Tiket dana Evroliga (petak, 31.03.2023)

Večeras se završava 32. kolo Evrolige i ostaju nam samo još dva pre plej-ofa. Posle sinoćnih utakmica izgleda da imamo već šest učesnika doigravanja, a preostala dva sazanćemo tek nakon poslednjeg kola. Predložene kvote i granice važile su u momentu sastavljanja tiketa.

Žalgiris – Valensija – 1,UP + (granica 160,5) @ 2.60 u CircusBet

”Zelena šuma” se pobedom nad Monakom u sredu vratila u igru za jedno od mesta u četvrtfinalu. Za njih je to veoma važno s obzirom da se u njihovoj hali igra završni turnir i navijači veruju da se među četiri najbolja tima može naći i Žalgiris. Ipak, put nije lak, neophodno je da dobiju preostala tri meča, ali će morati iza sebe da ostave ili Partizan ili Baskoniju. Crno-beli iz Beograda imaju bolji međusobni skor, pa za Žalgiris nije dobro da budu u krugu sa njima. Sada igraju sa Valensijom, a do kraja im ostaju još dueli protiv Makabija na svom parketu i Bajerna u Minhenu. Nijedan od tih mečeva neće biti lak, kao ni ovaj protiv Valensije, mada su Španci, čini nam se, svoju šansu prokockali sa šest neuspeha u poslednjih sedam kola. Poslednji su doživeli u Beogradu protiv Crvene zvezde i nisu nam delovali kao tim koji veruje u pobedu. Pritisak sa tribina biće još žešći u kaunasu i sumanjmo da Valensija može da se izbori s tim. Naš predlog je jedinica uz koju dodajemo i više poena ukupno. Granica je na 160,5, a za kombinaciju 1,2+ koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.60.

Baskonija – Fenerbahče – UP – (granica 171,5) @ 1.90 u CircusBet

Veoma važan duel u borbi za plej-of igra se u Vitoriji. Baskonija je pomalo izgubila korak u drugom delu sezone, mada su u jednom momentu i predvodili evroligaški karavan. Posle tri uzastopna poraza, od Monaka, Makabija i Zvezde, pobeda nad Albom stigla je kao melem na ranu. Ni do nje nisu stigli lako, otpisani Berlinci su vodili skoro ceo meč, a imali su prednost i na dva minuta pre kraja. Tek u samom finišu Baskonija je dodala gas i stigla do svoje 16. pobede kojom su zadržali osmo mesto. Isti broj pobeda ima i Žalgiris, ali i Efes, koji ima meč više odigran. Tu je i Partizan, crno-beli imaju trijumf više, a između ova četiri tima treba tražiti poslednja dva učesnika doigravanja. Baskijci se nadaju da će oni biti jedan od ta dva tima, ali u preostala tri kola imaju težak raspored. Sada im u goste stiže Fener koji takođe još nije siguran učesnik, mada mu treba samo jedna pobeda, a posle meča sa Asvelom u Vitoriji, u poslednjem kolu čeka ih pakao u Pireju i gostovanje Olimpijakosu. Fener je oslabljen, u Španiju su stigli bez Vilbekina, Dešona Pjera i Mahmutoglua, pa su doživeli lak poraz od Reala u sredu. Protiv baskonije moraju mnogo bolje ako hoće trijumf. Biće težak meč, a čini nam se da je ponuđenja visoka granica za poene u utakmici koja je rezultatski značajna. Zato predlažemo (-) koševe ukupno, a granica je na 171,5 poena, uz koeficijent koji u kladionici CircusBet iznosi 1.90.

Partizan – Real Madrid – D+ (granica 83,5) @ 1.85 u CircusBet

Izgledalo je da će Partizanu biti dovoljan samo trijumf nad Panatinaikosom u poslednjem kolu da bi obezbedio igranje u plej-ofu. Sada se situacija zakomplikovala, utoliko što je pored te pobede neophodno da Baskonija ili Žalgiris izgube bar jedan meč do kraja. Možda to i nije toliko nemoguće, ali sigurno da crno-beli ne bi voleli da uđu u poslednje kolo tako što će osluškivati šta rade Litvanci u Minhenu i Španci u Atini. Partizan nije uspeo protiv Barse, Katalonci su odigrali skoro perfektan meč, pa se četi Željka Obradovića nema šta zameriti. Probelm leži u velikom fizičkom i emotivnom praženjnju igrača, a poznato je da Partizan igra bitne utakmice sa skraćenim rosterom. Pored meča sa Barsom, Valjak je imao u nedelju zahtevan i važan meč sa Cedevita Olimpijom, a ništa manje važan neće biti ni onaj sa FMP-om nakon Reala. Paklen raspored, nema šta. Zato su tu navijači, da sa tribina dodaju energiju svojim ljubimcima. Videćemo da li će to biti dovoljno da se dobije Real. Kraljevski klub je sigurno među prva četiri, pa bi mogao malo i da kalkuliše birajući rivala u četvrtfinalu. Ipak, to će biti moguće tek u poslednjem kolu, pošto je velika nepoznanica ko će završiti na kom mestu. U sredu su pobedili oslabljeni Fener, ali ni Madriđani nisu kompleti, igraju bez dvojice plejmejkera Vilijamsa-Gosa i Serhija Ljulja. U njihovom odsustvu organizacija je pala na veterana Rodrigeza i Džanana Musu, koji je više kombo bek. Ponekad loptu prevodi i Adam Hanga. Biće efikasan meč, oba tima imaju mnogo igrača sa poenima u rukama, a Partizan mora postići jedan više, ako želi trijumf. Naš predlog je domaćin daje više od 83,5 poena, a da li će to biti dovoljno za pobedu, ostaje da vidimo. Kvota za (+) poene domaćina je 1.85 u kladionici CircusBet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici CircusBet iznosi 9.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.