Tip dana: Dortmund – Lajpcig: Nova epizoda u ratu Milionera i Bikova!

Utisak je da odavno nije bila ovako dobra ponuda za klađenje kao što je to slučaj u petak, a za vas smo ovog puta analizirali najzanimljiviji meč 23. kola nemačke Bundeslige, u kom će Dortmund na svom “Signal Iduna Parku” ugostiti ekipu Lajpciga.
Početak susreta između dva tima koja predstavljaju Nemačku u Ligi šampiona je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Dortmund: Blistave partije Milionera u poslednje vreme!

Dortmund je prošle sezone stigao do pozicije broj dva, međutim to nije zadovoljilo čelnike ovog kluba, pa je Marko Roze dobio otkaz, a na njegovo mesto je seo Edin Terzić, i zanimljivo je da Roze sredinom ovog šampionata preuzeo Lajpcig i sasvim sigurno preporodio ovaj tim.
Ipak, mora se priznati da i tim sa “Signal Iduna Parka” pruža izuzetno dobre partije u ovogodišnjem izdanju nemačke Bundeslige pošto se u ovom trenutku Borusija nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Bajern iz Minhena, pa kako sada stvari stoje utisak je da će se Dortmund do kraja šampionata boriti za titulu šampiona Nemačke, što odavno nije bio slučaj, pošto su Bavarci obično u ovom delu šampionata već imali ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce.
U prošlom kolu su popularni Milioneri uz dosta muke slavili na gostovanju kod Hofenhajma, a taj susret je završen rezultatom 0:1.
Bio je to inače deveti uzastopni trijumf Borusije u svim takmičenjima, nakon čega su dobrano i porasli apetiti najvernijih navijača ovog tima.
Pre te pobede u prošlom kolu nad Hofenhajnom, tim koji se nalazi na deobi prvog mesta na tabeli je slavio i na svom terenu protiv Herte kada je bilo više nego ubedljivih 4:1.
Do sada je nekadašnji šampion Nemačke odigrao deset mečeva na domaćem terenu i ostvario čak osam trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Naravno, ne treba zaboraviti ni sjajne nastupe nemačkog predstavnika u Ligi šampiona, gde je Dortmund na pragu plasmana u četvrtfinale, pošto su Milioneri u prvom duelu na svom stadionu slavili protiv Čelsija sa 1:0, iako su Plavci ruku na srce bili daleko bolji protivnik na tom duelu.
U nemačkom Kupu je nakon trijumfa u gostima nad Bohumom obezbeđen plasman u četvrtfinale, i ono to je svakako i najbitnije je da se tim sa Signal Iduna Parka još uvek nalazi u borbi za sva tri trofeja.
Najzad, trener Edin Terzić za ovaj veoma važan neće moći da računa na Mukoka, Adejemija, Mauzu, Durannvila i Kamaru, dok je Rejerson pod velikim znakom pitanja.

Lajpcig: Može li Red Bul ponovo do plasmana u Ligu šampiona?

Kao što smo već dosta puta to pomenuli, i iza Lajpciga je jedna istorijska sezona pošto je ovaj klub prošle godine došao do svog prvog troefeja u istoriji, i to u nemačkom Kupu, gde je ova ekipa došla do trijumfa nad Frajburgom, što je svakako bio povod za veliko slavlje svih navijača ovog tima koji je osnovan 2009. godine.
Pored trofeja u Kupu, obezbeđen je i plasman u Ligu šampiona, i to u poslednjem kolu šampionata, a svakako da će i ovog puta primarni cilj biti plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U ovom trenutku se izabranici Marka Rozea nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na Bajern Minhen i Borusiju Dortmund koji trenutno zajednički drže prvu poziciju na tabeli.
U poslednje vreme Red Bul igra poprilično dobro, pošto su popularni Bikovi na dva poslednja susreta ostvarili isto toliko trijumfa.
Prvo je četa Marka Rozea slavila na veoma teškom gostovanju kod Volfsburga kada je bilo čak 0:3, da bi nakon toga aktuelni osvajač nemačkog Kupa bio bolji i na svom terenu od Ajntrahta iz Frankfurta, a taj susret na “Red Bul” Areni je završen rezultatom 2:1.
Na gostovanjima je do sada Lajpcig odigrao jedanaest mečeva i ostvario četiri trijumfa, četiri remija i tri poraza, a ono što je veoma interesantno je da su ta četiri trijumfa ostvarena u poslednjih pet kola, što je jasan znak da Red Bul igra fantastično u poslednje vreme na gostovanjima, i svakako da će četvrtoplasirani tim na tabeli učiniti sve da se domogne trijumfa i na “Signal Iduna Parku” što po svemu sudeći neće biti nimalo lak zadatak.
Poput Dortmunda i Lajpcig predstavlja Nemačku u Ligi šampiona, a u prvom susretu osmine finala popularni Bikovi su remizirali na svom terenu protiv favorizovanog Lajpciga, kada je bilo 1:1.
Poslednji međusobni susret između Milionera i Bikova je završen veoma ubedljivom pobedom Lajpciga, pošto je taj meč na “Red Bul Areni” završen rezultatom 3:0.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Marko Roze za ovaj susret sa Milonerima neće moći da računa na Olma, Forsberga, Gulačija, Laimera i Dialoa.

Naš predlog

Očekuje nas jedan veoma interesantan susret, a ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da nam mečevi između ova dva tima uglavnom donose pregršt golova i sva je prilika da će to biti slučaj i večeras na “Signal Iduna Parku” zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.50.

Dortmund kao što smo već napomenuli u poslednje vreme pruža blistavo dobre partije na sva tri fronta i mišljenja smo da će izabranici Edina Terzića slaviti i na ovom susretu protiv nimalo naivne ekipe Lajpciga, pa vam savetujemo da probate sa jedinicom koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.30.

Za kraj, mišljenja smo da je i igra 3+ sasvim prihvatljiva pošto je Meridianbet ceni sa kvotom 1.62, a isto tako, za očekivati je da Milioneri postignu makar dva pogotka na svom terenu pa vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ uz kvotu 1.95 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.