Tiket dana Evroliga (utorak, 28.03.2023)

U naredna četiri dana očekuju nas dva kola u Evroligi, a posle toga ostala su još samo dva do početka doigravanja. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Anadolu Efes – Olimpija Milano – G + (granica 80,5) @ 1.93 u CircusBet

Možda najvažnija utakmica ovog kola igra se u Istanbulu u dvorani Sinan Erdem. U četvrtfinalu sigurno neće igrati obe ove ekipe, a postoji mogućnost da ne bude nijedne. To je svakako iznenađenje s obzirom da su u sezonu, i jedni i drugi, ušli s namerom da odu na završni turnir. Efes je dvostruki uzastopni osvajač Evrolige ali sada to nije tim koji smo gledali u prethodne tri sezone. Po kvalitetu ekipa je još jača, tu je sjajni Vil Klajburn, ali jednostavno nema hemije. Videlo se to i u Berlinu kada su dozvolili Albi da ih pobedi košem u poslednjoj sekundi. Sikma je skočio i zakucao posle promašaja Maodo Loa, a košarkaši Efesa su sve to gledali. Na drugoj strani Olimpija igra fantastično i samo je pitanje da li su zakasnili sa finiširanjem. U prethodnih devet utakmica u Evroligi imaju osam pobeda i poraz u Madridu. Obe ekipe imaju skro od 14 pobeda i 16 poraza i ko izgubi može se oprostiti od Top 8 faze. U prvom delu sezone Efes je slavio u Milanu sa 29 poena razlike, ali je tada Mesinin tim bio desetkovan povredama. I sada su van stroja Datome, Pengos i Hal, ali je u međuvremenu stigao odlični Šabaz Nejpir. Malo ko nije ubacio Efesu 80 poena, odbrana im je jako slaba, pa očekujemo da više od 80 ubaci i Olimpija. Za igru G+ poena, za granicu 80,5 koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.93.

Baskonija – Alba – 1,UP – (granica 172,5) @ 2.08 u CircusBet

Odmah da kažemo da je pobeda Baskonije verovatno zicer, ali treba obratiti pažnju na rezultate Albe u utakmicama u kojima su ih unapred otpisivali. Tako su Albatrosi slavili u Beogradu protiv Zvezde, ali i u duelu sa Efesom u prošlom kolu. Taj meč će nam ostati u sećanju, bilo je svega, Berlinci su vodili sa 19 poena razlike u trećoj deonici, Pivari su brzo preokrenuli i otišli na +7, ali je koš Sikme u poslednjoj sekundi doneo trijumf Albi. Tek 9. u sezoni. Za Nemce je glavno da izbegnu poslednju poziciju, a sada imaju pobedu više od Asvela. Njima je istekla dvogodišnja licenca za učešće i pitanje je da li ćemo ih gledati u Evroligi i naredne sezone. Baskonija nema te brige, oni su vlasnici A licence, ali im je plasman u Top 8 doveden u pitanje, posebno posle poraza od Zvezde u prošlom kolu. Sada su na deobi 8. mesta sa Žalgirisom, a posle Albe imaju utakmice protiv Fenera i Asvela na svom parketu, kao i gostovanje Olimpijakosu u poslednjem kolu. Čini se da će im trebati tri pobede za četvrtfinale, pa ako računamo da će dobiti Albu i Asvel, moraće i Fener ili Olimpijakos u Pireju. Baskijci su jedna od najefikasnijih ekipa, ali to nisu pokazali u Beogradu. Sada je efikasnost u drugom planu, već je važno pobeđivati. Čini nam se da je granica previsoka za ukupan broj poena, pa uz jedinicu predlažemo i minus koševe. Granica je 172,5 poena ukupno, a za 1,UP- kvota je 2.08 u kladionici CircusBet.

Partizan – Barselona – G + (granica 82,5) @ 1.94 u CircusBet

Crno-beli su posle poraza u Milanu ostvarili četiri velike pobede, po dve u regionalnom šampionatu i Evroligi. U ABA ligi su slavili protiv Zvezde i Cedevita Olimpije na svom parketu, a u Evroligi su dobili lidera Olimpijakos u Beogradu i Efes u istanbulu, aktuelnog branioca titule. Sada su jako blizu cilja, a to je plasman u doigravanje. Male su šanse četi Željka Obradovića davane posle onog slabog starta i gubljenja utakmica u finišu. Sada je situacija drugačija, tim je pun samopouzdanja, a navijači su ti koji daju neverovatnu energiju igračima. Međutim, sada su košarkaši preumorni, igralo se u petak pa u nedelju, a oba meča iziskivala su veliko fizičko, ali i emotivno pražnjenje. Videlo se to u duelu sa Ljubljančanima, kada je pobeda ostvarena samo zbog velike želje, pošto skoro ništa u napadu nije polazilo za rukom akterima. Barsa je sigurna u Top 8, ali još uvek ne i među prva četiri. To je važno zbog prednosti domaćeg parketa u eventualnoj majstorici četvrtfinala. Do kraja sezone, posle Beograda, Katalonci dočekuju Albu i Valnesiju i idu u Milano. Verovatno će uspeti da ugrabe bar 4. mesto, ali je krajnji cilj Jasikevičijusovog tima titula prvaka Evrope. Na poslednjih pet gostovanja u Evroligi Barsa je izgubila rtri puta, od Fenera, Olimpijakosa i Reala, a dobili su Virtus i Panatinaikos. Barsa je favorit u Areni, ali su u njenom grotlu padali i jači timovi. Partizan se uzda u napad, ali bi velika potrošnja u prethodnim mečevima mogla da uzme danak u odbrani. Zato je naš predlog gost daje više koševa od ponuđene granice, a ona je u kladionici CircusBet na 82,5 poena, sa kvotom 1.94.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici CircusBet iznosi 7.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.