Meč dana: Mančester Junajted – Betis: Đavoli izvukli ”sedmicu” na Enfildu, Betis mora da padne na Old Trafordu!

Od četvrtka počinjemo sa novom rubrikom, pod nazivom “Meč dana”, a premijerni duel koji ćemo u okviru ove kategorije analizirati se igra na Old Trafordu gde će Mančester Junajted i Betis odmeriti snage u okviru prvom meča osmine finala Liga Evrope.
Početak duela na Teatru snova je zakazan za 21h.

Mančester Junajted: Mogu li Đavoli da se oporave od katastrofe na Enfildu?

Mančester Junajted je katastrofalno startovao ovu sezonu, međutim, kako je vreme prolazilo tako je i ekipa sa Old Traforda pružala sve bolje partije što je i dovelo do toga da Junajted dođe do pozicije koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Ten Haga nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na petoplasirani Liverpul, što bi trebala da bude fina zaliha pred nastavak šampionata, a treba istaći da i jedna i druga ekipa do kraja prvenstva imaju još trinaest mečeva.
Međutim, kada je nekadašnji šampion Engleske ušao u neverovatnu formu, i kada je ova ekipa lagano rutinirala sve svoje rivale, desila se prava katastrofa u prošlom kolu na Enfildu, pošto je Liverpul u najvećem derbiju engleskog fudbala savladao Mančester Junajted sa neverovatnih 7:0.
Bio je to jedan izuzetno čudan meč pošto je Junajted u prvom poluvremenu igrao zaista dobro i vrlo lako se moglo desiti da izabranici Ten Haga na pauzu odu sa makar jednim pogotkom prednosti, ali ono što su oni propustili iskoristio je Liverpul i u finišu prvog dela igre došao do prednosti.
U nastavku je Liverpul odigrao najbolje poluvreme u poslednjih nekoliko godina i demolirao ljutog protivnika, čime su se Redsi ponovo uključili u trku za plasman u Ligu šampiona.
Bilo kako bilo, samo sedmicu pre toga Đavoli su došli do svog prvog trofeja posle čak šest godina pošto su u finalu Liga Kupa slavili protiv Njukasla, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
U Ligi Evrope se engleski predstavnik morao zadovoljiti sa drugim mestom na tabeli iza Sosijedada, ali je u nokaut fazi drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja Junajted odigrao odličan dvomeč protiv možda i favorizovane Barselone i na kraju uspeo da dođe do plasmana u osminu finala, gde ga očekuje meč sa nimalo naivnom ekipom Betisa.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju Ten Hag neće moći da računa na Martijala, Grinvuda, Eriksena i Van de Beka, dok su pod znakom pitanja Kazemiro i Lindelof.

Betis: Koliko mogu Zeleni na Old Trafordu?

Godinama unazad fudbaleri Betisa pokušavaju da se domognu plasmana u Ligu šampiona, a apsolutno nema nikakve sumnje da će to i ovog puta biti primarni cilj, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Pre svega, u prošloj sezoni je ovaj tim došao do trofeja u Kupu nakon trijumfa nad Valensijom, čime je svakako sezona proglašena uspešnom.
Na početku ovogodišnjeg izdanja španske La Lige Andalužani su imali baš dosta problema, međutim, kako je vreme prolazilo tako je i klub iz Sevilje pružao sve bolje partije, pa se u ovom trenutku popularni Zeleni nalaze na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Real Sosijedad, i izvesno je da će ova dva tima do kraja šampionata voditi veliku borbu za plasman na to četvrto mesto koje je i poslednje koje donosi plasman u Ligu šampiona.
U poslednje vreme izabranici Manuela Pelegrinija igraju fantastično pa je tako ekipa sa Benito Viljamarina na četiri poslednja meča u prvenstvu bez poraza, a u tom periodu je petoplasirani tim na tabeli ostvariotri trijumfa uz jedan remi.
U prošlom kolu je Betis odigrao još jedan izuzetno dobar meč i to na svom terenu protiv favorizovanog Real Madrida, a taj duel je završen bez golova, uz dosta prilika i na jednoj i na drugoj strani.
Pre toga su Andalužani slavili na gostovanju kod Elčea, rezultatom 2:3, i to nakon pogotka u poslednjim sekundama utakmice.
Što se tiče partija u Ligi Evrope, španski predstavnik je vrlo lagano došao do prvog mesta u grupi uz čak šest bodova u odnosu na drugoplasiranu Romu.
Na šest odigranih mečeva Andalužani su ostvarili čak pet trijumfa uz samo jedan remi i to na svom stadionu, upravo protiv italijanskog predstavnika.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj duel sa Mančester Junajtedom na Old Trafordu, iskusni strateg Pelegrini neće moći da računa na Fekira i Kruza, koji su duže odsutni.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Mančester Junajted nakon onog katastrofalnog poraza na gostovanju kod Liverpula iskaliti bes na ekipi Betisa, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremio kvotu 1.42.

Deluje da će domaćin postići makar dva pogotka na ovom susretu pa vam predlažemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.52.

Naravno, sigurno je da ni Betis neće biti samo posmatrač na ovom duelu, međutim, poznato je koliko dobro Junajted igra na svom terenu u poslednje vreme, pa deluje da je možda i idealna kombinacija za ovaj susret kombinacija 1X&GG za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.22.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.