Tiket dana: Poeni igrača

Počinje novo kolo u Evroligi a na programu su samo tri utakmice. Odlučili smo se za ove košarkaše i predlog njihovog učinka. Kvote i granice bile su aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Roman Sorkin (Makabi) – Poeni + (granica 6,5) @ 1.95 u Mozzartbet

Centar Makabija je obično igrač iz senke, ali neverovatno važan za igru Kataševog tima u oba pravca. Naravno da loptu u rukuma imaju Lorenco Braun i Dvejn Boldvin, ali zato pod oba koša ”prljav” posao rade Sorkin i Nibo. Nedavno je Sorkin produžio ugovor sa ”Ponosom Izraela” i to se pokazalo kao blagotvorno za njega. Mada mnogo više vremena na parketu provodi u domaćem prvenstvu i tada postiže i više koševa, videli smo u duelu sa Virtusom da može i protiv evroligaških centara da bude ubojit. Timu iz Bolonje ubacio je 13 poena, a Makabi je lako izašao na kraj sa četom Serđa Skariola. Sada dolazi drugi italijanski tim, Olimpija iz Milana, a očekujemo da Sorkin nastavi sa dobrim partijama. Granica je na 6,5 poneda i verujemo da će se on izboriti za više od toga. Za (+) kvota je 1.95 u kladionici Mozzartbet.

Timoti Luvavu (Olimpija) – Poeni + (granica 8,5) @ 1.70 u Mozzartbet

Svi pokušaji Armanija da se uguraju u Top 8 posle mnogo problema tokom sezone, na kraju će se pokazati uzaludnim. Uspeli su da se primaknu četvrtfiinalu ali premalo je vremena da uspeju da se probiju do osmog mesta. Poslednja šansa bilo je gostovanje u Istanbulu gde su pre dva dana odigrali jedan od slabijih mečeva u poslednje vreme. Ponovo su bili oslabljeni, a nešto lošiju igru prikazao je i Šabaz Nejpir. Zato je odličan bio Timoti Luvavu, još jedan igrač koji je tokom sezone stigao u Olimpiju posle povreda Šildsa i Pengosa. Bivši NBA igrač je protiv Efesa ubacio 19 poena i imao šest skokova. On je bio junak i dve prethodne pobede u Evroligi, Bajernu je dao 14, a Feneru 19 koševa. Jasno je da je u dobroj formi, doduše malo zakasneloj, ali bi u Tel Avivu trebalo da prebaci granicu od 8,5 poena. Za (+) kvota je 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Jan Veseli (Barselona) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Češki centar je odigrao jednu veoma emotivnu utakmicu u Beogradu protiv Partizana. Navijači su ga pozdravili, klub mu je uručio uramljen dres, ali je Veseli odigrao odličan meč u pobedi svog tima pred 20 hiljada navijača domaćih. Ima Barsa sjajnu centarsku liniju, pored Veselog tu su i Sertač Šanl, Majk Tobi, Nikola MIrotić i Oskar Da Silva. Ipak, nekako najviše vremena na poziciji ”pet” provodi ”leteći Čeh”, pa je u Areni igrao skoro 25 minuta i za to vreme ubacio je 14 poena i uhvatio 6 lopti. U Blau Granu stiže Alba, tim koji je na samom dnu tabele, ali koji igra mnogo bolje od kada nema nikakvih izgleda da prođe dalje. Pobedili su Bajern u gostima i Efes u Berlinu, a bili su blizu pobede u Vitoriji pre dva dana. Ratovaće Veseli sa gorostasnim Kumanđeom, Vecelom i ostalima, ali očekujemo da ima dvocifren učinak. Za više od 9,5 koševa Jana Veselog kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Maodo Lo (Alba) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.85 u Mozzartbet

Ne možemo se oteti utisku da je Alba mogla i morala bolje ove sezone. Počeli su odlično, upisali nekoliko pobeda i onda stali. Neverovatna serija poraza okončana je posle 12 uzastopnih utakmica i, već tada, videlo se da od četvrtfinala nema ništa. Da sve bude gore licenca im je istekla i veliko je pitanje da li će naredne sezone igrati u Evroligi. Šteta ako ne igraju, pošto imaju dosta mladih igrača koji su dobili mnogo prostora za igru kod trenera Izraela Gonzalesa. Jedan od iskusnijih je nemački reprezentativac Maodo lo. Ovaj košarkaš je trebalo da bude nosilac igre ove sezone ali je igrao dosta promenjivo. Prosek u Evroligi mu je 12 koševa po meču, ali mu je u tri prethodna meča, koja su Albatrosi odigrali odlično, prosek 16. Granica za učinak protiv Barse je 11,5 a verujemo da će želeti da se predstavi u dobrom izdanju jer, ko zna gde će igrati naredne sezone. Za (+) poene kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 11.34.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.