Tiket dana (nedelja, 19.03.2023)

Tiket dana

Nekoliko velikih derbija igra se danas, a već od sutra predstoji nam ”mirno more” što se ponude tiče. Narednog vikenda igraju reprezentacije, startuju kvalifikacije za naredni EURO u Nemačkoj. Kvote iz tiketa su bile važeće u momentu njegovog sastavljanja.

Sosijedad – Elče – 1,2+ @ 1.72 u Meridianbet

Real Sosijedad nije uspeo da nadoknadi dva gola minusa sa rimskog Olimpika i završio je takmičenje u Ligi Evrope u osmini finala. Nisu čak uspeli da pobede Romu i pored, mora se priznati, dobre igre i sijaset odličnih prilika. Jedna šansa za plasman u Ligu šampiona tako je propala, ali je ostala La Liga. Moraće Baskijci da završe na jednom od prva četiri mesta i na Anoeti će se ipak igrati elitni evropski rang. Situacija na tabeli je dosta dobra i pore veoma loše serije rezultata Sosijedada. Oni su u prethodnih sedam kola pobedili samo jednom i to na gostovanju kod Espanjola, ali i dalje su na 4. poziciji sa tri boda više od Betisa koji im duva za vrat. Posebno može da ih brine učinak na domaćem terenu, u prethodna tri meča u La Ligi nisu slavili, a rivali nisu bili iz kategorije najjačih, već Valjadolid, Selta i Kadiz. Protiv Elčea moraju pobediti inače će se san o Ligi šampiona raspršiti kao mehur od sapunice. Gosti igraju dosta bolje od kada su ostali bez izgleda za opstanak, pa će i u San Sebastijanu biti otresiti. Elče je osvojio 4 boda u dva prethodna kola ali će u Baskiji doživeti poraz. Naš predlog je jedinica uz dva gola domaćina. Za 1,2+ kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.72.

Rojal Union – Mehelen – 1,2+ @ 1.60 u Meridianbet

Fantastčnom igrom tim iz Brisela je izbacio imenjaka iz Berlina u osmini fnala Lige Evrope i probio se među četiri najbolje ekipe. Sledeći rival im ponovo dolazi iz Nemačke, radi se o Bajeru iz Leverkuzena, ali do prvog meča ima još dosta vremena. Do tada će Rojal Union pokušati da se još više približi Genku i da plej-of učini još zanimljivijim. Genk nije pobedio Serkl Briž u petak i sada ima šest bodova više od Rojala. Pobedom nad Mehelenom ta razlika bi bila prepolovljena, a podsetimo da je briselska ekipa pobedila Genk u gostima u prethodnom kolu. Sada nema stajanja, Sent Žil može da nadoknadi sve ono što je ispustio prošle sezone kada im je Klub Briž preoteo titulu u doigravanju. Mehelen je samo jedan rival na putu ka trofeju, prvom u istoriji. Gosti su u odličnoj formi, ali je njima u prvomplanu finale Kupa Belgije u kome će igrati protiv Antverpa poslednjeg dana aprila. U Župiler ligi su zakasnili za neki bolji rezultat, a opstanak im ionako nije ugrožen. U prvom delus ezone ova dva tima su igrala početkom avgusta a Mehelem je slavio sa ubedljivih 3:0. Vreme je za revanš, a uz jedinicu idu i dva gola domaćina. Za 1,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.60.

Vitese – PSV – 2 @ 1.70 u Meridianbet

Posle ovog kola dosta toga bi moglo biti jasnije u holandskoj Erediviziji, ili bi moglo dodatno da se zakomplikuje. U Amsterdamu Ajaks dočekuje vodeći Fejnord, to je najveća utakmica holandskog fudbala i trijumf Kopljanika izjednačio bi bodovno ih sa timom iz Roterdama na vrhu tabele. To bi bila odlična vest i za PSV. Filipsovci imaju šest bodova manje od Fejnorda i ako bi Ajaks slavio, a oni pobedili u Arnemu, prišli bi na samo tri boda udaljenosti od ovog tandema. Naravno, ne sme se zaboraviti ni odlični AZ koji je trenutno treći. Nikad zanimljiviji nije bio finiš Eredivizije i bila bi sjajna stvar ako bi se sva četiri tima držala u grupi do poslednjih kola. PSV mora da, pre svega, vodi računa o svojim rezultatim, trenutno su u seriji od tri pobede u prvenstvu i pet računajući sva takmičenja. Domaći Vitese imao je paklen raspored i zato su izgubili poslednje četiri utakmice. Opastanak im je postao ugrožen, ali posle PSV-a za njih kreće serija nešto lakših utakmica. Ovde bi trebalo da dođe dvojka, a za pobedu PSV-a kvota je 1.70 u kladionici Meridianbet.

Kluž – Rapid – 1 @ 1.85 u Meridianbet

Još jedno prvenstvo u kome se vodi trka udvoje za titulu igra se u Rumuniji. Posle regularnih 30 kola vođstvu je Farul iz Konstance sa bodom prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona Kluž. Sada sledi plejof, igraće se još deset kola u kojima će se međusobno po dva puta sastati šest prvoplasiranih timova. Klužu je prvi rival Rapid iz Bukurešta, ekipa koja je završila na 5. mestu i pokušaće da stigne do plasmana u evropske kupove. U dva međusobna meča ove sezone oba tima su slavila kao domaćini, a tako je bilo i prethodne sezone. Domaćin je i sada veliki favorit, Kluž je bez poraza na poslednjih pet utakmica u Rumuniji sa četiri pobede i jednim remijem. Očekujemo da pobede Rapid i nastave bitku sa Farulom. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 8.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.