Tiket dana Evroliga (četvrtak, 02.03.2023)

Polako ulazimo u poslednju četvrtinu regularnog dela takmičenja u Evroligi. Još uvek je mnogo nepoznanica a u preostalim kolima saznaćemo sve učesnike četvrtfinala, mada se neki već naziru. Predložene kvote i granice važile su u momentu pisanja predloga.

Bajern – Crvena zvezda – UP + (granica 156,5) @ 2.04 u Meridianbet

Velika je nepoznanica da li u Minhenu još uvek veruju u plasman u plej-of? Svakako neće verovati ako budu poraženi od Zvezde i moraće ovu utakmicu da odigraju kao da je neko finale. Isto važi i za beogradski tim koji je porazom od drugog nemačkog predstavnika, Albe iz Berlina, sam sebi spustio rampu ispred četvrtfinala. Neverovatno je da je Zvezda dozvolila poraz posle pobede u Tel Avivu i osvajanja domaćeg kupa i sad su crveno-eli u situaciji da moraju da dobiju najmanje sedam utakmica do kraja sezone. Najzad će zaigrati i Fakundo Kampaco, stigla je informacija iz Evrolige da je registrovan, ali i on u meč ulazi posle tragičnog poraza Argentine od Dominikanske Republike koji je izbacio Gaučose sa narednog Mundijala na kome su trebali da brane vicešampionsku titulu. U Bajernu i dalje imaju problema sa povredama, Augustin Rubit neće igrati do kraja sezone, ali se posle dužeg vremena vratio Vladimir Lučić koji nije igrao u Izraelu ali je nastupio u nemačkom kupu, koji je Bajern osvojio. Zvezda će imati ogromnu podršku sa tribina i sigurno nije bez šansi. Naš predlog je više poena ukupno od ponuđene granice, a ona je u kladionici Meridianbet 156,5 poena. Koeficijent za (+) iznosi 2.04.

Panatinaikos – Anadolu Efes – 2,UP+ (granica 163,5) @ 2.89 u Meridianbet

Zeleni su bez realnih šansi da produže sezonu u Evroligi i njihov put biće završen posle odigranih 34 kola. Za sada imaju samo 8 pobeda i 17 poraza i moralo bi da se dogodi istinsko čudo da bi stigli na osmo mesto. Trener Dejan Radonjić je smenjen posle poraza u kupu od Olimpijakosa, a do kraja sezone na klupi će biti Hristos Serelis. Uveliko se govori da će naredne sezone Atinjane predvoditi Pablo Laso, bivši trener Reala iz Madrida. U prošlom kolu Pao je odigrao solidan meč u Milanu ali je upisao novi minimalan poraz. Bio je to četvrti vezani neuspeh Zelenih u Evroligi, a poslednje dve utakmice izgubili su ukupno sa tri koša razlike. Efes je pobedom u Vilerbanu uskočio u poslednji vagon voza za četvrtfinale. Ataman je u velikom problemu zbog povrede Vasilija Micića i veliko je pitanje kada će se srpski plejmejker vratiti u tim. Daleko od toga da aktuelni šampion Evrope nema dobar roster ali se zna koliki je uticaj na igru Vase Micića i koliko su Pivari jači s njim u sastavu. Po očekivanju Klajburn i Larkin su bili najefikasniji u Vilerbanu, a iznenadio je odličnom partijom i Elajdža Brajant sa dabl-dabl učinkom. Motiv gostiju je mnogo veći i očekujemo pobedu Efesa, kao i još jedan njihov efikasan meč. Za kombinaciju 2,UP+ kvota je 2.89 a granica za poene u kladionici Meridianbet iznosi 163,5.

Partizan – Alba – D+ (granica 89,5) @ 1.98 u Meridianbet

Nadaju se u Partizanu da poraz od Fenerbahčea neće na kraju biti tragičan. Bodovi su bili veoma važni, pogotovo jer je Partizan u meč ušao posle osam vezanih pobeda od toga četiri u Evroligi. Mežutim, pre poraza od Turaka doživljen je poraz od Zvezde u kupu i sada svi strahuju od ponavljanja scenarija iz prvog dela sezone. Naime, posle poraza od Zvezde u Evroligi usledio je loš niz rezultata, a posle pobede nad istim rivalom u gostima krenula je pobednička serija. Partizan mini niz od dva neuspeha mora da prekine protiv Albe, ali oprez je itekako prisutan pošto su Berlinci pre sedam dana šokirali Zvezdu u hali ”Aleksandar Nikolić”. Imaju crno-beli dodatni motiv u ovom meču, u prvom kolu Evrolige, na svom novom početku, doživeli su ubedljiv poraz u nemačkoj prestonici sa 16 poena razlike, primivši čak 100 poena. Alba je i dalje posledn ja sa samo 7 pobeda ali ima igru koja ne odgovara mnogim ekipama. Moraće Partizan da spreči njihovu tranziciju i da ograniči učinak naiskusnijih igrača, pre svih Luka Sikme i Maodo Loa. Ne sme se zaboraviti ni odlični Olinde, Smit i Lamers, ali i mladi Proćida, Blat i Kumanđe. Partizan ima veći kvalitet i navijače kao vetar u leđa i verujemo u efikasnu partiju crno-beih. Granica za poene domaćina je 89,5 sa kvotom 1.98 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 11.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.