Meč dana: Arsenal – Sporting: Pehar Premijer lige zasenio je sve za Tobdžije, pa i Ligu Evrope!

U četvrtak nas očekuju revanš mečevi osmine finala Liga Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na Emirejtsu gde će fudbaleri Arsenala ugostiti Sporting iz Lisabona.
Prvi meč u prestonici Portugala nam je doneo baš dosta uzbuđenja, pošto je na kraju bilo 2:2, a svako da će biti izuzetno interesantno i u revanšu.
Početak ovog duela je zakazan za 21h.

Arsenal: Potpuni fokus na titulu u Premijer ligi!

Nažalost, prošle sezone Arsenal ponovo nije uspeo da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, čime je i sezona proglašena neuspešnom, a Tobdžijama je za utehu ostala ta peta pozicija i plasman u Ligu Evrope, gde su izabranici Mikela Artete bez većih problema uspeli da dođu do prve pozicije i plasmana u osminu finala, što bez ikakve sumnje i jeste bio jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Na šest odigranih mečeva ova ekipa je ostvarila pet trijumfa uz jedan poraz i to na gostovanju kod PSV-a što je na kraju bilo dovoljno za prvo mesto u grupi.
U prvom meču osmine finala Liga Evrope, Tobdžije su odmerili snage sa Sportingom iz Lisabona, a bio je to jedan zaista fantastičan susret na kom smo videli čak četiri gola pošto je na kraju bilo 2:2.
Naravno, ne možemo a da ne napomenemo da je veliko pitanje koliko će ekipu iz Londona zapravo i interesovati takmičenje u Ligi Evrope, s obzirom da je ova ekipa praktično već obezbedili plasman u Ligu šampiona za narednu sezonu, pošto se izabranici Mikela Artete u ovom trenutku mimo svih očekivanja nalaze na prvom mestu na tabeli engleske Premije lige uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti.
U prošlom kolu su Tobdžije odigrale još jedan neverovatan meč i slavile na gostovanju kod ove sezone nimalo naivnog Fulama, a taj duel na Krejven Kotidžu je završen rezultatom 0:3, i zaista je utisak da se pitanje pobednika tog susreta ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje.
Ono što svakako nije dobro je da Arsenalu sledi nešto teži raspored u narednom periodu, iako je utisak da za vikend lider na tabeli Premijer lige ne bi smeo da ima velikih problema na domaćem terenu protiv Kristal Palasa.
Inače, do sada su Tobdžije odigrale šesnaest mečeva na svom terenu u Premijer ligi i Ligi Evrope i u tom periodu je lider na tabeli engleskog šampionata ostvario čak trinaest trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to od Mančester Sitija nedavno, kada je bilo 1:3.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Mikel Arteta za ovaj duel neće moći da računa na Elnenija i Nketiju, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni, međutim, veliko je pitanje da li će španski stručnjak ponovo malo promešati karte, kao što je to bio slučaj u Lisabonu.

Sporting: Lavovi igraju za spas sezone!

Generalno, utisak je da fudbaleri Sportinga pružaju dosta slabije partije nego što je to slučaj bio prošle sezone, a o onoj pre toga i da ne govorimo, pošto je pre dve godine klub iz prestonice Portugala pomalo i neočekivano došao do titule šampiona.
Inače, prošlu sezonu je ovaj klub završio na drugom mestu na tabeli što je ovom timu donelo plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, čime je primarni cilj ostvaren.
Nažalost, Lavovi nisu uspeli da se domognu plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su u jednoj ujednačenoj grupi zauzeli treće mesto uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Ajntraht iz Frankfurta, koji im je i naneo poraz u poslednjem kolu i to u sred Lisabona.
Ostaje žal pošto su izabranici Rubena Amorima sa dva trijumfa otvorili takmičenje, ali je nakon toga ova ekipa uspela da osvoji samo jedan bod i to na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 1:1.
Sporting je morao da se zadovolji sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde je ovaj tim u šesnaestini finala eliminisao danski Mitjiland.
Prvi meč u Lisabonu je završen rezultatom 1:1, i to pošto je četa Rubena Amorima do izjednačenja došla u poslednjem minutu sudijske nadoknade, a onda je portugalski predstavnik pokazao u revanšu zašto je i smatran favoritom u ovom dvomeču, pošto je susret u Danskoj završen sa više nego ubedljivih 0:4.
U prvom meču osmine finala smo prisustvovali jednom fantastičnom susretu koji je na kraju završen bez pobednika, iako je Sporting bio bliži pobedi, ali su na kraju ova ekipa i Arsenal remizirali rezultatom 2:2.
Što se popularne Primeire, svakako da smo od Lavova očekivali daleko više u dosadašnjem toku šampionata, pošto se u ovom trenutku tim koji je pre dve sezone došao do naslova prvaka nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na trećeplasiranu Bragu, a svakako da će ta treća pozicija i biti primarni cilj na kraju šampionata, pošto je to poslednje mesto koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Rubena Amorima odigrali jedan fantastičan susret na svom terenu protiv Boavište, i bez većih problema slavili rezultatom 3:0 čime je ova ekipa još jednom pokazala da igra fenomenalno na domaćem terenu.
Jedan od najpersektivnijih trenera u Evropi za ovaj revanš meč protiv Arsenala neće moći da računa na kapitena Koateša, Beljerina, Bragancu i Moritu.

Naš predlog

Kao što smo već i u analizi prvog meča napomenuli, veliko je pitanje koliko Arsenal interesuje Liga Evrope ove sezone, s obzirom da se Tobdžije nalaze na pragu titule u Premijer ligi, pa u zgusnutom rasporedu deluje da bi drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje za tim iz Londona bilo samo opterećenje, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.10.

Naravno, sva je prilika da će nam i ovaj revanš meč doneti dosta golova, jer se radi o dve ekipe koje gaje napadački stil fudbala, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.68.

Ukoliko tim iz Lisabona želi da dođe do plasmana u četvrtfinale Liga Evrope, moraće da od samog starta napadne Arsenal, što je bez ikakve sumnje mač sa dve oštrice. Ipak, Lavovi su u prvom meču između portugalskog i engleskog predstavnika već pokazali da i te kako mogu da ugroze trenutno najbolju ekipu u Premijer ligi, i mišljenja smo da će izabranici Rubena Amorima i na ovom duelu postići dva ili više golova, za šta je Meridianbet odredio fenomenalnu kvotu 5.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.