Tiket dana Evroliga (utorak, 07.03.2023)

Ove sedmice očekuje nas dupli program u Evroligi i stavri polako dobiju obrise. Borba za Top 8 je i dalje u jeku, ali svakim novim kolom po neka ekipa ostaje bez realnih izgleda za doigravanje. Kvote i granice bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa.

Olimpijakos – Barselona – UP – (granica 160,5) @ 1.85 u CircusBet

Derbi ovog kola svakako je okršaj Olimpijakosa i Barselone. Pirejci i Katalonci imaju identičan učinak od po 18 pobeda i 8 poraza i samo Real iz Madrida ima bolji skor od njih, i to za jednu pobedu. Crveno-beli su neočkivano poraženi u Milanu od Olimpije u prošlom kolu i prekinuli niz od 14 uzastopnih pobeda, računajući sva takmičenja, a sedam u Evroligi. Ne mora taj poraz da bude tragičan ako nastave sa uspesima, a mnogo toga će zavisiti od ovog meča. Barsa je poslednja dva meča u elitnom takmičenju iggrala u svojoj Blaugrani i zabeležila očekivane pobede nad Monakom i Žalgirisom, mada oba tima spadaju u veoma nezgodne. To je bio peti vezani trijumf Jasikevičijusovog tima u Evroligi i na svakoj utakmici su rivale zaustavili na 75 ili manje poena. Pirejci su im dužnici iz prvog dela sezone pošto je grčki tim pobedio u Barseloni sa 80:70. Očekujemo još jedan tvrd meča i mali broj koševa. Barcokas je majstor da pripremi ekipu, ali ni litvanski trener na klupi Katalonaca ne zaostaje za njim. Naš predlog je minus poena ukupno, granica je na 160,5 a za (-) kvota iznosi 1.85 u kladionici CircusBet.

Virtus – Partizan – D- (granica 82,5) @ 1.93 u CircusBet

Kapitalno važan meč igra se u Bolonji i to za oba tima. Domaćin se trudi da uhvati korak sa timovima koji se bore za Top 8, dok gosti žele da se održe u tom izabranom društvu, a dele ih samo dve pobede. Partizan je na učinku 14-12, dok Virtus ima 12-14. Ima još dosta utakmica da se stvari promene ali i da ostanu iste. Radi se o dve ekipe koje su dugo bile van Evrolige. Virtus se vratio osvajanjem Evrokupa prošle sezone, dok je Partizan dobio specijalnu pozivnicu posle izbacivanja ruskih klubova. I jedni i drugi su opravdali očekivanja i pravo su osveženje u ovom takmičenju. Virtus je doživeo katastrofu u Istanbulu od Fenera, ali su dobili tri od prethodne četiri utakmice u svojoj Segafredo Areni. Partizan je takođe izgubio od Fenerbahčea, ali na svom terenu, da bi u prošlom kolu pobedio Albu i ostao na mestu koje vodi u plej-of. Crno-beli imaju paklen raspored, ne samo u Evrolgi već i regionalnoj ABA ligi i ne zna se koja im je utakmica značajnija. Možda je to baš ova u Bolonji gde bi pobeda vredela dvostruko. Partizan je dobio tri poslednja duela sa Virtusom, dva u Evrokupu 2020. godine i onaj jesenas u Areni sa 90:62. Ako žele da slave na ovom teškom gostovanju crno-beli moraju da odigraju kvalitetnu odbranu i ne dozvole Virtusu veliki broj koševa. Ako ih spuste ispod 80 šanse za pobedu rapidno rastu. Granica za poene domaćina je 82,5 a koeficijent za (-) u kladionici CircusBet iznosi 1.93.

Bajern – Asvel – 1 @ 1.43 u CircusBet

Bavarci kao da ne odustaju od pokušaja da i ove sezone budu u Top 8. Mnogo je problema imao Andrea Trinjeri sa povredama fžglavnih igrača. Dugo su van parketa bili Vladimir Lučić i Aleksander Obst, a sada će, i to do kraja sezone, morati da igraju bez Ogastina Rubita, možda i najboljeg pojedinca. I bez njega su uspeli da pobede Crvenu zvezdu u prethodnom kolu i stignu do desete pobede u sezoni. Od plej-ofa su udaljeni tri trijumfa i s obzirom da je ostalo samo još osam kola, teško je očekivati da mogu do vize za četvrtfinale. Ipak, nada umire poslednja i nemamo doleu da će Bajern sve učiniti da dobije pto više utakmica u preostalom delu takmičenja. Njihov rival francuski Asvel, ima dve pobede mnaje i skoro nikakve šanse da bude u gornjem delu tabele. Od njih je slabija samo Alba sa 7 pobeda u prvih 26 kola. Tim iz Vilerbana je imao neke jsjane partije, ali i mnogo poraza na svom parketu, čak 10, što ih čini najslabijim domaćinom. Na strani je Asvel uspeo da pobedi isto četiri puta i to je sasvim dobar rezultat. Bajern u svom Audi domu ima skor 7-6 i verujemo u još jedan trijumf. U nedelju su dobili derbi nemačke Bundeslige protiv Albe u Berlinu i u dobrom raspoloženju dočekuju ekipu iz predgrađa Liona. Bajern je sa poenom razlike slavio u Vilerbanu jesenas, a dobio je i oba prošlosezonska duela sa Asvelom. Očekujemo još jednu njihovu pobedu, a za jedinicu se dobija kvota 1.43 u kladionici CircusBet.

Real Madrid – Baskonija – D+ (granica 87,5) @ 1.71 u CircusBet

Madriđani su preuzeli vrh tabele, na kome su sada usamljeni nakon poraza Olimpijakosa u Milanu. Real je igrao najkonstantnije, ali je još daleko od pol-pozicije pred četvrtfinale. U Evroligi nisu izgubili od 20. januara kada su poraženi u Pireju, a od tada su nanizali pet evroligaških pobeda od kojih su najznačajnije one protiv Barselone na svom parketu i Monaka u gostima. U prošlom kolu Real je bez mnogo komplikacija odneo bodove iz Vilerbana, mada to krajnji rezutat ne pokazuje. Na domaćem parketu imaju pet vezanih trijumfa, a poslednji je bodove iz Madrida odneo Monako početkom decembra prošle godine. U svešpanskom okršaju u prestonicu dolazi Baskonija. Baskijci su igrali odlično u prvom delu sezone, jedno vreme proveli su i na vrhu tabele, ali su u poslednje vreme popustili i sada im visi i plasman u plej-of. Baskonija ima 14 pobeda i 12 poraza i trenutno je na sedmom mestu. Posle poraza od Žalgirisa i Virtusa u gostima, Baskonija je napunila koš Valensiji u Vitoriji u prošlom kolu. Čak 114 poena ubacili su Valensiji i slavili sa 39 koševa razlike. Napad je uvek bio adut tima koji odlično vodi trener Penjaroja, ali im odbrana nije uvek na nivou. Očekujemo da Real, koji ima veliki napadački potencijal i bez povređenih Ljulja i Fernandeza, mada je i Tavarse upitan, bude još jednom efikasan i ubaci više od 87,5 poena, kolika je granica u kladionici CircusBet. Koeficijent za (+) poene je 1.71.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici CircusBet iznosi 8.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.