Derbi dana: Bajern Minhen – PSŽ: Borba Titana – drugi čin!

U sredu se nastavljaju revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Bajerna i PSŽ-a.
Prvi susret između nemačkog i francuskog predstavnika je završen pobedom Bavaraca od 0:1, pa je tim iz Minhena na pragu prolaska u četvrtfinale, a na sve to će ekipa iz prestonice Francuske na ovom revanš meču nastupiti bez Nejmara koji je završio sezonu.
Početak susreta je zakazan za 21h.

Bajern Minhen: Bavarci ubacili u petu brzinu!

Poslednjih godina Bajern iz Minhena dominira nemačkim fudbalom, pošto je ova ekipa uspela da veže čak deset titula nacionalnog šampiona, što je svakako podatak vredan svakog poštovanja.
I prošle sezone je najtrofejniji nemački klub bez većih problema uspeo da dođe do naslova prvaka, a izostao je dobar rezultat u Ligi šampiona, pošto je četa Julijena Nagelsmana mimo svih očekivanja eliminisana u četvrtfinalu od španskog Viljareala.
Bilo kako bilo, leto nam je donelo dosta promena u Minhenu, pošto je klub napustio Robert Levandovski, a na njegovo mesto je doveden Sadio Mane iz Liverpula, i iz ove perspektive gledano deluje da to nije bio nimalo loš potez uprave Bavaraca, pošto je poljski reprezentativac imao veliku želju da posle dosta vremena napusti klub i svakako da zamena nije mogla da bude bolja, bez obzira što je Mane propustio dobar deo sezone zbog povrede.
Utisak je da nas ove sezone očekuje dosta zanimljivije nemačko prvenstvo nego što smo to u prethodnih nekoliko godina navikli, pošto se u ovom trenutku Bajern nalazi na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Borusija iz Dortmunda koja pruža nestvarno dobre partije u drugom delu sezone.
U prošlom kolu su puleni trenera Nagelsmana odigrali još jedan dosta dobar meč i slavili na gostovanju kod Štutgarta kada je bilo 1:2, a treba napomenuti da je tim iz Minhena pre toga slavio i na svom terenu protiv Union Berlina, koji se u tom trenutku nalazio na deobi prvog mesta na tabeli.
Taj susret je završen pobedom aktuelnog šampiona Nemačke rezultatom 3:0, čime je Bajern još jednom pokazao da je glavni favorit za naslov prvaka.
Naravno, ne treba zaboraviti da je nedavno ova ekipa uspela da veže nekoliko poprilično loših mečeva, međutim, sva je prilika da je kriza prošlost.
Kada je u pitanju Liga šampiona, Bavarci su bez većih problema uspeli da dođu do prvog mesta na tabeli i to u jednoj nimalo lakoj grupi u kojoj su pored njih još bili i Inter, Barselona, ali i autsajder Plzenj.
Na šest odigranih mečeva nemački predstavnik je ostvario isto toliko trijumfa, uz osamnaest postignutih i samo dva primljena pogotka što je svakako najbolji pokazatelj kako je tim koji sa klupe predvodi Julijan Nagelsman igrao u grupnoj fazi.
Sa istim partijama je tim iz Minhena nastavio i u osmini finala pošto je na Parku Prinčeva nadigran i savladan PSŽ, a taj duel je završen rezultatom 0:1, što je fina zaliha pred revanš koji je na programu večeras.
Za kraj, što se tiče izostanaka, trener Bajerna neće moći da računa na Ernandeza, Nojera i Pavara, dok je Mazrui pod velikim znakom pitanja.

PSŽ: Mogu li Parižani da eliminišu Bajern u sred Minhena?

Ni u Francuskoj, baš ništa novo. Parižani su ponovo bez većih problema stigli do naslova prvaka, uz zaista veliku prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, a to je ovog puta bio Marsej.
Ipak, zbog lošeg rezultata u Ligi šampiona, Poketina je na klupi nasledio Kristof Galtje koji je samo sezonu pre toga mimo svih očekivanja uspeo da sa Lilom dođe do titule šampiona Francuske.
Prošlog leta nije bilo nekih senzacionalnih transfera kao što je to bio slučaj godinu dana pre toga kada je u ovaj klub stigao Lionel Mesi, međutim, treba istaći da je sačuvan trio Nejmar-Mbape-Mesi što je bez ikakve sumnje najbolja napadačka linija na svetu.
Ponovo su Parižani silovito startovali u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala, međutim, u jednom trenutku su izabranici Kristofa Galtjea zapali u veliku krizu pošto su vezali tri poraza u svim takmičenjima.
Prvo je tim sa Parka Prinčeva eliminisan iz francuskog Kupa nakon poraza na gostovanju kod Marseja, da bi odmah nakon toga aktuelni šampion Francuske poražen i u prvenstvu od Monaka, pošto je taj susret u Kneževini završen rezultatom 3:1.
Najzad, u prvom meču osmine finala Lige šampiona, i pored prevelikih očekivanja, Parižani su poraženi na svom terenu od Bajerna iz Minhena, rezultatom 0:1.
Odmah nakon toga je PSŽ bio na rubu novog poraza u prvenstvu Francuske i to na domaćem terenu protiv Lila, ali je lider na tabeli odigrao sjajno završnicu tog susreta i golom Lionela Mesija u petom minutu sudijske nadoknade uspeo nekako da dođe do veoma važnog trijumfa.
U ovom trenutku ekipa iz prestonice Francuske ima čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej, a u prošlom kolu je ponovo dosta teže nego što se očekuje četa Kristofa Galtjea slavila na svom terenu protiv Nanta, rezultatom 4:2.
U grupnoj fazi Lige šampiona, francuski predstavnik je ostvario četiri trijumfa, uz dva remija i to oba protiv Benfike, što je nažalost bilo dovoljno samo za drugo mesto na tabeli, pošto su PSŽ i Benfika imali isti broj bodova, isti međusobni skor, istu gol razliku, a na kraju je presudilo to što su popularni Orlovi postigli više pogodaka na strani i to sve zahvaljujući ubedljivom trijumfu na gostovanju kod Makabija.
Nažalost, u prvom meču osmine finala Parižani su ponovo odigrali jedan loš meč i potpuno zasluženo doživeli poraz od Bajerna na svom terenu, kada je bilo 1:0, pa je evidentno da im predstoji izuzetno težak zadatak u Minhenu.
Za kraj, što se tiče izostanaka Galtje za ovaj susret neće moći da računa na Nejmara koji će zbog povrede kolena propustiti ostatak sezona, a neće biti ni Kimpembea.

Naš predlog

Sva je prilika da PSŽ i pored enormnih ulaganja ponovo neće uspeti da napravi nešto ozbiljnije u Ligi šampiona, a na osnovu onoga što smo videli u prvom meču između ova dva tima, ali i na osnovu onoga što u poslednjih nekoliko sedmica gledamo, utisak je da je Bajern favorit i u ovom revanšu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.90.

Prvi meč na Parku Prinčeva nam je doneo samo jedan pogodak, a mišljenja smo da nas ovog puta očekuje jedan dosta drugačiji susret, u kom će gosti morati da napadnu od prvog minuta, a poznato je kakve partije mašinerija iz Minhena pruža na svom terenu, pa nam sve ovo obećava dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10.

Za kraj, deluje da je najrealnija prognoza kada je ovaj susret između nemačkog i francuskog predstavnika igra GG za koju je Meridianbet odredio kvotu 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.