Meč dana: Mančester Siti – Lajpcig: Siti kroti Bikove za četvrtfinale Lige šampiona!

U utorak su na programu revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, pa smo za vas ovog puta pripremili analizu duela koji će biti odigran na Etihadu gde će snage odmeriti Mančester Siti i Lajpcig.
Prvi meč između engleskog i nemačkog predstavnika završen je bez pobednika, pošto je duel na Red Bul Areni završen rezultatom 1:1.
Revanš duel je zakazan za 21h.

Mančester Siti: Mogu li Građani konačno do “ušatog” trofeja?

Od kako je Siti dobio prebogate vlasnike jedan od primarnih ciljeva ovog kluba je trofej u Ligi šampiona, ali do njega popularni Građani još uvek nisu stigli.
Deluje da je engleski predstavnik najbliži “ušatom” trofeju bio 2021. godine, međutim, tada je Siti u finalu poražen od Čelsija, što je bez ikakve sumnje bilo veliko iznenađenje.
I prošle sezone je klub sa Etihada imao zapaženu ulogu u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, ali je četa Pepa Gvardiole eliminisana u polufinalu od Reala i to na jedan zaista neverovatan način i pored toga što je Mančester Siti imao prednost od 0:1 u revanšu u Madridu, ali je onda Rodrigo za dva minuta postigao dva pogotka, odveo svoj tim u produžetke, a da Građani ne završe u finalu pobrinuo se Karim Benzema sa bele tačke u produžecima.
Bilo kako bilo, prošla sezona je i pored te bolne eliminacije iz Lige šampiona bila uspešna, s obzirom da je ova ekipa došla do naslova prvaka u Engleskoj i to nakon velike drame u posledenjem kolu.
Ponovo se ove sezone akcenat stavlja na “ušati” trofej, pogotovu što se vrlo lako može desiti da nakon dvogodišnje vladavine Sitija, Engleska dobije novog šampiona, i vrlo je moguće da to bude Arsenal.
U ovom trenutku se Građani nalaze na drugom mestu na tabeli Premijer lige uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal.
U prošlom kolu su puleni Pepa Gvardiole uz dosta muke slavili na gostovanju kod Kristal Palasa, a taj meč u Londonu je završen rezultatom 0:1.
Pre toga je aktuelni šampion Engleske bez većih problema slavio na svom terenu protiv Njukasla koji igra sjajno ove sezone, a taj susret na Etihadu je završen pobedom Sitija od 2:0.
Vrlo lagano je engleski predstavnik ponovo došao do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto je u svojoj grupi zauzeo prvo mesto na tabeli.
Na šest odigranih susreta Mančester Siti je ostvario četiri trijumfa i dva remija, i zakazao sebi sa Lajpcigom, u kom je engleski predstavnik smatran velikim favoritom.
Ipak, u prvom meču na Red Bul Areni nije bilo pobednika, pošto je taj susret završen rezultatom 1:1, a svakako da je u Mančesteru ekipa koju predvodi Pep Gvardiola veliki favorit.
Španski stručnjak za ovaj susret sa Lajpcigom neće moći da računa samo na Mendija koji je duže suspendovan.

Lajpcig: Red Bul juri senzaciju!

Kao što smo dosta puta pomenuli, prošla sezona je za fudbalere Lajpciga bila i više nego uspešna s obzirom da je ova ekipa uspela da dođe do svog prvog trofeja u istoriji, i to pošto je u finalu nemačkog Kupa pobeđen Frajburg.
Sve to je bio povod za veliko slavlje u Lajpcigu, a pored toga Red Bul je ispunio primarni cilj i što se tiče prvenstva, s obzirom da je na kraju zauzeo četvrto mesto na tabeli, koje je ujedno i poslednje u Bundesligi koje donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Svakako da su isti ciljevi i ove sezone, međutim nije sve krenulo onako kako su to svi očekivali, a cenu loših rezultata je platio Domeniko Tedesko, koga je na klupi nasledio Marko Roze, koji je prošle sezone sedeo na klupi Dortmunda.
Utisak je da je to bio pravi potez čelnih ljudi Red Bula, pošto je tek po imenovanju Rozea Lajpcig zaigrao onako kako to svi očekuju.
U ovom trenutku se popularni Bikovi nalaze na trećem mestu na tabeli, uz pet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Dortmund, ali i isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Union Berlin i petoplasirani Frajburg.
U prošlom kolu je aktuelni osvajač Kupa odigrao jedan sjajan meč i bez većih problema slavio na svom terenu protiv Menhengladbaha, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
Ipak, pre toga su Bikovi u jednom fenomenalnom meču doživeli poraz na gostovanju kod Borusije iz Dortmunda, kada je bilo 2:1, a bio je to peti poraz u sezoni za trećeplasirani tim na tabeli.
Što se tiče Lige šampiona, i pored katastrofalnog starta i poraza u prvom kolu od Šahtjora na domaćem terenu (1:4), Lajpcig je ipak uspeo da dođe do drugog mesta na tabeli, i to uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, a zanimljivo je da je nakon da uvodna poraza u prva dva kola nemački predstavnik na preostale četiri utakmice ostvario isto toliko trijumfa.
U prvom susretu osmine finala se Lajpcig ni najmanje nije obrukao na svom terenu protiv Mančester Sitija kada je bilo 1:1, ali utisak je da Bikovi ipak nemaju šta da traže na Etihadu.
Kada su u pitanju izostanci, Marko Roze ovog puta neće moći da računa na Dialoa, Šlagera, Nkunkua i Gulačija.

Naš predlog

Ne želimo da umanjimo kvalitet Lajpciga, ali smo zaista mišljenja da bi ovde Mančester Siti trebalo bez većih problema da dođe do trijumfa, a samim tim i plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.39.

Za očekivati je da puleni Pepa Gvardiole od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu nemačkog predstavnika, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Bez obzira što se radi o revanš meču osmine finala Lige šampiona, vrlo je moguće da nam ovaj susret na Etihadu donese pregršt golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.46.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.