Tip dana: Španija – Norveška: Španci rešavaju skandinavsku skandinavku!

U subotu nas očekuju novi mečevi u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “La Rosaledi” u Malagi gde će Španija ugostiti Norvešku.
Susret između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Španija: Neka nova Furija!

Luis Enrike je na Evropskom prvenstvu koje je bilo odigrano pre nešto manje od dve godine znatno podmladio selekciju Španije, što se ispostavilo kao pun pogodak, s obzirom da je Furija stigla do polufinala, gde je nekadašnji svetski i evropski šampion eliminisan od Italije koja je kasnije i osvojila EURO.
I pored te eliminacije od Azura, fudbalska javnost u Španiji je bila prezadovoljna radom Luisa Enrikea, a pred početak Mundijala je kao primarni cilj označen plasman u nokaut fazu.
U prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru Furija je demolirala Kostariku, a taj meč je završen neverovatnim rezultatom 7:0.
Nakon tog trijumfa je čitava španska javnost očekivala pobedu i protiv Nemaca, koji su u prvom kolu doživeli neočekivani poraz od Japanaca.
Ruku na srce, Španija i jeste većim delom susreta bila bolja ekipa na terenu, ali na kraju je taj meč završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
U poslednjem kolu su izabranici Luisa Enrikea propustili da dođu do prvog mesta u svojoj grupi, pošto su poraženi od Japana, koji su na taj način došli do prvog mesta u grupi, što je bilo ogromno iznenađenje.
Taj duel protiv Samuraja je završen rezultatom 1:2, a nažalost, deluje da Furija nije bila preterano zainteresovana za trijumf na tom susretu, zbog fantastične gol razlike, a jedino što bi ih odvojilo od plasmana u nokaut fazu je poraz Nemaca od Kostarike, što se naravno nije desilo.
Dosta puta smo bili svedoci toga da se kalkulisanje na velikim takmičenjima obije o glavu, a bio je to naravno slučaj i sa Španijom koja je u osmini finala mimo svih očekivanja eliminisana od Maroka i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Uoči početka kvalifikacija za EURO, Luis Enrike je odlučio da novi kapiten tima bude Alvaro Morata, dok je njegov zamenik Karvahal.
Ruku na srce, utisak je da će Furija bez većih problema doći do plasmana na Evropsko prvenstvo i to pošto se ova selekcija u grupi nalazi sa Gruzijom, Kiprom, Škotkskom i Norveškom koja im i dolazi u goste u ovom kolu.

Norveška: Koliko mogu Vikinzi bez Halanda?

Norvežani sa velikim ambicijama ulaze u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa namerom da popularni Vikinzi konačno dođu do plasmana na neko veliko takmičenje a sve to nakon novog neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto je ova selekcija zauzela treće mesto u grupi uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Tursku.
U Ligi nacija su Haland i drugari igrali zaista dobro, međutim, u poslednjem kolu je ova selekcija na svom terenu poražena od Srbije rezultatom 0:2, pa su tako Orlovi došli do prvog mesta u grupi i izborili plasman u A diviziju.
Kao što smo već napomenuli, Vikinzi imaju velike ambicije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto će iz svake grupe dve prvoplasirane selekcije doći do plasmana na EURO, a na prvi pogled možemo zaključiti da će se za tu drugu poziciju u ovoj grupi boriti upravo Norveška i Škotska, jer ne treba očekivati da Španci imaju većih problema kada je prvo mesto u pitanju, kao i da se Kipar i Gruzija ozbiljnije umešaju u borbu za plasman na Evropsko prvenstvo.
Nažalost, veliki problem za selektora Norveške uoči početka kvalifikacija je to što neće moći da računa na svog najboljeg fudbalera, Erlinga Halanda koji se povredio na treningu reprezentacije. Čitava Evropa pisala je i pričala o golgeterskom umeću ovog fudbalera koji je na poslednje dve utakmice dao neverovatnih osam golova.
Naime, u revanšu osmine finala Lige šampiona, Haland je Lajpcigu dao pet golova za nekih tridesetak minuta, a samo par dana kasnije, u meču FA kupa Engleske protiv Barnilija, u sličnom vremenskom razmaku, još tri.
Veliko je pitanje koliko bi Norvežani mogli da pariraju Špancima i sa raspoloživim Halandom, a u izostanku fudbalera Mančester Sitija, utisak je da se najviše očekuje od Edegora koji ima zaista vrhunsku sezonu u Arsenalu.
Inače, poslednji međusobni susret između Španije i Norveške odigran je u oktobru 2019. godine u Oslu kada je bilo 1:1.

Naš predlog

Olakšavajuća okolnost za Špance je što će Vikinzi na ovom susretu nastupiti bez svog najboljeg fudbalera, pa se pobeda Furije nijedne sekunde ne bi smela dovesti u pitanje, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.32.

Deluje da će domaćin od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Norvežana kako bi što pre stigao do vođstva, pa je topla preporuka prelaz 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.91.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da nam ovaj susret u Malagi donese i dosta pogodaka, pa je idealno da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio odličnu kvotu 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.