Tip dana: Real Madrid – Barselona: Katalonci žele da svrgnu kralja u prestonici!

U četvrtak je veoma siromašna ponuda za klađenje, međutim, i pored toga nam ovaj dan donosi jedan spektakularan susret, pošto će u prvom meču polufinala španskog Kupa Kralja, Real Madrid na svom terenu ugostiti Barselonu, u novom “El Klasiku”.
Početak susreta u prestonici Španije je zakazan za 21h.

Real Madrid: Madriđani spremaju osvetu Kataloncima!

Dosta puta smo pomenuli u analizama Reala da će Madriđani jako teško moći da ponove prošlu sezonu u kojoj je ova ekipa došla do titule u La Ligi, Ligi šampiona, a pored toga je kraljevski klub osvojio i Superkup Evrope, kao i Svetsko klupsko prvenstvo.
I ovog puta će bez ikakve sumnje primarni cilj biti osvajanje Lige šampiona, što realno i ne bi trebalo da predstavlja neko iznenađenje s obzirom da su Madriđani u prvom meču osmine finala nokautirali Liverpul na Enfildu, a taj susret protiv engleskog predstavika je završen rezultatom 2:5.
Zanimljivo je da tim koji sa klupe predvodi Jirgen Klop imao dva gola prednosti, ali je onda aktuelni vladar Evrope ubacio u petu brzinu, postigao čak pet golova, a najzaslužniji za trijumf bili su Vinisijus Žunior i Karim Benzema, koji se kako vreme prolazi vraća na onu prepoznatljivu formu iz drugog dela prošlog šampionata.
Na osnovu svega onog što smo videli u prvom meču u Engleskoj, utisak je da je revanš susret samo formalnost, pa je Real već viđen u četvrtfinalu.
Večeras će Madriđani u polufinala Kupa Kralja odmeriti snage sa Barselonom, a treba istaći da je pre toga četa Karla Ančelotija eliminisala Atletiko Madrid, nakon produžetaka.
Taman kada je kraljevski klub počeo da pruža odlične partije u svim takmičenjima, desio se meč prošlog kola, upravo protiv Atletiko Madrida, koji je nažalost završen samo remijem, 1:1, i mora se priznati da je i do njega trenutno drugoplasirani tim na tabeli dosta teško stigao.
Jorgandžije su preko Gimeneza došle do prednosti u 78. minutu susreta. Tek tada se trgao evropski šampion, krenuo je u totalnu ofanzivu, a to mu se isplatilo u 85. minutu. Modrić je izveo korner, a najviši u skoku je bio osamnaestogodišnji Alvaro Rodrigez i poslao je loptu u mrežu.
Ipak i sa tim remijem je Real Madrid prišao prvoplasiranoj Barseloni na sedam bodova zaostatka, pošto su Katalonci na gostovanju kod Almerije poraženi rezultatom 1:0.
Podsetimo još i da je pre toga kraljevski klub došao do trijumfa na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Osasune, pošto je taj meč u Pamploni završen rezultatom 0:2.
Za kraj, što se tiče izostanaka, jedan od najboljih trenera svih vremena za ovaj “El Klasiko” neće moći da računa na Alabu i Mendija, dok je Rodrigo pod velikim znakom pitanja.

Barselona: Koliko može Barsa bez Levandovskog i Pedrija?

I pored ogromnih finansijskih problema, Katalonci su odradili jedan nestvaran prelazni rok, a prednjačio je dolazak Roberta Levandovskog, i sve to u nastojanju da se posle čak pet godina titula vrati na Kamp Nou, ali i da se ovaj klub ponovo uključi u borbu za trofej u Ligi šampiona.
Međutim, od svega toga vezanog za elitno takmičenje neće biti ništa a poražavajuće zvuči podatak da Barselona i drugu godinu zaredom nije uspela da prođe grupnu fazu, što je ovog puta bio izuzetno težak zadatak jer je grupa bila zaista paklena, pošto su u njoj pored Barselone, igrali još i Bajern Minhen i Inter.
Španski predstavnik se morao zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde je četa Ćavija Ernandeza odmah na prvoj prepreci eliminisana od Mančester Junajteda, koji je bio bolji u dvomeču.
Međutim, Barselona blista u prvenstvu i deluje da su Katalonci na pravom putu da posle čak pet godina dođu do titule šampiona Španije, pošto se u ovom trenutku tim sa Kamp Noua nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real.
Ipak, u prošlom kolu je Barselona odigrala jedan od svojih najlošijih mečeva ove sezone, ako ne i najlošiji i potpuno zasluženo doživela poraz na gostovanju kod Almerije, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Bio je to prvi neuspeh Katalonaca u prvenstvu posle baš dosta vremena, međutim, da stvari budu gore, na tom meču se povredio Robert Levandovski, pa će tako klub sa Kamp Noua na ovom “El Klasiku” nastupiti bez poljskog fudbalera, ali i bez Pedrija i Dembelea, koji su povređeni ranije, i sve to će biti ogroman hendikep za lidera na tabeli španske La Lige za ovaj duel sa Realom, međutim i za nastavak šampionata, pošto još uvek nije poznato koliko će Barselona igrati bez Levandovskog koji je igrao u sjajnoj formi u poslednje vreme.
Pomenimo još da je i pod velikim znakom pitanja Ansu Fati, međutim, sve i da je zdrav teško je očekivati da bi ovaj talentovani fudbaler bio u prvoj postavi.
Ako se osvrnemo na poslednjih nekoliko “El Klasika” Barselona je na poslednja tri međusobna susreta dva puta pobedila svoj najlućeg rivala, a ono što je veoma interesantno je da su Katalonci na ta dva meča spakovali Madriđanima ukupno sedam pogodaka.

Naš predlog

Mišljenja smo da je Real Madrid veliki favorit na ovom susretu, ne toliko zbog svoje dobre igre u poslednje vreme, već zbog činjenice da će Barselona na ovom “El Klasiku” nastupiti bez Levandovskog, Pedrija i Dembelea, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet ceni sa kvotom 2.00.

U poslednje vreme nam međusobni susret između Reala i Barselone donose dosta pogodaka, a to bi vrlo verovatno mogao da bude slučaj i večeras na “Santjago Bernabeu” zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.84.

Za kraj, utisak je da bi četa Karla Ančelotija na svom stadionu mogla da postigne dva ili više pogodaka protiv najljućeg rivala, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.