Tip dana: Benfika – Klub Briž: Orlovi već osigurali mesto u četvrtfinalu, sledi potvrda rezervacije!

Od utorka su na programu revanš mečevi nokaut faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Lisabonu gde će fudbaleri Benfike ugostiti Klub Briž.
Početak ovog duela je zakazan za 21h, a podsećamo vas da je prvi duel između portugalskog i belgijskog predstavnika završen pobedom Benfike od 2:0, koja se nalazi na pragu plasmana u četvrtfinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Benfika: Orlovi blistaju ove sezone!

Poslednju titulu šampiona Portugala, ekipa Benfike je osvojila je 2019. godine, a za takvog velikana je zaista previše pune četiri godine bez trofeja.
Prošlu sezonu je tim iz Lisabona završio na trećem mestu na tabeli što između ostalog i donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde je ova ekipa eliminisala Dinamo iz Kijeva i tako ostvarila jedan od primarnih ciljeva za prvi deo sezone.
Nakon tri košmarne sezone, mora se priznati da je malo ko očekivao da će najtrofejniji portugalski tim igrati ovako dobro u ovogodišnjem izdanju Primeire, pošto se u ovom trenutku ekipa sa Luža nalazi na prvom mestu na tabeli uz osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Porto, pa slobodno možemo konstatovati da se Benfika nalazi na pragu prve titule posle četiri godine.
U prošlom kolu su izabranici Rodžera Šmita koji radi sjajan posao u ovom klubu odigrali još jedan dosta dobar meč i bez većih problema savladali Famalikao, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Na poslednjih pet mečeva portugalski velikan je ostvario pet trijumfa uz samo jedan primljen pogodak, što je podatak koji možda i najbolje odslikava koliko dobro Orlovi igraju ove sezone.
Pored odličnih partija u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala, Benfika ove sezone pruža briljantne partije i u Ligi šampiona, što je možda pomalo i neočekivano s obzirom da grupa u kojoj se tim Lisabona nalazio nije bila nimalo naivna.
Naime, svi su portugalskog predstavnika videli iza PSŽ-a i Juventusa, međutim, Orlovi su grupnu fazu završili na prvom mestu u grupi, pošto su imali isti broj bodova kao i prvoplasirani Parižani, isti međusobni skor, istu gol razliku, ali je na kraju presudilo to što je Benfika postigla više golova na strani.
Iz ove perspektive deluje i da je portugalski predstavni imao dosta sreće na žrebu za osminu finala, pošto je za protivnika dobio ekipu Klub Briža, koju je bez većih problema savladao u prvom meču u Belgiji, a taj duel je završen rezultatom 0:2, što je zaista lepa zaliha pred revanš u Lisabonu koji je na programu večeras.
Za kraj, na domaćem terenu u Ligi šampiona i Primeiri je Benfika do sada odigrala petnaest mečeva i ostvarila čak trinaest trijumfa, uz samo dva remija, i to protiv PSŽ-a i Sportinga.

Klub Briž: Od sjaja do očaja!

Pre svega, treba reći da je Klub Briž prošle sezone odbranio titulu prvaka ove zemlje, a na kraju je ova ekipa imala četiri boda viška u odnosu na Rojal Union, koji je zanimljivo u plej-of ušao sa prvog mesta.
Ipak, kada je to bilo najpotrebnije, Klub Briž je igrao najbolje, pa je ova ekipa ključnu razliku napravila baš u doigravanju kada je dva puta savladan upravo Rojal Union, a potvrda šampionske titule se desila na gostovanju kod nimalo naivnog Antverpa, pa je tako Briž došao do trećeg uzastopnog naslova prvaka.
Ipak na leto je ovaj klub ostao bez trenera Šredera, koga je nasledio Karl Hofkens, a zanimljivo da i pored odličnih partija u Ligi šampiona, stiče se utisak da to nije bio pravi potez uprave belgisjkog šampiona, pa je već krajem godine Hofkensa nasledio Skot Parker koji je takođe pod velikim pritiskom javnosti.
Naime, u ovom trenutku se aktuelni šampion Belgije nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz 21 bod manjka u odnosu na prvoplasirani Genk koji je na pragu titule, pošto ova ekipa ima osam bodova više od drugoplasiranog Rojal Uniona.
U prošlom kolu je četa Skota Parkera doživela težak poraz na gostovanju kod Ostendea, a taj duel je završen rezultatom 3:0, što je bio šesti poraz u ovoj sezoni za Klub Briž, koji je pored toga upisao dvanaest trijumfa ali i čak deset remija, što je zaista previše za ekipu koja je pre početka šampionata imala najviše moguće ambicije.
Ono što je vredno pomena je nastup ovog tima u Ligi šampiona, gde je belgijski predstavnik mimo svih očekivanja uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu i to u konkurenciji Atletiko Madrida, Porta i Leverkuzena, zauzevši na kraju drugo mesto na tabeli.
Zanimljivo je da je Briž prva tri meča u grupi dobio i to bez primljenog gola, a onda su usledila dva nerešena ishoda sa Leverkuzenom i Atletiko Madridom i to na gostovanju kod Jorgandžija, ali i katastrofalan poraz na domaćem terenu od Porta, kada je portugalski predstavnik slavio sa 4:0.
U prvom meču osmine finala Klub Briž je zasluženo poražen na svom terenu od Benfike, rezultatom 0:2, i sva je prilika da će aktuelni šampion Belgije večeras završiti svoju veoma uspešnu epizodu u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Naš predlog

Domaćin je u potpunosti zadovoljan sa ovim rezultatom, a u prvom meču smo bili svedoci toga da je portugalski predstavnik daleko bolja ekipa, pa je zaista teško očekivati da Klub Briž ozbiljnije ugrozi Orlove i to u gostima, a sva je prilika da nam ovaj susret neće doneti previše pogodaka pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.17.

Iako domaćin neće previše zapinjati, deluje da se pobeda Benfike ni ovde ne sme dovesti u pitanje, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.45 u Meridianu.

Za kraj, možda i savršena kombinacija za ovaj susret u Lisabonu je igra 1X&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.