Tiket dana (subota, 25.03.2023)

Tiket dana

Pred nama je još jedan dan u kome će najviše pažnje privlačiti kvalifikacije za EURO, ali će se igrati u nižim ligama Španije, Nemačke i Engleske. Predložene kvote iz tiketa su važile u momentu njegovog sastavljanja.

Hrvatska – Vels – 1,0-3 @ 2.17 u Meridianbet

Vatreni više nisu vicešampioni sveta, pali su za jednu poziciju u Kataru, ali je i to fantastičan rezultat. Na dva uzastopna Mundijala Hrvatska je bila među tri najbolje selekcije. Mnogo manje uspeha imaju na kontinentalnim takmičenjima, mada su skoro redovni učesnici. Osim četvrtfinala na EP u Švajcarskoj i Austriji, malo je dobrih nastupa na EURU. Ponovo su favoriti svoje grupe, boriće se sa Turskom, Velsom, Jermenijom i Letonijom za dve pozicije i direktan put u Nemačku. Zlatko Dalić je ostao na mestu selektora i ne sumnjamo da će kostur reprezentacije ostati isti, uz male modifikacije. Prvi meč može biti jako važan, na splitski Poljud dolazi Vels, još jedan učesnik Mundijala u Kataru. Zmajevi nisu uspeli da prođu grupu ali su imali zapažen nastup, mnogo više navijači nego fudbaleri. Ove dve selekcije su bile u istoj grupi i u kvalifikacijama za prethodni EURO, Hrvatska je pobedila na svom terenu tada, a u Kardifu je bilo nerešeno. Na kraju su obe selekcije otiše na Evropsko prvenstvo, Hrvati kao prvi a Vešani kao drugi. Verujemo da ni jedni ni drugi ne bi imali ništa protiv da i sada bude tako. Domaćin je favorit, a golova ne bi trebalo da bude mnogo. Za 1,0-3 koeficijent iznosi 2.17 u kladionici Meridianbet.

Jermenija – Turska – 2,2+ @ 1.82 u Meridianbet

Utakmica u Jerevanu biće izazovna iz više razloga. Poznato je da Turska i Jermenija nisu u sjajnim odnosima, pre svega zbog oblasti Nagorno-Karabah, i zbog podrške Turske Azerbejdžanu u sukobu sa Jermenijom. Da se vratimo fudbalu, Turska je ostala bez Mundijala, još jednom, pa je odlazak u Nemačku na EURO prioritet. Grupa nije laka, tu su treći sa Mundijala Hrvati, ako i još jedna selekcija koja je igrala u kataru, tim Velsa. Tu je i Letonija, ali smatramo da su oni ipak daleko od jednog od dva prva mesta. Turska je svakako pretendent na plasman, Vels će im biti glavni konkuretn, ali ne treba potceniti ni Jermeniju. Ova selekcija nije bila uspešna ni u Ligi nacija, bili su najslabiji u svojoj grupi B divizije i vratili su se u jedan rang niže. Zato je Turska uspela da se vrati u B diviziju, mada je imala problema sa selekcijom Luksemburga u dosta slaboj konkurenciji. Turska je mnogo bolji tim i morao bi kvalifikacije da otpočne pobedom. Jedini put kada su se sastajale ove dve ekip bilo je to u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi i oba duela dobila je Turska sa 2:0. Ipak, to im nije bilo dovoljno da odu na to Svetsko prvenstvo. Očekujemo dvojku, uz bar dva gola gostiju. Za 2,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.82.

MK Dons – Morkamb – 1,0-3 @ 2.32 u Meridianbet

Ovo je utakmica engleske Lige 1 koja ima veliku važnost kada je u pitanju opstanak u trećem po jačini rangu u zemlji koja je izmislila fudbal. MK Donsi su van zone ispadanja, ali sa samo bodom više od prvog tima ispod crte. I taj plasman mogu da zahvale činjenici da su dobili dve prethodne utakmice, obe minimalnim rezultatom, a protiv direktnih konkurenata Kembridž junajteda i Akringtona. Iz Lige 1 ispada čak četiri tima, Forest Grin će, gotovo sigurno, biti jedan od njih, a najugroženiji su još Kembridž, Morkamb, Akrington, MK Dons i Oksford. Tim Miltona igra tvrde utakmice, daje malo golova ali ih malo i prima. Ništa drugačiji nije ni Morkamb, koji samo više puta vadi loptu iz svoje mreže. Ova ekipa je u lošoj formi, bez pobede su u prethodnih šest kola, u kojima su ostvarili po tri pobede i poraza. U prvom delu sezone Milton je slavio sa čak 4:0 u Morkambu, ali je ta utakmica igrana još letos. U međuvremenu su se sastali i u EFL kupu, početkom novembra, a MK Donsi su slavili kao domaćini sa 2:0. I sada verujemo u pobedu domaćina, a golova će opet biti ”na kašičicu”. Za 1,0-3 kvota je 2.32 u kladionici Meridianbet

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Meridianbet iznosi 9.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.