Tip dana: Sporting – Arsenal: Arteta u Lisabonu uigrava tim za okršaj s Fulamom!

Od četvrtka su na programu mečevi osmine finala u Ligi Evrope i Ligi konferencije, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će biti odigran u Lisabonu, gde će snage odmeriti Sporting i Arsenal.
Početak ovog meča je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Sporting: Lavovi ni bleda senka onog tima iz prethodne dve sezone!

Prošla sezona nije bila toliko dobra kao ona pre toga, kada je tim iz Lisabona došao do titule šampiona Portugala, ali je svakako i drugo mesto na tabeli odličan rezultat, pošto ono donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Ako sa tog aspekta posmatramo stvari, treba biti realan pa priznati da smo od popularnih Lavova daleko više očekivali kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Primeire.
Naime, u ovom trenutku se Sporting nalazi tek na četvrtom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na trećeplasiranu Bragu, pa se vrlo lako može desiti da popularne Lavove naredne sezone ne gledamo u Ligi šampiona, što bi svakako bio ogroman neuspeh.
Ruku na srce, mora se priznati da izabranici Rubena Amorima u poslednje vreme pružaju nešto bolje partije nego što je to bio slučaj većim delom šampionata, pa je tako ova ekipa na tri poslednja susreta ostvarila isto toliko trijumfa.
Poslednji u nizu se desio na gostovanju kod Portimonensea kada je Sporting slavio sa minimalnim rezultatom a jedini gol na tom meču postigao je Paulinjo u 77. minutu susreta.
Podsećamo vas da je Sporting ove sezone igrao u Ligi šampiona, gde je ovaj tim bio praktično na rubu plasmana u nokaut fazu, međutim, na kraju je morao tim iz Lisabona da se zadovolji sa trećom pozicijom na tabeli i nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
Ostaje žal pošto su izabranici Rubena Amorima otvorili takmičenje sa dva vezana trijumfa, ali su u poslednjem kolu na svom terenu doživeli poraz od Ajntrahta, koji je tom pobedom došao do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
U prvom meču šesnaestine finala Liga Evrope, Sporting je samo remizirao na svom terenu protiv Mitjilanda, i to nakon gola u finišu susreta, da bi u revanšu Lavovi odigrali jedan od svojih najboljih mečeva ove sezone i pregazli dansku ekipu rezultatom 0:4.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Ruben Amorim za ovaj prvi meč osmine finala Liga Evrope protiv Arsenala neće moći da računa na Bragancu i Ugartea.

Arsenal: Malo ko je očekivao ovako dobre partije Tobdžija!

I pored odličnih igara prošle sezone Arsenal je osvojio tek peto mesto na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvtoplasirani Totenhem što je timu iz Londona donelo plasman u Ligu Evrope, gde su izabranici Mikela Artete bez većih problema uspeli da dođu do prve pozicije i plasmana u osminu finala, što bez ikakve sumnje i jeste bio jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Ipak, malo ko je mogao da pretpostavi da će fudbaleri Arsenala ove sezone igrati ovako dobar fudbal, što nam najbolje pokazuje da se u ovom trenutku Tobdžije nalaze na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, što nije nimalo naivna razlika s obzirom da je do kraja prvenstva ostalo još dvanaest mečeva.
U prošlom kolu je tim iz Londona još jednom pokazao da poseduje pobednički karakter, pošto je lider na tabeli došao do trijumfa na svom terenu protiv Bornmuta i to nakon pogotka u poslednjem minutu sudijske nadoknade što je dovelo do pravog delirijuma na Emirejtsu.
Pre toga su Tobdžije demolirale na svom terenu ekipu Evertona kada je bilo 4:0, čime je četa Mikela Artete pokazala da je kriza prošlost, i da je ovaj tim i dalje prvi favorit za naslov prvaka.
U Ligi Evrope je engleski predstavnik od prvog do poslednjeg kola kontrolisao stvari, igrao taman koliko mu je bilo potrebno i na kraju zauzeo prvo mesto u grupi, ispred holandskog PSV-a koji mu je i naneo jedini poraz u grupnoj fazi, dok je preostalih pet susreta Arsenal dobio.
Veliko je pitanje koliko će nastavak takmičenja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju biti prioritet za ovu ekipu, pošto će svakako fokus biti na osvajanju Premijer lige, uz konstataciju da je Arsenal praktično već osigurao plasman u Ligu šampiona sledeće sezone, pošto u ovom trenutku ima čak 21 bod viška u odnosu na petoplasirani Liverpul.
Na gostovanjima su do sada Tobdžije doživele ukupno tri neuspeha, dva u Premijer ligi, uz pomenuti poraz od PSV-a u Ligi Evrope, a pored toga je ovaj tim ostvario čak dvanaest trijumfa na strani u oba takmičenja, uz samo jedan remi.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Mikel Arteta za ovaj duel neće moći da računa na Trosara i Elnenija, dok su pod znakom pitanja Nketia i Žezus.

Naš predlog

Pre svega, veliko je pitanje koliko će Arsenal zapinjati u Ligi Evrope, s obzirom da Tobdžije očekuju dosta bitniji mečevi u Premijer ligi, gde je ovaj tim izuzetno blizu naslova prvaka, pa se vrlo lako može desiti da Mikel Arteta malo promeša karte za ovaj duel.
Mišljenja smo da domaćin neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.66.


Pored toga, deluje nam da bi ovaj susret u prestonici Portugala mogao da nam donese dosta pogodaka zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Za kraj, hrabro vam savetujemo da ovde probate i sa čistom jedinicom, za koju je Meridianbet pripremio fenomenalnu kvotu 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.