Derbi dana: Čelsi – Dortmund: Poslednja šansa za spas sezone Plavaca!

U utorak nas konačno očekuju revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na Stamford Bridžu gde će snage odmeriti Čelsi i Dortmund.
Prvi duel između engleskog i nemačkog predstavnika je završen pobedom Milionera od 1:0, a početak revanš susreta u Londonu je zakazan za 21h.

Čelsi: I pored enormnih ulaganja – katastrofalne partije!

Pre svega, postavlja se veliko pitanje, da li je nekad u istoriji neka ekipa uložila toliko novca kao Čelsi, a da je tim sa svakim novim pojačanjem izgledao sve slabije.
Nakon neverovatnih ulaganja tokom leta, klub iz Londona je samo u zimskom prelaznom roku potrošio neverovatnih 330 miliona evra, a prednjačili su dolasci Fernandeza i Mudrika za koje je Čelsi ukupno platio preko 200 miliona evra.
Novac potrošen na transfere fudbalera je novi svetski rekord jednog kluba. Pre Čelsija, najviše novca je u jednoj sezoni za kupovinu igrača potrošila Barselona u sezoni 2017/2018. – 380 miliona evra, a ako računamo i letnji prelazni rok engleski tim je do sada potrošio nestvarnih 629 miliona evra!
I pored svega toga, izabranici Grejema Potera se u ovom trenutku nalaze na katastrofalnom desetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, pa kako sada stvari stoje, sva je prilika da Plavce naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona.
U prošlom kolu je Čelsi konačno nakon baš dosta vremena uspeo da upiše jedan trijumf u Premijer ligi i to uz dosta muke na svom terenu protiv Lidsa, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Pre toga je klub sa Stamford Bridža samo doživeo dva poraza, i to prvo na svom terenu od Sautemptona, a onda i na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 2:0.
Grejem Poter je zbog svega toga bio pod velikim pritiskom javnosti, međutim, utisak je da je trijumfom u prošlom kolu barem za sada produžio sebi boravak na klupi Čelsija.
Za razliku od Premijer lige, tim iz Londona je pružao dosta dobre partije u Ligi šampiona, pošto je ova ekipa u konkurenciji Milana, Salcburga i Dinamo Zagreba završila na prvom mestu u grupi i pored poraza u prvom kolu od Dinama, što je trenerskog angažmana koštalo Tomasa Tuhela koji je nakon toga dobio otkaz.
U prvom meču osmine finala, engleski predstavnik je poražen od Borusije iz Dortmunda minimalnim rezultatom, ali daleko od toga da je Čelsi bio slabiji rival na tom duelu na Signal Iduna Parku.
I dalje Grejem Poter ima ogromnih problema sa odustnim fudbalerima, a kako sada stvari stoje Čelsi će u revanšu nastupiti bez Silve, Mendija, Maunta, Kantea, Obamejana, Badiašila, Maduekea, i Brohe, dok su pod velikim znakom pitanja Aspilikueta, Džejms i Pulišić.

Dortmund: Borusija blista na sva tri fronta!

Godinama unazad je druga pozicija u Bundesligi rezervisana za Borusiju iz Dortmunda, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone.
Drugo mesto na tabeli iza neprikosnovenog Bajerna je popularnim Milonerima donelo novi plasman u Ligu šampiona, pa slobodno možemo konstatovati da je primarni cilj ostvaren.
Pomalo i neočekivano se klub zahvalio na saradnji Marku Rozeu, a na njegovo mesto je postavljen Edin Terzić i kako sada stvari stoje utisak je da je to bio pravi posao.
Uz dosta turbulencija, tim sa Signal Iduna Parka je prvi deo ovogodišnjeg izdanja završio van pozicija koje na kraju prvenstva donose plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, međutim, od kako je započeo drugi deo šampionata, popularni Milioneri igraju nestvarno dobro.
Naime, nekadašnji šampion Nemačke je u svim takmičenjima odigrao deset mečeva i ostvario isto toliko trijumfa, što je zaista podatak koji zaslužuje svaku pohvalu.
Nakon svega toga se izabranici Edina Terzića nalaze na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Bajern, pa je utisak da nas očekuje nikad uzbudljivija borba za naslov prvaka.
U prošlom kolu su Milioneri u velikom derbiju na svom terenu savladali Lajpcig, a taj duel je završen rezultatom 2:1, čime je Dortmund pobegao trećeplasiranom Union Berlinu na pet bodova viška, što je lepa zaliha pred nastavak prvenstva.
Trijumf nad Bikovima je bio osmi u nizu u Bundesligi, a već za vikend Borusija gostuje kod Šalkea, i vrlo lako bi ta serija mogla da bude i produžena.
Izuzetno dobro je nemački predstavnik ove sezone igrao i u Ligi šampiona, gde je tim sa Signal Iduna Parka zauzeo drugo mesto na tabeli iza Mančester Sitija, a u osmini finala je Borusija odigrala odličan meč na svom terenu protiv možda i favorizovanog Čelsija, i slavila rezultatom 1:0, što je fina zaliha pred revanš koji je na programu večeras i koji je za tim iz Londona duel biti ili ne biti.
Ako smo rekli da Grejem Poter ima velikih problema sa odsutnim fudbalerima, isto treba konstatovati i za trenera Dortmunda, koji neće moći da računa na Mukoka, Adejemija, Kamaru, Kobela, Malena, Riersona i Duranvila.  

Naš predlog

Veoma težak meč za prognoziranje, ali biće zaista zanimljivo kako će Plavci odigrati meč kada su pod moranjem, pošto je poznato da bi dobar plasman u Ligi šampiona spasio sezonu koja je do sada katastrofalna, bez obzira na ogromna ulaganja ovog tima u letnjem i zimskom prelaznom roku.
Poznato je da Borusija ne zna da igra defanzivan fudbal, a na sve to domaćin mora da napadne od prvog minuta, pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.78.


Čelsi će po našem mišljenju i slaviti na ovom susretu, a ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno za plasman u četvrtfinale, pošto je poznato da od prošle sezone više ne postoji pravilo gola u gostima.
Kladionica Meridianbet jedinicu plaća sa kvotom 1.95.

Za kraj, pošto smo poprilično sigurni da će oba tima na ovom susretu postići makar po jedan pogodak, ali i u pobedu Plavaca, savetujemo vam da probate sa kombinacijom tih igara i odigrate 1&GG za šta je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 4.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.