Najava i analiza: Bundesliga, 26. kolo: ”Der Klassiker” u Minhenu odlučuje o tituli!

Uželeli smo se klupskog fudbala iako se lige nisu igrale samo jedan vikend. Sa nestrpljenjem čekamo i nastavak Bundeslige, posebno što će se u ovom kolu igrati čuveni ”Der Klassiker”, okršaj Bajerna i Dortmunda, u kome je ulog ogroman. Odavno timovi nisu pred kraj sezone bili na samo bod udaljenosti, i to u korist Milionera. Za vreme pauze dogodila se i velika promena u ekipi Bajerna, smenjen je trener Julijan Nagelsman a stigao je već Tomas Tuhel, bivši trener Borusije i čovek koji je osvojio Ligu šampiona sa Čelsijem. On će debi na klupi Bavaraca imati baš protiv svog nekadašnjeg kluba i to u ovakvom momentu. I ostalih osam utakmica biće zanimljivo, ali će sve proteći u senci ove na Alijanc Areni. Kvote iz najave važile su u momentu pisanja analize.

Ajntraht – Bohum – 1x,GG @ 1.97 u Mozzartbet

Prava je šteta za Bohum što se moralo na pauzu. Oni su taman vezalidve pobede i to u utakmicama gde im očekivanja nisu bila velika. Slavili su u Kelnu i protiv Lajpciga na svom terenu, a za tih 180 minuta nisu primili ni gol. Tako je Bohum mini dmor proveo van zone ispadanja, u nju se neće vratiti čak ni ako izgubi u Frankfurtu, ali bi novi uspeh znatno poboljšao šanse da i treću uzastpnu sezonu igraju u eliti. Ajntraht je u malom padu forme, vezali su šest utakmica bez pobede, računajući i poraze od Napolija u Ligi šampiona. Pad na tabeli je logična posledica takvih rezultata pa su Orlovi sada tek 6. sa šest bodova manje od Frajburga, poslednjeg tima u zoni plasmana u Ligu šampiona. Ako Glasnerova četa hoće ponovo u elitni evropski rang, mora da pobeđuje u kontinuitetu. Ima Bohum čemu da se nada u gradu na Majni, a naš predlog je 1x,GG. Verujemo u po gol na obe strane, ali i u to da domaćin neće izgubiti. Koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.97.

Frajburg – Herta – T12+ @ 1.83 u MaxBet

Evo šanse za Frajburg da se učvrste na četvrtom mestu, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona. Plasman u ovo takmičenje bio bi najveći uspeh kluba od osnivanja, mada oni već nekoliko sezona pomeraju granice. Ove godine su igrali u Ligi Evrope, prošli su u nokaut fazu, ali ih je u osmini finala zaustavio Juventus. Ako znamo da će Bajern i Dortmund popuniti dve pozicije, od četiri, za Ligu šampiona, Frajburg će se žestoko boriti sa Lajpcigom, Unionom i Ajntratom za preostale dve. Šanse im uopšte nisu male. Herta ima druge probleme, one prave, opipljive. Njima je opet ugrožen opstanak, nalaze se na 16. mestu, onom koje donosi plasman u baraž, a prošle sezone su se spasili upravo u baražu. Cilj im je da to izbegnu ali će morati da poprave formu u preostalom delu sezone. U prethodna tri kola imaju samo jedan osvojen bod i poraz u Frajburgu mogao bi da ih gurne u ”crvenu zonu”. Naš predlog je domaćin daje dva gola, odbrana Berlinaca nije se proslavila na strani ovog proleća, na pet utakmica primili su ukupno 17 golova, na tri po tri i na dve po četiri gola. Za T12+ kvota je 1.83 u kladionici MaxBet.

Lajpcig – Majnc – GG @ 1.80 u Meridianbet

Bikovima je valjda prijala pauza, ali treba reći da je velika većina igrača imala reprezentativne obaveze i nije bilo mnogo prilike za kvalitetan trening. U dve prethodne utakmice Lajpcig je doživeo dva teška poraza, a ne zna se koji je teže pao navijačima. Siti ih je deklasirao u Mančesteru sa čak 7:0, Haland se poigravao s njihovom odbranom i pet puta slao loptu u mrežu Bikova. Potom je usledio minimalan poraz, ali maksimalna bruka, u Bohumu i Lajpcig više nije u zoni plasmana u Ligu šampiona. Naravno, moći će da se vrati koliko posle ovog kola, ali nikako ne potcenjujte Majnc koji stiže u odličnom raspolođenju sa serijom od šest uzastopnih utakmica bez poraza, četiri pobede pa dva remija. To je dovoljno samo za trenutno 9. mesto ovog kluba i sumnjamo da su oni uopšte zainteresovani za Evropu. Uglavnom, u Lajpcigu će biti rasterećeni i verujemo da će bar jedno pogoditi mrežu svog domaćina. Zato je naš predlog igra gol-gol, a za GG koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.80.

