Tip dana: Porto – Inter: Zmajevi jure gol zaostatka na Dragau!

Od utorka su na programu revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali meč na Dragau gde će snage odmeriti Porto i Inter.
Prvi susret između portugalskog i italijanskog predstavnika koji je odigran na stadionu Đuzepe Meaca je završen pobedom milanskog tima od 1:0.
Revanš susret je zakazan za 21h.

Porto: Mogu li Zmajevi da eliminišu Inter?

Fudbaleri Porta su prošle sezone bez većih problema stigli do nove titule šampiona Portugala, pošto su na kraju imali čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Sporting iz Lisabona, i utisak je da se nijednog trenutka titula nije dovela u pitanje.
Isti ciljevi su bili i pred početak ove sezone, međutim, kako sada stvari stoje deluje da će popularni Zmajevi ovog puta ostati bez naslova prvaka, pošto se ova ekipa u ovom trenutku nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Benfiku, koja je na pravom putu da dođe do naslova prvaka posle čak četiri godine.
U prošlom kolu su popularni Zmajevi dosta teže nego što su svi očekivali došli do trijumfa, a taj susret je završen rezultatom 3:2. Pobedonosni pogodak delo je Mehdi Taremija koji je i ove sezone najbolji fudbaler aktuelnog šampiona Portugala.
Pre toga je četa Serža Konseisaa odigrala odličan meč na strani kod Šavesa, i bez većih problema slavila sa 1:3. Inače, na domaćem terenu je Porto do sada odigrao dvanaest mečeva u Primeiri i ostvario čak deset trijumfa, ali i dva poraza, koja za sada i prave razliku u odnosu na Benfiku koja je nepogrešiva na svom stadionu.
Veoma zapažene partije je portugalski predstavnik ove sezone pružao u Ligi šampiona, gde je ova ekipa uspela da dođe do prvog mesta u grupi u konkurenciji Atletiko Madrida, Klub Briža i Leverkuzena.
U grupnoj fazi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, Zmajevi su odigrali šest mečeva i ostvarili četiri trijumfa i dva poraza. Ono što je veoma interesantno je da je Porto započeo svoje učešće u Ligi šampiona sa dva vezana poraza, da bi nakon toga portugalski predstavnik ostvario čak četiri vezane pobede i potpuno zasluženo došao do prvog mesta u grupi.
Posebno upečatljivi su bili trijumfi na gostovanjima kod Leverkuzena (0:3) ali i kod Klub Briža (0:4), koji jasno pokazuju da se Porto nije slučajno našao među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj revanš meč protiv Intera, Seržo Koneisao neće moći da računa na Otavija koji je dobio crveni karton na Đuzepe Meaci, a pored ovog sjajnog fudbalera, bivši proslavljeni portugalski reprezentativac neće moći da računa ni na Evanilsona, Marsela i Meikseda, dok je Žoao Mario pod velikim znakom pitanja.

Inter: Neroazuri u poslednje vreme imaju dosta problema na strani!

Malo je falilo da Inter prošle sezone odbrani naslov prvaka, međutim, na kraju su Neroazuri morali da se zadovolje samo sa drugim mestom na tabei, iza Milana, koji je posle čak jedanaest godina došao do Skudeta, što je sasvim sigurno teško palo svim navijačima Intera, koji pored toga što nisu bili u prilici da se raduju novom Skudetu, morali su da gledaju veliko slavlje navijača Rosonera širom grada mode.
Za utehu, izabranici Simonea Inzagija su došli do trofeja u Kupu i to nakon trijumfa nad Juventusom, čime je i prošla sezona proglašena uspešnom.
Pred početak ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, Neroazuri su se dobrano pojačali pošto se u klub vratio Romele Lukaku, koji kako sada stvari stoje nije ni bleda senka onog fudbalera iz prvog mandata u Interu.
Ni drugu godinu zaredom milanski gigant neće doći do Skudeta pošto se u ovom trenutku tim sa stadiona Đuzepe Meaca nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak osamnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
U prošlom kolu je Inter ponovo razočarao sve svoje navijače, pošto su Neroazuri doživeli poraz na gostovanju kod Specije, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Inače, izabranici SImonea Inzagija igraju katastrofalno na strani u poslednje vreme, pa je tako ova ekipa na tri poslednja susreta van svog terena bez trijumfa, a u tom periodu je Inter doživeo dva poraza i jedan remi.
Za razliku od Serije A gde je ova ekipa imala dosta oscilacija, u Ligi šampiona su stvari od početka do kraja tekle onako kako su to svi navijači ovog kluba i zamislili, pošto je italijanski predstavnik u konkurenciji Bajerna, Barselone i autsajdera Plzenja, uspeo da osvoji drugo mesto na tabeli i dođe do plasmana u nokaut fazu.
U prvom susretu osmine finala, Inter je uz dosta sreće savladao na svom terenu Porto sa 1:0, što i nije toliko loša zaliha pred revanš koji je na programu večeras.
Što se izostanaka tiče, Inzagi za ovaj revanš neće moći da računa na Gosensa i Dalbera, dok su Korea i Škriniar pod znakom pitanja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Inter ima dosta problema na strani i mišljenja smo da će to Porto i iskoristiti, koji je već u prvom meču između ove dve ekipe pokazao da i te kako može da ugrozi milanskog giganta.
Hrabro vam preporučujemo da odigrate jedinicu, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.60
.

Prvi meč nam je doneo samo jedan pogodak, a deluje da bi ovog puta stvari mogle da budu drugačije, pa vam predlažemo da se fokusirate na golove i igru 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.99.

Za kraj, ukoliko aktuelni šampion Portugala želi da dođe do plasmana u četvrfinale Lige šampiona, a želi, deluje da Zmajevi moraju da postignu makar dva pogotka na svom terenu, što i ne bi bilo toliko nerealno, s obzirom da Porto igra fenomenalno na svom terenu.
Kladionica Meridianbet igru D2+ ceni sa kvotom 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.