Derbi dana: Real Madrid – Liverpul: Petarda sa Enfilda čula se do Madrida, Real overava četvrtfinale!

U sredu nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a naravno, i ovog puta u centru pažnje biće revanš dueli osmine finala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu Santjago Bernabeu gde će snage odmeriti Real Madrid i Liverpul.
Prvi meč između španskog i engleskog predstavnika završen je ubedljivom pobedom Reala, pošto je na Enfildu bilo 5:2, pa deluje da je pred Redsima gotovo nemoguć zadatak.
Početak revanša je zakazan za 21h.

Real Madrid: Madriđanima se smeši novi “ušati” trofej!

Iako je Real dosta dobro krenuo u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, kako je vreme prolazilo tako je i kraljevski klub pružao sve slabije partije u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, pa se u ovom trenutku izabranici Karla Ančelotija nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, pa deluje da je trka za pehar namenjen prvaku Španije gotova, jer je zaista teško očekivati da Katalonci prokockaju ovu ogromnu prednost, iako ni oni ne pružaju blistave partije u poslednje vreme.
U prošlom kolu La Lige Real je nakon dva vezana remija odigrao jedan odličan meč na svom terenu protiv Espanjola, i bez većih problema slavio sa 3:1.
U listu strelaca su se upisali Vinisijus, Militao i Asensio a svakako da je taj trijumf kraljevskog kluba mogao da bude i ubedljiviji.
Zbog nešto slabijih partija u La Ligi u poslednje vreme, fokus je u potpunosti prebačen na Ligu šampiona, gde Madriđani ponovo slove za jednog od glavnih favorita za osvajanje takmičenja.
Naime, nakon odličnih partija u grupnoj fazi, aktuelni šampion Evrope je u prvom meču osmine finala odigrao verovatno i svoj najbolji meč u ovoj sezoni, pošto je Real slavio na gostovanju kod Liverpula, a taj duel na Enfildu je završen rezultatom 2:5.
Na sve to, treba podsetiti da je engleski predstavnik imao dva gola prednosti na startu meča, međutim, onda su Karim Benzema i drugari ubacili u petu brzinu, postigli čak pet pogodaka u gostima i praktično već obezbedili plasman u četvrtfinale.
Pored prvenstva Španije i Lige šampiona, kraljevski klub je i dalje u igri i za trofej u Kupu, međutim, ova ekipa je u prvom polufinalnom meču na svom terenu poražena od najljućeg rivala Barselone, a taj susret na Santjago Bernabeu je završen rezultatom 0:1, i svakako treba istaći da je to bila jedna od najslabijih partija Reala u poslednjih nekoliko godina i pored toga što su Katalonci na tom susretu nastupili bez Levandovskog.
Po mnogim mišljenjima je revanš osmine finala Lige šampiona između Reala i Liverpula samo formalnost, a Karlo Ančeloti za večerašnji susret neće moći da računa na Alabu koji i dalje vuče povredu mišića.

Liverpul: Mogu li Redsi da naprave novo čudo u Ligi šampiona?

Sećamo se svi Lige šampiona iz 2019. godine, kada su Redsi u prvom polufinalnom meču poraženi na gostovanju kod Barselone sa 3:0, nakon čega su Mesi i drugari već razmišljali o protivniku u velikom finalu.
Međutim, usledio je istorijski revanš na Enfildu, na kom je četa Jirgena Klopa slavila sa neverovatnih 4:0 i uspela da eliminiše Katalonce, nakon čega je Liverpul i došao do trofeja u Ligi šampiona, pošto je u velikom finalu bez većih problema savladan Totenhem rezultatom 2:0.
Nečem sličnom se i ovog puta nadaju svi navijači jednog od najtrofejnijih engleskih klubova, pošto Redsi jure čak tri gola zaostatka nakon prvog meča osmine finala Lige šampiona, pošto je Real na sred Enfilda slavio sa 5:2.
Ništa nije nagoveštavalo na početku meča da bi to mogao da bude slučaj, pošto je Liverpul iz prve dve prave prilike došao do vođstva, i činilo se tada da nas očekuje jedna ubedljiva pobeda engleskog predstavnika, koji je do tada odigrao tri meča u grupnoj fazi na svom stadionu i ostvario tri lagana trijumfa.
Kao što smo već napomenuli, nakon drugog primljenog pogotka Madriđani su ubacili u petu brzinu i naneli jedan od najubedljivijih poraza engleskom klubu u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Ruku na srce, ne blista Liverpul ni u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige, pošto se u ovom trenutku izabranici Jirgena Klopa nalaze na šestom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem.
Taman kada smo pomislili da stvari idu na bolje Liverpul je mimo svih očekivanja poražen na gostovanju kod Bornmuta u prošlom kolu, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Naravno, ne smemo zaboraviti da je pre toga šestoplasirani tim na tabeli odigrao jedan neverovatan meč na svom Enfilu i demolirao Mančester Junajted, a taj susret na Enfildu je završen rezultatom 7:0.
Svakako, Liverpulu visi plasman u Ligu šampiona naredne sezone, iako treba napomenuti da ovaj klub ima i meč manje od četvrtoplasiranog Totenhema.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Jirgen Klop za ovaj duel neće moći da računa na Dijaza, Hendersona, Bajčetija, Alkantaru i Ramsija, dok je Gomez pod znakom pitanja.

Naš predlog

Najviše zbog rezultata na Enfildu je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje, međutim, ono što je evidentno je da Liverpulu u poslednje vreme nimalo ne leže Madriđani, pa najviše zbog toga i ovog puta dajemo prednost aktuelnom šampionu Evrope i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.34.

Uvereni smo da nas i na Santjago Bernabeu očekuje prava goleada kao što je to bio slučaj u prvom meču između španskog i engleskog predstavnika, pa vam predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.26.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak i to još u prvom poluvremenu, zbog čega vam hrabro savetujemo da probate sa igrom IGG za koju je Meridianbet odredio fenomenalnu kvotu 3.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.