Tip dana: Napoli – Ajntraht: Pod Vezuvom se snivaju veliki snovi, Skudetu dodati i “ušati”pehar!

Nakon dosta uzbuđenja koja su nam doneli mečevi Lige šampiona u utorak, u sredu su na programu dva poslednja revanš meća osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu Diego Armando Maradona gde će fudbaleri Napolija ugostiti Ajntraht iz Frankfurta.
Prvi susret između italijanskog i nemačkog predstavnika koji je odigran u Frankfurtu završen je pobedom Napolitanaca od 2:0.
Početak revanša je zakazan za 21h.

Napoli: Blistave partije Napolitanaca!

Nećemo pogrešiti ako kažemo da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Napolija pružati ovako dobre partije ove sezone.
Ekipa sa stadiona Diego Armando Maradona je na pragu Skudeta, i to pošto u ovom trenutku puleni Lučana Spaletija imaju čak osamnaest bodova viška u odnosu na svoje najbliže rivale, pa deluje da su Napolitanci već stavili jednu ruku na šampionski pehar, i utisak je da je sve spremno za veliko slavlje na stadionu koji nosi ime po jednom od najvećih fudbalera svih vremena.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala lider na tabeli je bez većih problema na svom terenu savladao Atalantu, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Nakon mirnih 45 minuta prvog poluvremena, Napolitanci su u drugom poluvremenu bili konkretniji i preko fenomenalnog Kvarackelije i Rahmanija upisali novi trijumf, a na sve to je Inter poražen na gostovanju kod Specije, posle čega lider na tabeli ima neverovatnih osamnaest poena viška, što je razlika koju sasvim sigurno niko neće uspeti da stigne do kraja šampionata.
Naravno, ne treba zaboraviti da pored Serije A Napolitanci pružaju blistave partije i u Ligi šampiona, gde je ova ekipa prvo uspela bez većih problema da dođe do prvog mesta u grupi, a onda i da u prvom meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja savlada Ajntraht u Frankfurtu, pošto je taj duel završen rezultatom 0:2.
Utisak je da je pobeda Napolija u prvom meču možda mogla da bude i ubedljivija, ali svakako da su i dva gola prednost fina zaliha pred revanš koji je na programu večeras i deluje da Napolitanci to neće ispustiti.
Lučano Spaleti nema previše problema kada je u pitanju sastav tima za ovaj duel, jedino italijanski stručnjak neće moći da računa na duže povređenog Raspadorija, koji sasvim sigurno ne bi ni bio u prvih jedanaest, pošto Osimen igra u neverovatnoj formi, i uz Kvarackeliju je jedan od najzaslužnijih ljudi za blistave partije tima sa Vezuva.
Pomenimo još i to da je italijanski predstavnik u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona odigrao tri meča na svom terenu i ostvario isto toliko trijumfa.

Ajntraht: Mogu li Orlovi do senzacije?

Svakako da smo očekivali više od Ajntrahta što se tiče prošle sezone u Bundesligi, pošto je ova ekipa završila tek na sredini tabele.
Međutim, popularni Orlovi su pružali fantastične partije u Ligi Evrope, gde je ova ekipa uspela da na kraju dođe i do trofeja i to nakon trijumfa nad škotskim Rendžersom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Pored toga što je nemački predstavnik osvojio drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, taj trofej je ovoj ekipi doneo i toliko željeni plasman u Ligu šampiona, nakon nekoliko neuspešnih pokušaja, pošto je tim iz Frankfurta dva puta zaredom ostajao bez plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje u poslednjim kolima Bundeslige.
Kada smo već kod Lige šampionata, Ajntraht je uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što je bez ikakve sumnje bio primarni cilj za prvi deo sezone.
Na kraju je nemački predstavnik došao do druge pozicije na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Totenhem, a u ključnom meču su Orlovi slavili na gostovanju kod Sportinga, pošto je taj meč u Lisabonu završen rezultatom 1:2.
Ipak, deluje da je četa Olivera Glasnera mogla da prođe dosta bolje na žrebu za osminu finala, pošto je za protivnika dobila italijanski Napoli koji igra neverovatno dobar fudbal ove sezone, što je ovaj tim i pokazao u prvom meču u Frankfurtu, pošto je bez većih problema slavio sa 2:0 i tako došao nadomak plasmana u četvrtfinale, što je malo ko mogao da pretpostavi pre početka ovogodišnjeg izdanja elitnog takmičenja.
Kada su u pitanju partije u Bundesligi, trenutno se Ajntraht nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu konferencije. Pet bodova manjka Orlovi trenutno imaju od četvrtoplasiranog Union Berlina, pa izabranicima Olivera Glasnera direktan plasman u Ligu šampiona polako ali sigurno izmiče.
U prošlom kolu je ova ekipa samo remizirala na svom terenu protiv Štutgarta, a taj duel na stadionu Ajntrahta je završen rezultatom 1:1.
Oliver Glasner ima daleko više kadrovskih problema od svog kolege na klupi Napolija, pa za ovaj duel neće moći da računa na Kolo Muanija, Veniga, Lindstroma i Ebimbea.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Napoli pruža impresivne partije ove sezone, što u Seriji A, to u Ligi šampiona, i mišljenja smo da će i pored toga što četa Lučana Spaletija ima dobar rezultat iz prvog meča, italijanski predstavnik slaviti i na ovom susretu pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.50.

Oba tima gaje napadački stil fudbal i za očekivati je da nam ovaj duel na stadionu Diego Armando Maradona donese dosta golova, pa je idealno da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da domaćin na ovom revanš meču osmine finala Lige šampiona postigne makar dva pogotka, za šta je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.