Šalke – Leverkuzen – 2 @ 1.93 u CircusBet

Posle duela u Minhenu ovo je najzanimljiviji meč ovog kola. Rudari vredno kopaju i nadaju se izlasku iz tunela, odnosno opstanku u Bundesligi. Šalke je bez poraza na poslednjih osam utakmica, ali je nakon dva uzastopna remija ponovo pao u zonu ispadanja. Nalaze se na 17. mestu i iza njih je samo Štutgart. Bitka za spas tek počinje i u njoj se ne gleda ko je na drugoj strani terena. U subotu će to biti Farmaceuti iz Leverkuzena, tim koji će više pažnje posvetiti Ligi Evrope jer mu je to jedina šansa da igra Ligu šampiona i naredne jeseni. Međutim, oni su još daleko i od nekog slabijeg kupa preko Bundeslige i moraju makar za to da se izbore na domaćem tlu. U prošlom kolu je Leverkuzen napravio iznenašenje i uzeo meru šampiona, što je prouzrokovalo i otkaz za trenera Bavaraca Nagelsmana, i verujemo da su favoriti i u Gelzenkirhenu. Šalke je mnogo bolji nego što je bio jesenas i sigurno je da će tražiti bodove i u ovom meču. Pet uzastopnih pobeda ima Leverkuzen u dva takmičenja i šansu za šestu. Probajte dvojku sa kvotom koja u kladionici CircusBet iznosi 1.93.

Union Berlin – Štutgart – 1x,0-2 @ 1.90 u Mozzartbet

Bodovi su neophodni i jednima i drugima ali iz različitih razloga. Domaćin se nada da može napraviti još jedan veliki korak i ispisati nove stranice klupske istorije, a to je plasman u Ligu šampiona. Ovogodišnji put u Ligi Evrope završen je u Briselu posle poraza od imenjaka Rojala, pa se moraju hitno prebaciti na domaće takmičenje i pokušati da zadrže odlično treće mesto. Međutim, Union je padu forme i to nije ništa neočekivano. Tim ima tanak roster, uglavnom igra mali broj fudbalera i to je stiglo na naplatu. Bez pobede su Berlinci bili na pet uzastopnih utakmica, u oba takmičenja, a onda su u prethodnom kolu pobedili direktnog konkurenta ekipu Ajntrahta. Favoriti su protiv poslednjeplasiranog Štutgarta koji na deset odigranih utakmica u Bundesligi ima samo jednu pobedu. Nije ni čudo da su preuzeli ”fenjer” i gledaju u leđa svima. Za Švabe je svaki meč kvalifikacioni pa tako i ovaj u prestonici. Ne mogu da biraju rivala i moraju da igraju na pobedu prtoiv svakog. Pokušaće da sačuvaju makar svoju mrežu u Berlinu, pa je naš predlog za ovaj meč dupla šansa na domaćina uz mali broj golova. Za 1x,0-2 koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90.

Volfsburg – Augzburg – 1 @ 1.63 u CircusBet

Vukovi su se opet oporavili i ponovo grizu. Tako je bilo i u Štutgartu u prošlom kolu kada im je jedan gol bio dovoljan za trijumf. Ponovo su u igri kada je plasman u evropske kupove u pitanju i nastojaće da produže seriju nepobedivosti koja već iznosi četiri meča. Na te četiri utakmice uzeli su osam bodova i trenutno su sedmi, tim ispod zone Evrope. Njihov gost, tim Augzburga, na svom terenu prikazuje jedno, mnogo lepše, lice, dok su na strani katastrofalni. Augzburg je u drugom delu sezone igrao osam puta u gostima, na sedam mečeva je izgubio a samo je bod osvojio u Berlinu protiv Uniona kada je bilo 2:2. Na svom stadionu su pobeđivali sve rivale do prethodnog kola u kome su remizorali sa Majncom. Još uvek nemaju zagarantovan opstanak, ali su u znatno boljoj poziciji nego ostatak timova koji se bori za očuvanje statusa. Ovde bi morala da dođe jedinica i pored toga što Kovačev tim ne sme da potceni goste. Za pobedu Volfsburga u kladionici CircusBet dobija se koeficijent koji iznosi 1.63.

