Tip dana: Velez – Sentral Kordoba: Višestruki šampion Argentine traži trijumf protiv zahuktale “železnice”!

U utorak je poprilično slaba ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali poslednji meč osmog kola argentinskog šampionata, u kom će Velez na svom terenu ugostiti Sentral Kordobu.
Meč između ova dva tima je zakazan za 01:00h.

Velez: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Fudbaleri Veleza su igrali katastrofalno prošle sezone, a svakako da je najbolji pokazatelj za to i tek 26. mesto na tabeli.
Ko zna šta bi bilo da ova ekipa nije zaigrala sjajno u samom finišu šampionata, pošto je ovaj tim na četiri poslednja susreta ostvario tri trijumfa, uz jedan poraz, i ono što je najvažnije sačuvao prvoligaški status.
Svakako da će ovog puta Velez pokušati da izbegne dramatičan finiš prvenstva, a ako se po jutru dan poznaje, deluje da svi navijači ovog tima mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji njihova omiljena ekipa igra u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga argentinskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se Velez nalazi na šesnaestoj poziciji na tabeli a eventualnim trijumfom na ovom duelu bi ova ekipa skočila čak na devetu poziciju i imala bi samo šest poena manjka u odnosu na prvoplasirani River Plejt koji je tim koji je do sada najviše pokazao.
U prošlom kolu je šesnaestoplasirani tim na tabeli remizirao na svom terenu protiv Platensa, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Domaći tim je stigao do vođstva u finišu prvog poluvremena kada je pogodio Osorio, a izjednačenje Platenseu je doneo Kastro sredinom drugog dela igre. Utisak je da je Velez bio bolji tim na terenu, a ne treba zaboraviti ni da je domaćoj ekipi u ranoj fazi meča poništen pogodak nakon invervencije VAR-a.
Pre tog duela je šesnaestoplasirani tim na tabeli odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Taljeresa i slavio rezultatom 1:2, i to dosta lakše nego što to rezultat pokazuje, s obzirom da je domaća ekipa postigla počasni pogodak u 89. minutu susreta.
Na domaćem terenu je do sada ekipa Veleza odigrala četiri susreta i nije se proslavila pošto je u tom periodu ovaj tim ostvario samo jedan trijumf, dva remija, ali i jedan poraz, i to od velikana Boke Juniors kada je bilo 1:2.
Naravno, treba napomenuti da je ovaj tim imao izuzetno težak raspored na startu prvenstva, pa deluje da se dobre partije od ove ekipe tek očekuju, pogotovu na domaćem terenu.

Sentral Kordoba: Odlične partije u poslednje vreme!

Što se tiče Sentral Kordobe, ovaj tim je prošlu sezonu završio na šesnaestom mestu na tabeli, što je svakako odličan rezultat, pošto je ostvaren primarni cilj, a to je naravno opstanak u društvu najboljih.
Utisak je da ne treba pominjati da će to i ovog puta biti glavni cilj, a utisak je da kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve bolje partije.
Inače, fudbalski klub Sentral Kordoba je osnovala grupu železničara 1906. godine i dobio je ime po Centralnoj železnici Kordobe koja je išla od železničke stanice Retiro do Kordobe kroz Rosario, a zbog svega toga je i nadimak ovog tima “železnica”.
U ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na 21. mestu na tabeli uz osam osvojenih bodova, a ono što je veoma interesantno je da je tim iz Kordobe sedam od tih osam bodova osvojio u poslednja tri kola.
Na samom startu šampionata popularna “železnica” je imala ogromne probleme, o čemu verovatno i najbolji govori podatak da je Sentral Kordoba u prva četiri kola doživela čak tri poraza uz samo jedan remi.
Stvari su po ovu ekipu krenule na bolje od trijumfa na domaćem terenu protiv nimalo naivnog Argentinos Juniorsa, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Usledio je remi na gostovanju kod Platensea kada je bilo 1:1, a do kog je “železnica” stigla golom u finišu susreta.
Najzad, u prošlom kolu je tim koji se trenutno nalazi na 21. mestu na tabeli ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Tigrea, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Do prednosti je domaći tim stigao nakon pogotka u 63. minutu susreta, a konačnih 2:0 postavio je Soraire u 78. minutu, i sigurno je da zbog tog trijumfa u prošlom kolu fudbaleri Sentral Kordobe na ovo gostovanje kod Veleza dolaze u veoma lepom raspoloženju.
Za kraj, do sada je “železnica” odigrala tri meča na strani i dva puta je ova ekipa remizirala, uz jedan poraz i to od Taljeresa, kada je bilo 2:0.

Naš predlog

Ako izostavimo pobedu u prvom kolu, Velez ima dosta problema na domaćem terenu u poslednje vreme, a na sve to mu ovog puta u goste dolazi ekipa Sentral Kordobe koja pruža sjajne partije u poslednje vreme i mišljenja smo zaista da gosti neće doživeti poraz na ovom meču pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.17.

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih susreta između ova dva tima doći ćemo do zaključka da su to bili mečevi sa velikim brojem golova, a po našem mišljenju nas nešto slično očekuje i večeras, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.23.

Za kraj, vrlo je moguće da na kraju ovog susreta i jedna i druga ekipa postignu makar po jedan pogodak, za šta je Meridianbet pripremio odličnu kvotu 2.23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.