Derbi dana: Crvena zvezda – Partizan: Može li Partizan da prekine košmarno proleće u komšiluku?

Petak nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na stadionu “Rajko Mitić” gde će fudbaleri Crvene zvezde ugostiti Partizan.
Početak duela između dva srpska najtrofejnija kluba je zakazan za 19 časova.

Crvena zvezda: Crveno-belima se smeši nova titula šampiona!

Tekuća sezona je za Zvezdu počela dosta dobro. U prvenstvu je tim sa stadiona “Rajko Mitić” odigrao nekoliko sjajnih mečeva i imao stopostotan učinak, na startu kvalifikacija za Ligu šampiona je demoliran Pjunik, međutim, sve je palo u vodu nakon eliminacije od Makabija iz Haife.
Prvi meč je aktuelni izraelski šampion dobio rezultatom 3:2, da bi u Beogradu u revanšu crveno-beli poveli sa 2:0, međutim, nakon jeftino primljenog gola u finišu prvog poluvremena, Zvezda je poklekla i u finišu drugog dela igre i tako ostala bez praktično već viđenog plasmana u Ligu šampiona.
Nakon trećeg vezanog neuspeha u kvalifikacijama za elitno takmičenje Dejan Stanković je očekivano podneo ostavku a na njegovo mesto je postavljen Miloš Milojević koji mu je svojevremeno bio i pomoćnih na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba.
Morali su se u klubu zadovoljiti sa Ligom Evrope, a kada smo već kod nje, veliko je pitanje da li su fudbaleri aktuelnog srpskog šampiona mogli bolje, s obzirom da je grupa za razliku od prethodnih nekoliko sezona izuzetno teška.
Ipak, na kraju su crveno-beli sa šest osvojenih bodova zauzeli poslednje mesto u grupi pa čak nisu obezbedili ni plasman u nokaut fazu Lige konferencija.
Ono što je bio prioritet nakon bolnog ispadanja od Makabija jeste prvenstvo Srbije koje ove godine donosi direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Sjajno crveno-beli igraju u prvenstvu, a to nam najbolje pokazuje i podatak da se najtrofejniji srpski klub u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Partizan, a ta razlika bi posle ovog kola mogla da bude još i veća s obzirom da nas večeras očekuje “večiti derbi”.
U prošlom kolu su izbranici Miloša Milojevića odigrali još jedan dosta dobar meč i slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Javora, a taj duel u Ivanjici je završen rezultatom 0:2.
Do osada je Zvezda odigrala jedanaest mečeva na svom stadionu i ostvarila devet trijumfa i dva remija, od kojih se poslednji desio protiv Vojvodine u uvodnom kolu prolećnog dela šampionata.
Inače, poslednji međusobni derbi je odigran krajem avgusta u prvenstvu kada su dva natrofejnija srpska tima podelili bodove.
Trener lidera na tabeli nema previše problema oko izostanaka, jedino neće moći da računa na Uroša Spajića koji se još uvek nije oporavio od povrede.

Partizan: Jedna od najlošijih sezona u prethodnih deset godina!

Deluje da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će Partizan pružati ovako loše partije ove sezone.
Naime, crno-beli se u ovom trenutku nalaze na drugom mestu na tabeli srpskog šampionata uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Crvenu zvezdu, pa je izvesno da je šampionska trka gotova, sve i da tim iz Humske slavi na ovom gostovanju kod lidera na tabeli.
Do sada je aktuelni vicešampion Srbije odigrao 23 meča u prvenstvu i ostvario petnaest trijumfa, pet remija, ali i tri poraza.
U prošlom kolu je Partizan ponovo razočarao sve svoje navijače, pošto je ovaj klub na svom stadionu samo remizirao protiv Radničkog iz Kragujevca, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Bio je to ujedno i poslednji meč na klupi Gordana Petrića, koji je podneo ostavku a na njegovo mesto je postavljen Igor Duljaj, nekadašnji fudbaler crno-belih, ali i Šahtjora, sa kojim je dosta puta osvajao prvenstvo Ukrajine.
Na taj način je Partizan sproveo takozvanu šok terapiju pred “večiti derbi” a ostaje da se vidi da li će to dati rezultate.
Pomenimo da su crno-beli do sada odigrali jedanaest mečeva u gostima, i u tom periodu ostvarili čak devet trijumfa, jedan poraz i jedan remi, i utisak je da drugoplasirani tim na tabeli pruža daleko bolje partije na strani nego na svom terenu, pošto je do sada Partizan na svom stadionu ostvario šest trijumfa, čak četiri remija i dva poraza.
Nakon neuspelih kvalfikacija za Ligu Evrope, dosta dobre partije je srpski vicešampion pružao u ovogodišnjem izdanju Lige konferencija, gde je ovaj tim uspeo u konkurenciji Nice i Kelna da dođe do drugog mesta na tabeli i izbori plasman u nokaut fazu trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Nakon odličnog prvog meča na gostovanju kod Šerifa, kada su crno-beli slavili rezultatom 0:1, još jednom se pokazalo da Partizan ima ogromnih problema na svom stadionu, pošto je u revanšu moldavski predstavnik slavio sa 1:3 i potpuno zasluženo stigao do plasmana u osminu finala Lige konferencija.
Za kraj, ni Igor Duljaj nema većih kadrovskih problema, a očekuje se da novajlija Kolorado zaigra od prvog minuta.

Naš predlog

Poznato je da na derbiju ne pobeđuje uvek favorit, a prethodnih nekoliko mečeva između dva večita rivala su nam donela baš malo golova, ali i jako lošu igru obeju ekipa.
Mišljenja smo da ni ovog puta neće biti previše pogodaka, pa vam preporučujemo da odigrate igru 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.74.


Ovaj derbi je za Partizan i prilika da na neki način spase ovu košmarnu sezonu, pa smo mišljenja da će crno-beli ući motivisanije u ovaj meč i hrabro vam preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, poznato je da se najčešće mečevi između dva večita rivala završavaju nerešenim ishodom, a i pored toga što je Crvena zvezda ove sezone igrala daleko bolji fudbal od svog najljućeg rivala, deluje da bi ovaj meč na stadionu “Rajko Mitić” mogao da se završi bez pobednika pa vam savetujemo da odigrate X uz fantastičnu kvotu 3.60 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.