Tip dana: AZ Alkmar – Lacio: Rimljani vade fleke sa Olimpika u Alkmaru!

Od četvrtka su na programu revanš mečevi Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali meč između AZ Alkmara i Lacija.
Prvi susret između holandskog i italijanskog predstavnika je završen pomalo iznenađujućom pobedom Alkmara, pošto je taj susret na Olimpiku završen rezultatom 1:2.
Revanš meč je zakazan za 21h.

AZ Alkmar: Fantastične partije na oba fronta!

AZ Alkmar je prošlu sezonu završio na petom mestu na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u Ligu konferencije, čime je ispunjen primarni cilj, a to je naravno plasman u neko od evropskih takmičenja.
U trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju je holandski predstavnik odigrao nekoliko fenomenalnih mečeva i na kraju potpuno zasluženo došao do prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u osminu finala.
Na šest odigranih susreta AZ Alkmar je ostvario pet trijumfa i jedan poraz, i to na gostovanju kod Apolona kada je bilo 1:0, a treba biti realan pa priznati da je holandska ekipa imala dosta sreće pri žrebu, s obzirom da su im u grupi društvo pravili Dnjepar, Vaduz i pomenuti Apolon, pa je izvesno da je četa Paskala Jansena i bila najveći favorit za prvo mesto.
Žreb je bio nemilosrdan, pošto je holandski predstavnik za protivnika dobio rimski Lacio koji bez ikakve sumnje slovi za jednog od najvećih favorita za osvajanje ovog takmičenja.
Ipak, AZ je odigrao fantastično u prvom meču na Olimpiku i mimo svih očekivanja slavio rezultatom 1:2, a golove za holandsku ekipu postigli su Pavlidis i Kerkez, uz konstataciju da je ova ekipa iz jedina dva šuta u okvir Lacija došla do dva postignuta gola, što je bilo dovoljno za trijumf.
Ovaj tim inače pruža veoma dobre partije i u holandskom prvenstvu pošto se u ovom trenutku AZ nalazi na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Fejnord.
U prošlom kolu su izabranici Paskala Jansena koji radi sjajan posao u ovom klubu slavili na domaćem terenu protiv Groningema a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Inače, na pet poslednjih mečeva u prvenstvu nekadašnji šampion Holandije je ostvario čak četiri trijumfa, uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod Fejnorda, koji, kao što smo to već napomenuli trenutno zauzima prvo mesto na tabeli.
Na domaćem terenu je do sada ova ekipa odigrala dvanaest mečeva i ostvarila sedam trijumfa, četiri remija i jedan poraz.
Za kraj, kada su izostanci za ovaj revanš duel protiv Lacija, Paskal Jansen ovog puta neće moći da računa na Bazoera, dok su pod znakom pitanja Deken, Martins, Vesterveld, De Vit i Vanheusden.

Lacio: Mogu li Lacijali da eliminišu holandskog predstavnika?

Primarni ciljevi Lacija za ovu sezonu su u potpunosti isti kao i u nekoliko prethodnih navrata, pošto će Lacijali učiniti zaista sve da dođu do plasmana u Ligu šampiona.
Utisak je da se Lacijali u ovom trenutku nalaze u veoma dobroj situaciji pošto se ekipa iz Rima trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplasirani Inter.
U poslednje vreme Rimljani igraju baš dobro, pa je tako ovaj tim na pet poslednjih susreta ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u prošlom kolu je četa Maurisija Sarija nažalost samo remizirala na veoma teškom gostovanju kod Bolonje, kada nije bilo golova, ali ni previše šansi za postizanje istih.
Pre toga su Lacijali odigrali sjajan meč na gostovanju kod Napolija i uspeli da nanesu tek drugi poraz lider na tabeli u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, što sasvim sigurno nije mnogo potreslo sve navijače ovog tima, pošto Napolitanci trenutno imaju čak osamnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Inter i na pragu su Skudeta, što je malo ko mogao da pretpostavi pred početak šampionata.
Inače, u gostima Lacijali igraju promenljivo, pa je tako ova ekipa na trinaest odigranih susreta ostvarila sedam trijumfa, četiri remija i dva poraza, i zanimljivo je da je sa ovim skorom ekipa iz prestonice Italije trenutno drugi najbolji gost u Seriji A.
Inače, Lacio je ove sezone bio predstavnik Italije u Ligi Evrope, ali Rimljani nažalost nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu i pored dosta dobrih partija, pa su morali da se zadovolje sa Ligom konferencija, gde bez ikakve sumnje italijanski predstavnik slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje.
U šesnaestini finala je bez većih problema eliminisan rumunski Kluž, ali je u prvom meču osmine finala četa Maurisija Sarija poražena pomalo i neočekivano na svom terenu od AZ Alkmara, rezultatom 1:2, pa sada u revanšu juri prednost ovog tima.
Naravno, ne treba zaboraviti da su se Rimljani propisno ispromašivali u prvom meču između dveju ekipa, čime se još jednom ispostavilo da je ove sezone realizacija najveći problema za tim sa Olimpika.
Inače, Maurisio Sari za ovaj revanš protiv holandskog predstavnika nažalost neće moći da računa na Ćira Imobilea koji i dalje vuče povredu mišića, što je ozbiljan hendikep za Lacijale.

Naš predlog

U prvom duelu između dveju ekipa Lacio je propustio pregršt izglednih šansi da dođe makar do izjednačenja, a kako tim sa Olimpika nije postigao gol ni u prošlom kolu Serije A protiv Bolonje u gostima, deluje da će se Rimljani konačno raspucati na ovom gostovanju kod AZ Alkmara, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.32.

Generalno, mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje jedan izuzetno efikasan meč pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.90.

Za kraj, i pored toga što AZ važi za ekipu koja igra fantastično na domaćem terenu, mišljenja smo da će Lacijali ipak slaviti na ovom duelu i doći do plasmana u četvrtfinale Lige konferencija, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.