Bajern – Dortmund – GG4+ @ 2.14 u Meridianbet

Ne pamtimo kada su Milioneri u ovoj fazi sezone dolazili u Minhen sa bodovnom prednošću u odnosu na Bajern. Ta prednost nije velika, iznosi samo bod, ali je svakako značajna na psihološkom planu. Ne mora sada Dortmud da juri trijumf već može da strpljivo čeka grešku svog velikog rivala. Bajern je u pauzi smenio trenera Nagelsmana i moraće da mu isplati još 27 miliona evra. Priča se da su mladom stručanjaku presudili Gnabri, Mane Nojer i Sane, koji su predvodili pobunu protiv njega. Uglavnom, novo ime na klupi je Tomas Tuhel, osvajač Lige šampiona sa Čelsijem i trener koji je punu afirmaciju doživeo u Borusiji iz Dortmunda. Upravo će Milioneri biti njegov prvi rival kao trenera Bajerna. U prošlom kolu Najern je izgubio u Leverkuzenu, to je bio tek treći poraz u sezoni, a Dortmund koji ima šest ispred je njih na tabeli. Trijumf nad velikim rivalom vratio bi bavarce na vrh i sumnajom da bi ga više nekom prepustili. Za Borusiju je ovo velika šansa da možda pobegne na četiri boda i svoje šanse da prekine desetogodišnju dominaciju Bajerna učini vrlo realnim. Videćemo ima li trener Edin Terzić tu pobedničku crtu u sebi i može li dobiti šampiona u njegovoj kući. Biće meč za uživanje, u svakom pogledu, a naš predlog su, naravno, golovi. Očekujemo ih na obe strane uz barem četiri ukupno. Za GG4+ kvota je 2.14 u kladionici Meridianbet.

Keln – Menhengladbah – 0-2 @ 1.96 u Mozzartbet.

Samo jedan osvojen bod u prethodnih pet kola vratili su Keln u borbu za osptanak. Četiri poraza dođiveo je Baumgartnerov tima u kratkom vremenskom periodu, a poslednji u Dortmundu bio je baš ubedljiv. Komšije su slavile sa 6:1, napunivši mrežu Jarčeva do vrha. Jedini bod u ovom periodu Keln je osvojio na gostovanju kod Union Berlina, a na pet utakmica onaj počasni gol u Dortmundu bio je jedini koji su postigli. Protiv Menhengladbaha nemaju izbora, moraju da idu na pobedu a koliko će to biti teško ostvariti videlo se u jesenjem delu sezone kada su Ždrepci slavili sa 5:2 na Borusija parku. Ove dve ekipe su najveći rivali u Bundesligi, bodovi iz međusobnog okršaja uvek vrede više, a posebno sada kad ni jedni ni drugi ne blistaju u prvenstvu. Iako je jesenas bilo čak sedam golova, čini nam se da ih sada neće biti ni približno toliko. Naš predlog je igra na mali broj pogodaka, a za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.96.

Verder – Hofenhajm – x2,2+ @ 1.98 u Meridianbet

Rekli smo u najavi prethodnog kola da je utakmica protiv Herte meč koji Hofenjam može i mora da dobije, i to se ostavrilo. Pobegao je Hof sa poslednjeg mesta nakon prve pobede još od polovine oktobra i serije od osam uzastopnih poraza. Spas je još daleko, ali i činjenica da nisu u zoni ispadanja pred ovo kolo nešto znači. Da li je pobeda nad Berlincima bila znak da se kriza završila ili je sve bio samo splet okolnosti saznaćemo posle duela sa Verderom u Bremenu. Zeleni su povratnici u elitni rang, za sada se odlično drže i ne bi smeli sebe da dovedu u situaciju da se bore za goli život. U prethodnom kolu Verder je osvojio, dosta srećno, bod u Menhenglagbahu, golom u poslednjim minutima, i tako prekinuo niz od dva uzastopna poraza. Jesenas je tim iz Bremena slavio pobedu u Sinshajmu protiv Hofa, a sada bi ovi mogli da se revanširaju za taj neuspeh. Naš predlog za ovaj meč je mpžda malo iznenađujući, ali verujemo da Hofenhajm neće izgubiti na Vezeru. Uz duplu šansu na goste predlažemo i barem dva gola ukupno. Za x2,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.