Tip dana: Turska – Hrvatska: Bitka za Evropu u Maloj Aziji!

U utorak nas očekuje završnih sedam mečeva ovog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Turske i Hrvatske koji će biti odigran u Bursi.
Početak meča je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Turska: Veoma bitna pobeda na startu kvalifikacija!

Iza Turske je jedan poprilično loš period, pa je logično da je plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine primarni cilj za ovu selekciju.
Sve je počelo od katastrofalnog izdanja na prošlom EURU gde je ova selekcija zauzela poslednje mesto u grupi i to u konkurenciji Velsa, Švajcarske i Italije, koja je na kraju i došla do trofeja.
Nažalost, nakon bolne eliminacije sa Evropskog prvenstva, Turci nisu ostavili ništa bolji utisak ni u kvalifikacijama za Mundijal, pošto ova reprezentacija nije uspela da dođe do plasmana na najveću fudbalsku smotru, što je svakako okarakterisano velikim neuspehom.
U baražu je Turska poražena na gostovanju kod Portugala rezultatom 3:1, a treba biti realan pa reći da nije bilo ni realno očekivati da nekadašnji polufinalista Svetskog prvenstva prođe dalje u tom meču, pošto Portugalci godinama unazad slove za jednu od najboljih reprezentacija na svetu.
Najzad, kada je u pitanju prošlogodišnje izdanje Lige nacija, Hakan Čalhanolgu i drugari su uspeli da dođu do prvog mesta u trećoj diviziji i izbore plasman u višu diviziju, što ruku na srce i nije bilo previše teško u konkurenciji Farskih Ostrva, Luksemburga i Litvanije.
Zbog svega navedenog je i više nego jasno zašto je primarni cilj za ovu selekciju povratak na veliku scenu i plasman na EURO, a ako se po jutru dan poznaje mogle bi ovo da budu jedne veoma uspešne kvalifikacije za ovu zemlju.
U prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, Turska je slavila na teškom gostovanju kod Jermenije, a taj duel je završen rezultatom 2:1Jermenija je uz dosta sreće povela već u 10. minutu, pošto je ubačenu loptu sa boka Ozan Kabak nespretno poslao u svoju mrežu. Na izjednačenje se čekalo sve do 34. minuta kada je Kokču poravnao rezultat.
Nezadovoljan prikazanom igrom, selektor Turske Kunc je na pauzi izvršio dve izmene i upravo mu je jedan od rezervista doneo rezultat. Sredinom drugog poluvremena Kerem Akturkoglu ubacio se na pravovremeno dodavanje Enesa Unala, umakao odbrani rivala i režirao preokret.
Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa ostaje upisano da su Turci upisali veoma važan trijumf na startu kvalifikacija zbog čega fudbaleri ove reprezentacije u veoma lepom raspoloženju dočekuju Hrvate.

Hrvatska: Velšani šokirali Vatrene u poslednjim sekundama!

Hrvati godinama unazad pružaju fantastične partije, a deluje da je sve počelo od drugog mesta na Mundijalu u Rusiji, kada su Vatreni u velikom finalu poraženi od Francuske.
Nakon toga su Luka Modrić i drugari imali zapaženu ulogu i na Evropskom prvenstvu, ali su ipak eliminisani u osmini finala od Španaca, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Vatrenima nisu davane velike šanse na novom Mundijalu, a nije sve ni počelo najbolje za izabranike Zlatka Dalića koji su u prvom kolu samo remizirali protiv Maroka, kada nije bilo golova.
Ipak, Hrvati su se već u drugom kolu iskupili pošto su demolirali Kanadu sa 4:1, a remijem protiv Belgije u poslednjem kolu je ova selekcija došla do plasmana u nokaut fazu.
Tamo ih je sačekao Japan, kog su Vatreni eliminisali nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a u četvrtfinalu je usledila prava senzacija, pošto je Hrvatska, takođe posle jedanaesteraca eliminisala Brazul, koji je slovio za prvog favorita za osvajanje turnira.
Nažalost, u polufinalu su Argentinci zasluženo slavili i to sa 3:0, ali je kontinuitet medalja na Mundijalu nastavljen, pošto su Luka Modrić i drugari u borbi za treće mesto bili bolji od Maroka.
U prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, Hrvati su samo remizirali na svom terenu protiv Velšana, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Većim delom meča Vatreni su bili bolji rival na terenu, a Velšani su Imali dosta sreće u 26. minutu kada je poništen gol domaćinu, jer mu je prethodio faul u napadu Livaje. Ali samo minut kasnije odlična solo akcija Andreja Kramarića i fino plasiran udarac za vođstvo Hrvatske.
Imali su gosti jednu lepu priliku, ali su Hrvati do same završnice držali minimalno vođstvo. Ipak, taj pristup izabranika Zlatka Dalića im se osvetio u trećem minutu nadoknade, od ukupno tri. Centaršut Mepama, loša reakcija odbrane domaćih i sam kao duh na drugoj stativi bio je Brouthed, koji je savladao Livakovića i tako Zmajevima doneo dragocen bod.
Nakon tog neuspeha na domaćem terenu, gde Hrvati u kvalifikacijama zaista retko prosipaju bodove, Vatreni su pod velikim pritiskom, pošto im sledi veoma teško gostovanje kod silno motivisane Turske.

Naš predlog

Očekuje nas jedan veoma zanimljiv duel, koji bi po našem mišljenju mogao da nam donese golove na obe strane, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.15.

Nakon remija u prvom kolu sa Velšanima, deluje da Hrvati nemaju pravo na novi kiks i mišljenja smo da će Vatreni izbeći poraz na ovom susretu u Bursi, pa vam predlažemo da probate sa kombinacijom igara X2&2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje meč sa velikim brojem golova, pa je topla preporuka igra 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.