Tiket dana (utorak, 07.03.2023)

Tiket dana

Večeras ćemo saznati imena prva dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona, ali pored tih utakmica igraće se dosta mečeva u engleskim nižim ligama, kao i prvi duel osmine finala Lige konferencija. Predložene kvote iz tiketa bile su aktuelne u momentu njegovog sastavljanja.

Lacio – AZ Alkmar – 1x,0-2 @ 2.25 u Meridianbet

Jedan od derbija osmine finala Lige konferencija, a po mnogima i najjači par ovog dela takmičenja, igraju Lacio i AZ iz Alkmara. Rimaljani su morali do ove faze preko baraža u kome su u dva meča, zahvaljujući samo jednom psotignutnom golu, eliminisali rumunskog šampiona Kluž. Oni su igrali u grupnoj fazi Lige Evrope i u jednoj neverovatnoj grupi u kojoj su sve četiri ekipe na kraju imale 8 bodova, zauzeli treće mesto iza Fejnorda i Mitjilanda. AZ je imao lak put u grupi Lige konferencija, lako su osvojili prvo mesto u konkurenciji Dnjipra, Apolona i Vaduza i mirno su sačekali žreb za osminu finala. Holandska ekipa se bori za titulu u Erediviziji, u prošlom kolu su slavili minimalan trijumf na gostovanju u Arnemu protiv Vitesea i sada za vodećim Fejnordom zaostaju pet bodova. Lacio se bori za plasman u Ligu šampiona a u petak je naneo prvi poraz u ovom prvenstvu Napoliju i to na stadionu ”Dijego Maradona”. Domaćin je u odličnom raspoloženju, ali mu efikasnost nije na zavidnom nivou i na poslednjih pet utakmica dali su isto toliko golova. Ipak, odbrana briljira i nije savladana nijednom u tom periodu. Sve će se rešiti u revanšu a u prvom meču ne predviđamo mnogo golova. Uz duplu šansu na domaćina predlažemo i mali broj golova. Za 1x,0-2 kvota je 2.25 u kladionici Meridianbet.

TSC – Crvena zvezda – GG3+ @ 2.29 u Meridianbet

Pobedom u ”večitom derbiju” Crvena zvezda je overila novu tiltulu šampiona. Teško je poverovati da uopšte mmogu izgubiti 16 bodova do kraja šampionata, koliko trenutno imaju više od prvog pratioca. Nije Zvezda odigrala dobro protiv Partizana, priznaju to i navijači, ali je pobeda najvažnija. Do nje su stigli pomalo srećnim golom novajlije iz Argentine Viga, posle čijeg je centaršuta Urošević glavom skrenuo loptu u svoju mrežu. Sada crveno-belima sledi teško gostovanje u Bačkoj Topoli kod ekipe koja je u prethodna četiri kola uzela deset bodova i nalazi se na 4. mestu sa samo bodom manje od Partizana i Čukaričkog. TSC je ozbiljan kandidat za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, pa će ta borba, uz onu za opstanak, biti najinteresantnija do kraja prvenstva. Od kada je ušao u elitu TSC je samo jednom pobedio Zvezdu i jednom igrao nerešeno i to jesenas kada su na stadionu ”Rajko Mitić” odigrali 1:1. Gosti mogu biti rasterećeni dok će domaći pokušati da pobede i u takvoj igri golova mora biti. Za GG3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.29.

Reding – Šefild Junajted – 2 @ 1.85 u Meridianbet

Šefild junajted je uspeo pre sedam dana da iz FA kupa izbaci jedan Totenhem i plasira se u četvrtfinale najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. Taj trijumf ih je, ispostavilo se, skupo koštao pa su u subotu doživeli poraz U Belkburnu od Roversa 1:0 i malo se udaljili od cilja, a to je direktan plasman u Premijer ligu. Još uvek su na tom željenom drugom mestu ali im je Midlzbo približio na samo četiri boda. Ipak, Jorkširci imaju meč manje, a to je upravo ovaj duel sa Redingom koji je trebalo da se igra u okviru 29. kola. Plemići iz Redinga nalaze se u sredini tabele, njiove ambicije sežu samo do opstanka u Čempionšipu, ali će morati da se potrude da izbegnu dramatičan završetak sezone. Reding jedna ekipa kada igra na svom terenu a sasvim druga kada gostuje. Na svom terenu nisu izgubili na šest prethodnih utakmica u Čempionšipu i jednoj u FA kupu, dok su na strani vezali pet prvenstvenih poraza, uključujući i onaj u subotu od M'Boroa sa čak 5:0. Oštrice moraju da pobede u redingu i izbegnu nalet pratilaca. U korist dvojke govori i tradicija, na poslednjih sedam međusobnih mečeva Šefild junajted je dobio šest a Reding samo jedan. Za dvojku se dobija koeficijent 1.85 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 9.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.