Tiket dana Evroliga (sreda, 29.03.2023)

Još četiri utakmice ostale su u ovom 31. kolu Evrolige, a već od sutra startuje naredno. Kvote i granice mogle bi se neznatno izmeniti.

Žalgiris – Monako – UP – (granica 158,5) @ 1.93 u Meridianbet

Neverovatno važan meč pre svega za domaći tim. Litvanci su na klackalici između plasmana u Top 8 i ispadanja posle ligaškog dela. Problem za njih je forma koja je mnogo slabija nego u prvom delu sezone kada su u Kaunasu redom padali najjači rivali. Sada ”zelena šuma” ima četiri poraza i dve pobede u poslednjih šest kola, a iza sebe imaju dva vezana neuspeha, protiv Olimpijakosa na svom parketu i Fenera na strani. Protiv Monaka moraju ići na pobedu, šansa za četvrtfinale leži u tome da pobede na sve četiri preostale utakmice, a možda će im i tri trijumfa biti dovoljna uz odgovarajuće ostale rezultate. Posle meča sa Kneževima dočekuju Valensiju i Makabi, da bi na kraju gostovali kod Bajerna. Ispada da im je ovo najteži ispit, pogotovo jer je Monako u sjajnoj formi. Četa Saše Obradovića ne zna za poraz u poslednjih pet kola, a to se nekako poklopilo sa suspenzijom najboljeg igrača Majkla Džejmsa. Sada Monako mnogo bolje izgleda kao tim, trenutno su četvrti ali im je Fener za petama. Biće tvrd meč, pobeda treba i jednima i drugima, a u prvom okršaju je slavio Monako sa dva poena razlike. Naš predlog je manje poena od granice, a ona je u kladionici Meridianbet 158,5. Za (-) kvota iznosi 1.93.

Olimpijakos – Asvel – H2 (granica 13,5) @ 1.93 u Meridianbet

Do nogu je potučen Olimpijakos u Areni prošle sedmice i sada deli prvo mesto sa madridskim Realom. Na samo pobedu zaostatka su Barselona i Monako, pa če se ove četiri ekipe rasporediti u prvoj četvrti tabele posle 34. kola. Pirejci igraju odlično tokom cele sezone, ali je u Beogradu podbacio najbolji pojednica Saša Vezenkov, a nije bilo ni trenera Jorgosa Barcokasa zbog bolesti. Ne bi tim iz Grčke trebalo da ima većih problema protiv Asvela, ekipe koja se nalazi na samom dnu evroligaške tabele. Pokušaće Asvel da se pomeri makar sa tog poslednjeg mesta u preostale četiri utakmice, pošto im Alba beži samo hednu pobedu. Teško je očekivati da zabeleže trijumf u Pireju, mada su u tomu sezone uspevali da iznenade neke favorite na strani, pa imaju četiri gostujuće pobede, koliko i u svom Vilerbanu. Olimpijakos želi da sa prvog mesta ode u plej-of i tako, potencijalno, ima lakšeg rivala u bici za fajnal-for. To ništa ne mora da znači, sve ekipe od 5. do 10. mesta, koje se bore za četvrtfinale, sličnog su kvalitita i pitanje je ko im više odgovara kao rival. S obzirom da ih već kroz dva dana čeka još jedan gradski derbi sa Panatinaikosom, možda će Barcokas smanjiti minutažu nosiocima igre. Naš predog je hendikep na goste, za koje verujemo da neće izgubiti sa više od 13,5 koševa, ako, naravno, uopšte i izgube. Za H2 kvota je 1.93 u kladionici Meridianbet.

Real Madrid – Fenerbahče – 1,UP – (granica 167,5) @ 2.65 u Meridianbet

Jedan od derbija kola ostavljen je za kraj. U Madrid dolazi Fenerbahče, a oba tima, gotovo izvesno, gledaćemo u doigravanju. Ko zna, moža baš jednog protiv drugog. Real je izjednačen na vrhu sa Olimpijakosom i želeće da sa prve pozicije uđe u plej-of. Posle meča sa turskim timom putuje u Beograd gde ga čeka odlični Partizan, a do kraja se sastaju sa Bajernom u Madridu i Makabijem u Tel Avivu. Fenerbahče pokušava da uhvati četvrto mesto i tako ima prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici četvrtfinala, što uopšte nije zanemarljiva prednost u njihovom slučaju, znajući kakve navijače imaju. To neće biti lako, Monako im beži dve pobede, a primakao se Makabi, na samo jedan poraz, pa bi neuspehom u Madridu mogli i na 6. mesto. Real iza sebe ima dve pobede nad italijanskim ligašima, a poseldnji poraz zabeležio je baš protiv turskog tima, u Istanbulu od Efesa u reprizi prošlogodišnjeg finala. Fener je prethodne sedmice pobedio Žalgiris i tako prekinuo nezgodan niz od dva uzastopna poraza, koji će ih, sva je prilika, koštati 4. mesta. Madriđani su bez dvojice plejmejkera, Ljulj i Vilijams-Gos su povređeni, pa će organizaciju igre, uz Ćaća Rodrigeza, morati da preuzme Džanan Musa i Adam Hanga. Nije kompletan ni Fener, neće biti preporođenog Dešona Pjera, ali ni sjajnog šutera Skotija Vilbekina. Čeka nas okršaj dvojice dominantnih centara ove sezone Valtera Tavaresa i Džnatana Motlija. Pošto nema nekih sjajnih šutera, predlažemo manji broj poena od granice koja je na 167,5 u kladionici Meridianbet, ali i pobedu domaćina. Za 1,UP- kvota je 2.65.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 9.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.