Tip dana: Totenhem – Milan: Milanezi željni Evrope, mogu li da sačuvaju gol prednosti u Londonu?

U sredu nas očekuju nova dva meča osmine finala Lige šampiona, a ovog puta smo za vas pripremili duel koji se igra u Londonu gde će snage odmeriti Totenhem i Milan.
Meč između engleskog i italijanskog predstavnika je na programu u 21h. Podsećamo vas da je prvi duel koji je odigran na San Siru završen pobedom Rosonera od 1:0.

Totenhem: Pevci su baš nepredvidivi ove sezone!

Prošle sezone su popularni Pevci uz baš dosta sreće došli do plasmana u Ligu šampiona i to najviše zahvaljujući lošim partijama Arsenala u finišu šampionata.
Svakako da je primarni cilj i ovog puta plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a ako stvari posmatramo samo na taj način, stiče se utisak da navijači Totenhema mogu da budu zadovoljni, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Liverpul, koji ima i meč manje, ali ono što je još važnije, kako vreme prolazi Redsi pružaju sve bolje partije, i sigurno je da je samo pitanje trenutka kada će napasti tu četvrtu poziciju na tabeli.
U poslednje vreme izabranici Antonija Kontea imaju dosta problema, što se verovatno i najbolje videlo u meču prošlog kola kada je ova ekipa odmerila snage sa Vulverhemptonom, a taj duel je završen pobedom izabranika Đulijena Lopategija od 1:0.
Ni pre toga se Totenhem nije proslavio pošto je u FA Kupu poražen na gostovanju kod drugoligaša Šefilda, i to takođe sa minimalnim rezultatom.
Ipak, ne treba zaboraviti da je pre svega toga četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu i savladao Čelsi, koji je u zimskom prelaznom roku potrošio neverovatih 330 miliona evra.
Taj duel je završen rezultatom 2:0, a utisak je zaista da se pitanje pobednika nije niti jednog trenutka dovodilo u pitanje.
Evidentno je da Pevcima do kraja šampionata predstoji ozbiljna borba za tu četvrtu poziciju, a kao što smo već konstatovali, najveći rival će im biti Liverpul koji je u prošlom kolu na svom terenu demolirao Mančester Junajted sa 7:0.
Dosta dobre partije je engleski predstavnik prušao u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, a na kraju je četa Antonija Kontea zauzela prvo mesto u grupi uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Ajntraht.
U ključnom meču koji je Pevce čak mogao da ostavi i bez treće pozicije, savladan je Marsej na gostovanju, rezultatom 1:2, i to golom u sudijskoj nadoknadi.
Nažalost, u prvom meču osmine finala Totenhem je poražen na gostovanju kod Milana rezultatom 1:0, a svakako da je to bio jedan od najlošijih mečeva ove ekipe u poslednje vreme.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Antonio Konte za ovaj odlučujući duel sa italijanskim predstavnikom neće moći da računa na Lorisa, Bentankura, Bisumu, Dajera i Sesegona.

Milan: Da li je Pioli spremio defanzivnu varijantu?

Prošlogodišnji Skudeto Milana je za mnoge ljubitelje italijanskog fudbala predstavljao pravu senzaciju, međutim mora se priznati da su Rosoneri od prvog do poslednjeg kola igrali zaista sjajno i na kraju potpuno zasluženo stigli do naslova prvaka i to posle čak jedanaest godina.
Verovatno i najzaslužniji čovek za to, što je baš dosta puta apostrofirano na ovom sajtu je svakako Stefano Pioli, koji je i pored nešto slabije rotacije doveo Rosonere do dugo očekivanog Skudeta.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je italijanski gigant mogao i morao dosta bolje da odradi letnji prelazni rok, pošto je od zvučnijih pojačanja doveden samo De Katelar, koji se blago rečeno nije snašao u svom novom klubu.
Bilo je tu naravno i dolazaka Desta i Oriđija, ali deluje da je i jednom i drugom karijera u padu. Na sve to, Milan se većim delom sezone suočava sa velikim brojem odsutnih i povređenih fudbalera, i zbog svega toga apsolutno nikoga ne treba da iznenadi što se u ovom trenutku tim sa San Sira nalazi na petom mestu na tabeli uz čak osamnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, koji će po svemu sudeći mimo svih očekivanja doći do titule šampiona Italije.
Nakon jedne serije izuzetno dobrih rezultata, Rosoneri su u prošlom kolu ponovo razočarali sve svoje navijače pošto su poraženi na gostovanju kod Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 2:1, i a prvi pogled deluje da je Viola do trijumfa došla dosta lakše nego što to rezultat pokazuje, pošto je gost do počasnog gola došao u sudijskoj nadoknadi.
Pre toga je četa Stefana Piolija bez većih problema slavila na svom terenu protiv Atalante, i činilo se tada da će Olivije Žiru i drugari zadržati poziciju koja na kraju šampionata vodi u Ligu šampiona, međutim, sva je prilika da će se Rosoneri do možda i poslednjeg kola boriti za tu poziciju broj četiri, a na sve to, aktuelni šampion Italije ima i dosta težak raspored.
Poput Totenhema i italijanski predstavnik je bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, i to pošto je Milan u svojoj grupi završio na drugom mestu na tabeli iza Čelsija, od koga su Rosoneri u grupnoj fazi doživeli dva ubedljiva poraza.
Što se tiče izostanaka za ovaj verovatno i meč sezone za tim sa San Sira, Stefano Pioli neće moći da računa na Benasera, Kalabriju, Florencija i Ibrahimovića dok su pod velikim znakom pitanja Žiru i Dijaz.

Naš predlog

Utisak je da Rosoneri imaju lepu prednost iz prvog susreta, a sva je prilika da će četa Stefana Piolija učiniti sve i da je sačuva. Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.81.

Iako će Totenhem učiniti sve da dođe do trijumfa a samim tim i prolaska u narednu fazu Lige šampiona, mišljenja smo da to engleskom predstavniku neće poći za rukom pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Za kraj, nikoga ne bi smelo da iznenadi ukoliko se ovaj susret u Londonu završi nerešenim ishodom, pa je topla preporuka X uz fantastičnu kvotu 3.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.