo poraz od Mančester Sitija na svom terenu, neočekivani poraz na gostovanju kod Evertona, ali i samo remi na svom terenu protiv Brentforda, što je bio jasan pokazatelj da se klub sa Emirejtsa nalazi u velikoj krizi rezultata.
Ipak, ekipa koju sa klupe predvodi Mikel Arteta je na gostovanju kod Aston Vile pokazala karakter, čak dva puta stizala prednost domaćina i na kraju slavila sa 2:4, a debitantski gol za svoj novi klub postigao je Žoržinjo koji bi vrlo lako mogao da predstavlja veliko pojačanje za lidera na tabeli.
U prošlom kolu je Arsenal odigrao još jedan dosta dobar meč i uspeo da slavi na veoma teškom gostovanju kod Lestera, koji je poznat po sjajnim partijama na domaćem terenu, a na kraju je taj duel na “King Paueru” završen rezultatom 0:1.
Na domaćem terenu je do sada lider na tabeli odigrao jedanaest mečeva i ostvario osam trijumfa, dva remija i samo jedan poraz.
Svakako da će Tobdžije učiniti sve da se revanširaju Evertonu za neplanirani poraz od pre nekoliko kola, a ovog puta Mikel Arteta neće moći da računa na Elnenija i Gabrijela Žezusa.

Everton: Mogu li Karamele do opstanka?

Prošla sezona je bila i te loša po ekipu Evertona, koja je na kraju uz dosta problema ipak uspela da dođe do opstanka u Premijer ligi.
Na kraju su popularne Karamele prvenstvo završile na šesnaestom mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Barnli koji je na kraju i ispao u Čempionšip.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Premijer lige, čelni ljudi kluba su imali ozbiljne ambicije da napadnu poziciju koja donosi plasman makar u Ligu konferencija, međutim, ubrzo je usledilo veliko razočarenje, i kada se sve sabere i oduzme utisak je da Everton pruža daleko slabije partije nego što je to bio slučaj u prošlom šampionatu, pa je sigurno da će svi navijači ovog tima imati dosta razloga za zadovoljstvo ukoliko njihova omiljena ekipa na kraju uspe da dođe do opstanka u društvu najboljih.
Naime, Karamele se u ovom trenutku nalaze na katastrofalnom osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Ipak, kako vreme prolazi deluje da tim sa Gudisona polako ali sigurno podiže svoju formu, međutim, veliko je pitanje da li će to biti dovoljno za opstanak u Premijer ligi.
U prošlom kolu je Everton odigrao još jedan loš meč na svom terenu protiv Aston Vile, na kom je tim iz Birmingema bez većih problema slavio sa 0:2.
Bila je to inače veoma lepa prilika za osamnaestoplasirani tim na tabeli da se pomakne iz zone ispadanja, ali su gosti golovima Votkinsa i Bendije došli do veoma važnog trijumfa, iako je domaćin imao više udaraca ka golu rivala, ali se još jednom realizacija pokazala kao najveći problem Karamela u ovogodišnjem izdanju Premijer lige.
Ruku na srce, pre toga je tim koji od skora sa klupe predvodi Šon Dajč vezao dva trijumfa na svom terenu, i to prvo protiv favorizovanog Arsenala sa kojim se između ostalog sastaje i večeras, a onda i protiv Lidsa, i čini se zaista da će bodove neophodne za opstanak ova ekipa uglavnom sakupljati na domaćem terenu.
Kada su gostovanja u pitanju, do sada je osamnaestoplasirani tim na tabeli odigrao jedanaest mečeva na strani i ostvario samo jedan trijumf, četiri remija i šest poraza, što Karamele čini jednom od najslabijih gostujućih ekipa u ligi.
Za kraj, Šon Dajč, za ovaj veoma važan meč sa Arsenalom neće moći da računa na Kalvert-Lujina i Tausenda, dok su pod znakom pitanja Garner i Paterson.

Naš predlog

Kriza je polako ali sigurno prošlost kada je u pitanju Arsenal, i mišljenja smo zaista da lider na tabeli neće propustiti priliku da trijumfuje na svom terenu protiv ove sezone jako lošeg Evertona i tako pobegne Sitiju na čak pet bodova viška, što bi vrlo lako mogla da bude i nenadoknadiva razlika.
Savetujemo vam da odigrate jedinicu uz kvotu 1.36 u Meridianu.


Za očekivati je da četa Mikela Artete od prvog minuta krene ofanizivno ka golu gostiju, pa vam hrabro savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, sva je prilika da nas na Emirejtsu očekuje jedan i te kako efikasan duel, zbog čega vam predlažemo da se opredelite za igru 3+, za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.