Tip dana: Defensa i Hustisija – Velez: Jastrebovi napadaju drugo mesto na tabeli!

U četvrtak se poprilično siromašna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč devetog kola argentinskog šampionata u kom će Defensa i Hustisija na svom terenu ugostiti ekipu Veleza.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 01:00h.

Defensa i Hustisija: Mogu li Jastrebovi da se umešaju u borbu za titulu?

Defensa i Hustisija nije predstavljala značajno ime u argentinskom fudbalu, sve do osvajanja Kopa Sudamerikane 2020. godine kada je u velikom finalu savladan Lanus i to rezultatom 3:0, što je bio i prvi trofej i trenerskog karijera za legendarnog Ernana Krespa.
Već naredne godine su popularni Jastrebovi došli i do svog drugog velikog trofeja i to pošto su u finalu Rekopa Sudamerikane savladali favorizovani Palmeiras, koji je dva puta zaredom stigao do trofeja u Kopa Libertadoresu.
Nakon toga argentinski predstavnik nije imao značajniju ulogu ni u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Južne Amerike, ali ni u Kopa Sudamerikani, a prošlu sezonu u Argentini je ova simpatična ekipa završila tek na dvanaestom mestu na tabeli.
Utisak je da bi taj plasman bio još i gori da Defensa i Hustisija na poslednja tri meča u sezoni nisu ostvarili isto toliko trijumfa, a svakako da je to ujedno bila i lepa uvertila za početak ovog šampionata.
Izabranici Hulija Vakarija koji je zanimljivo dobar deo svoje trenerske karijere proveo u Velezu se u ovom trenutku nalaze na odličnom trećem mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani River Plejt.
Do sada je nekadašnji osvajač Kopa Sudamerikane odigrao osam mečeva u najkvalitetnijem rangu argentinskog fudbala i ostvario četiri trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, pa je utisak da svi navijači ovog tima imaju razloga za zadovoljstvo.
Inače, u prošlom kolu su Jastrebovi odigrali verovatno i najslabiji meč od početka šampionata, pošto su poraženi na gostovanju kod Platensea, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Pre toga je Defensa vezala dva remija, pa deluje da je ovaj tim nakon fantastičnih partija na startu šampionata zapao u blagu krizu.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada su izabranici Hulija Vakarija odigrali četiri meča na svom stadionu i ostvarili dva trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a u poslednjem susretu koji je ova ekipa odigrala pred svojim navijačima, desio se remi protiv Taljeresa, kada je bilo 1:1.

Velez: Odlične partije u poslednje vreme!

Iza Veleza je jedna zaista košmarma sezona, a svakako da je jedan od najboljih pokazatelja za to i tek 26. mesto na tabeli, iako je ovaj tim pre početka šampionata imao ambicije da dođe do plasmana u Kopa Libertadores.
Ko zna šta bi bilo da ova ekipa nije zaigrala sjajno u samom finišu šampionata, pošto je ovaj tim na četiri poslednja susreta ostvario tri trijumfa, uz jedan poraz, i ono što je najvažnije, uspeo da sačuva prvoligaški status, što se u prethodnih nekoliko sezona nije dovodilo u pitanje.
Primarni ciljevi za ovu sezonu su potpuno isti kao i za prošlu, a ako se po jutru dan poznaje deluje da svi navijači ovog tima imaju dosta razloga za zadovoljstvo, kada se sabere i oduzme sve ono što smo do sada videli od Veleza.
Naime, u ovom trenutku se višestruki šampion Argentine nalazi na desetom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani River Plejt, ali i samo dva poena manje u odnosu na trećeplasiranu Defensu i Hustisiju, kod koje između ostalog i gostuje u ovom kolu, što će biti veoma lepa prilika da barem jedno veče provede na poziciji broj tri.
U prošlom kolu su izabranici Rikarda Gareke koji radi sjajan posao na klupi ovog tima odigrali verovatno i svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga argentinskog fudbala, pošto je na domaćem terenu ubedljivo savladana Sentral Kordoba, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Legendarni Lukas Prato je sredinom prvog poluvremena doveo domaći tim u vođstvo, što je bio i konačan rezultat prvog dela igre, a onda je u nastavku usledila prava kanonada Veleza, koji je postigao čak tri pogotka i zabeležio drugi trijumf na svom terenu gde i inače ova ekipa igra dosta dobro.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je nekadašnji šampion Argentine odigrao tri meča na strani i doživeo jedan poraz, jedan remi, ali i jedan trijumf, i to u poslednjem meču koji je ova ekipa odigrala van svog terena kod Taljeresa, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Defense i Hustisije i Veleza je odigran krajem juna i završen je bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.

Naš predlog

Utisak je da Defensa u poslednje vreme pruža nešto slabije partije, što bi vrlo lako mogao da iskoristi zahuktali Velez. Mišljenja smo da gostujuća ekipa neće doživeti poraz na ovom meču, pa vam toplo preproučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.50.

Ako se osvrnemo na prethodne međusobne mečeve između ova dva rivala, doći ćemo do zaključka da na poslednjih pet susreta nijednom nije bilo više od dva gola, a sva je prilika da će to biti slučaj i večeras, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.

Za kraj, možda je i idealno da probate sa kombinacijom igara X2&0-3 za koju je Meridianbet pripremio odličnu kvotu 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.