Tip dana: Crna Gora – Srbija: Bratski okršaj sa velikim ulogom!

U ponedeljak se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a ovog puta će u centru pažnje svakako biti duel Pod Goricom gde će snage odmeriti selekcije Crne Gore i Srbije.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Crna Gora: Sjajna partija u Razgradu!

Crna Gora nikada do sada nije nastupila na nekom od velikih takmičenja, pa je sigurno da će primarni cilj biti plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
Inače, u kvalifikacijama za Mundijal, Stevan Jovetić i drugari su na kraju zauzeli četvrto mesto na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na drugoplasiranu Tursku, koja ni preko baraža nije uspela da dođe do plasmana na Svetsko prvenstvo. Ipak, ostaće upisano da su Sokolovi uspeli da otkinu bod moćnim Holanđanima na svom stadionu, a taj duel Pod Goricom je završen rezultatom 2:2 i utisak je da je to jedna od najboljih partija izabranika Miodraga Radulovića u poslednjih nekoliko godina.
U prošlogodišnjem izdanju Lige nacija ova selekcija je zauzela treće mesto na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Bosnu i Hercegovinu koja se plasirala u višu diviziju.
U prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano 2024. godine u Nemačkoj, Crna Gora je odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Bugarske u Razgradu i možda pomalo i neočekivano uspela da slavi sa 0:1.
Zanimljivo je da je ekipa koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić dosta bolje ušla u ovu utakmicu. U prvih 20 minuta je diktirala tempo, ali je onda Crna Gora odlučila da zagospodari u Sofiji i do kraja meča bude dominantniji rival. Odbrana Bugara poklekla je u 72. minutu kada je Nikola Krstović bio dovoljno pribran da iskoristi asistenciju Vladimira Jovovića i kroz noge defanzivcu domaće selekcije pošalje loptu u mrežu. Najbolju šansu za Bugarsku imao je Grigori Rusev u finišu susreta čiji je udarac sa petnaestak metara sa gol linije skinuo Stefan Savić i uz Krstovića postao heroj Crne Gore na ovoj utakmici.
Do sada su Crna Gora i Srbija odigrale samo dva međusobna susreta i na oba meča su slavili Orlovi. Oba duela su odigrana u sklopu Lige nacija, a na meču na kom je Crna gora bila domaćin, gosti su slavili sa 0:2, dok je na “Marakani” bilo 2:1 za srpski nacionalni tim.
Inače, izabranici Miodraga Radulovića na pet poslednjih mečeva na svom stadionu u svim takmičenjima su ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz, i to u Ligi nacija od Finske kada je bilo 0:2.

Srbija: Bledo izdanje na “Marakani”, ali Orlovi su i dalje prvi favorit u grupi!

Iza selekcije Srbije je još jedan neuspešan Mundijal, pošto su Orlovi na kraju završili na poslednjem mestu u grupi i morali su da pakuju kofere već posle prve faze turnira, iako je utisak da očekivanja odavno nisu bila veća.
Na tri odigrana susreta na Mundijalu izabranici Dragana Stojkovića nisu uspeli da upišu niti jedan trijumf, pošto su doživeli poraze od Brazila i Švajcarske, ali i remizirali sa Kamerunom u jednom nestvarnom meču koji je završen rezultatom 3:3, iako se u jednom trenutku činilo da Orlovi imaju sve u svojim rukama.
Bilo kako bilo, Srbija se okreće kvalifikacijama za EURO, a ne treba zaboraviti da su Aleksandar Mitrović i drugari uspeli da dođu do plasmana u A diviziju Lige nacija, nakon osvojenog prvog mesta u svojoj grupi, i to pošto su u odlučujućem meču u Oslu savladali Norvešku sa 0:2, što je po mnogim mišljenjima bila jedna od najboljih partija Srbije u poslednjih nekoliko godina.
U prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, izabranici Dragana Stojkovića su na stadionu “Rajko Mitić” savladali selekciju Litvanije, a taj duel na najveće srpskom stadionu je završen rezultatom 2:0.
Srbija je bolje ušla u meč, a posle nekoliko polušansi domaći su poveli u 16. minutu pogotkom Tadića na asistenciju Filipa Kostića. Litvanci su najveću šansu imali u 28. minutu, a Gutis Paulauskas je šutirao pored stative. Marko Grujić je u 35. minutu pogodio stativu, a prvo poluvreme je završeno vođstvom Srbije od 1:0.
Do novog vođstva domaćin je došao u 53. minutu. Ovog puta u strelce se upisao Vlahović na asistenciju Tadića. Srbija je postigla novi gol u 65. minutu preko Kostića, koji je potom poništen zbog ofsajda. Do kraja meča nije bilo promene rezultata, a ostaje još vredno pomena da je sjajni Lazar Samardžić debitovao na ovom meču za Orlove koji nisu zablistali u duelu protiv tima koji slovi za glavnog autsajdera u grupi.
Što se tiče gostovanja, izabranici popularnog Piksija su na poslednjih pet mečeva na strani (ne računamo mečeve sa Svetskog prvenstva) ostvarili četiri trijumfa uz samo jedan remi, što je jedan od razloga zbog kog fudbaelri Srbije u veoma lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje u komšiluk.

Naš predlog

Crna Gora je ostavila dobar utisak na gostovanju kod Bugara, dok se Orlovi baš i nisu proslavili na svom terenu protiv Litvanije i pored pobede.
Mišljenja smo da nam ovaj duel Pod Goricom neće doneti previše pogodaka, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.71 u Meridianu.


Deluje da će se domaćin opredeliti za defanzivnu varijantu, ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljno za ubojiti napad gostiju koji predvode Mitrović i Vlahović, pa vam ipak savetujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

Za kraj, idealno bi bilo da probate sa kombinacijom igara X2&0-3 uz kvotu 1.55 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.