Meč dana: Barselona – Real Madrid: Primopredaja trofeja na Nou Kampu!

Kao što smo već pomenuli u rubrikama Tip dana i Derbi dana, odavno nije bila ovako dobra ponuda za klađenje kao što je to slučaj danas, pa smo bili primorani da za vas analiziramo još jedan meč u okviru sve popularnije rubrike Meč dana, a pogađate, u pitanju je duel koji će se odigrati na Nou Kampu gde će snage odmeriti Barselona i Real Madrid.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Barselona: Da li je šampionska trka u Španiji gotova?

Za klub kao što je Barselona je zaista previše da pune četiri godine ne dođe do naslova prvaka u Španiji, a za to vreme su titule završavale u Madridu, pošto je jednom Atletiko došao do pehara, a dva puta kraljevski klub, što je uostalom bio slučaj i prošle sezone, koja je bila izuzetno loša za Barsu, koja je na kraju ostala bez trofeja u sva tri takmičenja.
Klub je u teškoj finansijskoj situaciji tokom prošlog leta odradio najbolji mogući prelazni rok, a svakako da prednjači dolazak Roberta Levandovskog iz Bajerna.
Kada se sve sabere i oduzme, deluje da se rizik u potpunosti isplatio pošto se u ovom trenutku izabranici Ćavija nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, pa se vrlo lako može desiti da tim sa Nou Kampa nakon pune četiri godine konačno dođe do naslova prvaka, što svakako i jeste bio primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
U prošlom kolu je Barsa uz dosta muke slavila na gostovanju kod Atletik Bilbaa, a taj meč je završen pobedom gostiju od 0:1, međutim, bilo je nekoliko spornih odluka sudija, pa slobodno možemo konstatovati da je lider na tabeli dobro i prošao na gostovanju u Baskiji, jer je domaćoj ekipi po mnogim mišljenjima poništen regularan pogodak u finišu susreta.
Na domaćem terenu je Barselona do sada odigrala dvanaest mečeva i još uvek ne zna za poraz, pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila čak deset trijumfa i dva remija.
Nažalost, ponovo su Katalonci pružili poprilično blede partije u Ligi šampiona, što ih je i koštalo plasmana u narednu fazu, pa se tako desilo da jedan od najpopularnijih klubova na svetu i drugu godinu zaredom ne dođe do plasmana u nokaut fazu, što je svakako za ozbiljnu analizu.
Nakon toga su iz kluba najavljivali napad na trofej u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, međutim, od toga nije bilo ništa pošto je španski predstavnik zaustavljen već na prvoj prepreci i to u velikom derbiju šesnaestine finala protiv Mančester Junajteda.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Barselona u prvom polufinalnom meču Kupa Kralja savladala Real Madrid na gostovanju sa 1:0, što znači da su Katalonci na pravom putu da dođu do plasmana u veliko finale drugog po važnosti takmičenja u Španiji, i deluje da je novi trofej na vidiku, pošto drugi polufinalni par čine Osasuna i Atletik Bilbao.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj “El Klasiko”, Ćavi neće moći da računa na Dembelea i Pedrija.

Real Madrid: Madriđani hvataju poslednji voz!

Kao što smo to već dosta puta napomenuli, prošla sezona je za najtrofejniji klub na svetu bila zaista spektakularna.
Madriđani su pod dirigentskom palicom Karla Ančelotija uspeli da dođu do naslova prvaka u Španiji, trofeja u Ligi šampiona, a na sve to je Real Madrid dodao i trofeje na Svetskom klupskom prvenstvu, ali i u Superkupu Evrope, nakon trijumfa nad osvajačem Liga Evrope, ekipom Frankfurta.
Ako se na ovaj način posmatraju stvari, bilo je zaista teško očekivati da bi kraljevski klub mogao da ponovi takvu sezonu i ovog puta, iako su Madriđani i dalje u trci za sva tri trofeja.
Nažalost, u ovom trenutku Barselona ima zaista ogromnu bodovnu razliku, pošto prvoplasirani Katalonci imaju čak devet bodova viška, međutim, ukoliko Real slavi na ovom “El Klasiku” deluje da bi ponovo šampionska trka mogla da bude uzbudljiva, jer Barsu u narednom periodu očekuje nekoliko izuzetno nezgodnih mečeva.
U prošlom kolu je četa Karla Ančelotija slavila na svom terenu protiv Espanjola, iako su Katalonci prvi došli do gola na tom susretu, što je samo razljutilo Karima Benzemu i drugare, koji su do kraja susreta postigli tri pogotka i bez većih problema došli do novog trijumfa.
Ipak, pre toga je kraljevski klub vezao dva remija, i to prvo na svom terenu protiv Atletiko Madrida, a potom i na gostovanju kod Betisa kada nije bilo golova, a sve to je Barsa i te kako umela da iskoristi i pobegne najljućem rivalu na možda i nedostižnih devet bodova prednosti.
Ponovo Madriđani igraju fenomenalno u Ligi šampiona, gde je španski predstavnik preko Liverpula od kog je bio bolji u oba meča došao do plasmana u četvrtfinale, a tamo će četa Karla Ančelotija odmeriti snage sa prebogatim Čelsijem, koji i pored toga što je uložio 630 miliona u tim, još uvek ima dosta problema, što se najbolje videlo na jučerašnjem meču protiv Evertona na domaćem terenu kada je bilo 2:2.
Veliko je pitanje i da li će Karim Benzema i drugari moći da dođu do finala Kupa, pošto je Barsa u prvom polufinalnom susretu kao što smo već napomenuli slavila na Santjago Bernabeu sa 0:1, pa Madriđane očekuje izuzetno težak posao u revanšu.
Za kraj, popularni Don Karlo nema previše problema oko sastava tima za ovaj “El Klasiko” pošto jedino neće moći da računa na Alabu koji se i dalje nije oporavio od povrede.

Naš predlog

Madriđani će sasvim sigurno od samog starta meča krenuti ofanzivno ka golu svog najljućeg rivala, pošto im jedino pobeda na ovom meču igra ulogu.
Nismo sigurni da li će kraljevski klub do nje doći, ali smo mišljenja da četa Karla Ančelotija neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.73.


Treba očekivati i jedan meč sa dosta golova, pa je idealno da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.93.

Za kraj, kao što smo napomenuli, Madriđani moraju da idu na sve ili ništa, pa je neka pretpostavka da bi drugoplasirani tim na tabeli vrlo lako mogao da postigne dva ili više pogotka na gostovanju kod Barselone, pa savetujemo da odigrate igru G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.