Tip dana: Marsej – Monpelje: Domaćin dugo bez trijumfa na Velodromu, zahuktali Monpelje bi to mogao da iskoristi!

U petak je nakon dosta vremena veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Marseja i Monpeljea koji će biti odigran na Velodromu.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Marsej: Da li je konačno vreme za trijumf na domaćem terenu?

Dosta puta smo pominjali da je Marsej prošle sezone došao do drugog mesta na tabeli ali i direktnog plasmana u Ligu šampiona, pre svega spletom srećnih okolnosti.
Za učešće u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju tim sa Velodroma pre svih treba da se zahvali ekipi Monaka, koja je na gostovanju kod Lansa u poslednjem kolu prošlosezonkog izdanja Lige 1 samo remizirala, i to pošto je domaća ekipa do gola došla u poslednjim sekundama sudijske nadoknade.
Taj poklon tima iz kneževine je i te kako umeo da iskoristi Marsej koji je na svom terenu demolirao Strazbur sa 4:0, pa je žurka na jednom od najlepših stadiona u Francuskoj mogla da počne.
Međutim, tokom leta je klub napustio Horhe Sampaoli, pre svega zbog neslaganja sa upravom, a na njegovo mesto je došao Igor Tudor koji je imao zaista sjajnu sezonu u Veroni, a koliko je hrvatski stručnjak bio zaslužan za dobre partije ekipe iz grada ljubavi, najbolje se može videti ove godine, pošto je ovaj klub pred ispadanjem u Seriju B.
Marsej i ove sezone pruža zaista sjajne partije, a u ovom trenutku se tim sa Velodroma nalazi na drugom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, koji u ovom kolu očekuje težak meč na Parku Prinčeva protiv Liona.
Inače, u prošlom kolu Aleksis Sančez i drugari su ostvarili novi trijumf na strani i to kod Remsa, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Trenutno je Marsej ubedljivo najbolji gost u ligi, međutim, od ove ekipe smo poslednjih godina navikli na sjajne partije na domaćem terenu, a to nažalost ovog puta nije slučaj.
Naime, na poslednja četiri meča na Velodromu, izabranici Igora Tudora ne znaju za trijumf, a u tom periodu je drugoplasirana ekipa na tabeli doživela dva ubedljiva poraza od PSŽ-a i Nice, ali i dva remija, i to protiv Monaka i Strazbura.
Pomenimo još i da je francuski predstavnik nažalost takmičenje u svojoj grupi elitnog takmičenja završio na poslednjem mestu, i to nakon primljenog gola od Totenhema u poslednjim sekundama susreta, a ostaje žal što Marsej nije uspeo da dođe do makar treće pozicije koja donosi nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
Za kraj, Igor Tudor za ovaj susret sa Monpeljeom neće moći da računa na Kolašinca, Ruiza, Harita i Balerdija.

Monpelje: Blistave partije u poslednje vreme!

Što se tiče Monpeljea, ova ekipa je osnovana još 1919. godine, a do svoje prve i za sada jedine titule, ovaj klub je došao 2012. godine na krilima Žirua koji je te sezone bio najbolji strelac šampionata pošto je postigao 21 pogodak, jedan više od Edena Azara, koji je u tom trenutku sa dosta uspeha nastupao za Lil.
Trener te ekipe je bio legendarni Rene Žirar, a uz Žirua sigurno je da je najzaslužniji za tu titulu šampiona bio Belhanda, koji je na kraju proglašen za najboljeg mladog igrača u Ligi 1.
Pored toga treba napomenuti da je ovaj klub dva puta osvajao francuski Kup, jednom Liga Kup, a od evropskih trofeja treba izdvojiti osvajanje Intertoto Kupa 1999. godine.
Što se tiče prošle sezone, ova ekipa je na kraju završila tek na trinaestom mestu na tabeli, a utisak je da je taj plasman mogao da bude i daleko bolji, pošto Monpelje na poslednjih devet susreta u sezoni nije uspeo da ostvari trijumf, što i jeste bilo iznenađenje, s obzirom da je nekadašnji šampion Francuske pružao izuzetno dobre partije u prvom delu šampionata.
Ciljevi za ovu sezonu su bili i više nego jasni, a to je plasman na poziciju koja na kraju donosi neko od evropskih takmičenja, međutim, kako sada stvari stoje sva je prilika da od toga neće biti ništa.
Pre svega, treba istaći da se nakon izuzetno loših partija uprava Monpeljea početkom februara zahvalila treneru Romanu Pitau a na njegovo mesto je postavljen Mišel Der Zakarijan, kome je to drugi mandat u klubu, nakon što je ekipu vodio od 2017 do 2021. godine.
Utisak je da je ovo bio pun pogodak, pošto od kako je ovaj čovek preuzeo Monpelje, nekadašnji šampion Francuske je vezao šest mečeva bez poraza i u tom periodu ostvario čak pet trijumfa uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv ove sezone odličnog Lansa.
U prošlom kolu je trenutno jedanaestoplasirana ekipa na tabeli slavila na svom terenu protiv Klermona, a taj meč je završen rezultatom 2:1, a dvostruki strelac za domaćine bio je Vahi.
Inače, do sada je Monpelje odigrao trinaest mečeva na strani i ostvario pet trijumfa, samo jedan remi i čak sedam poraza, a treba napomenuti da je jedanaestoplasirani tim na tabeli na četiri poslednja gostovanja upisao čak tri trijumfa, uz jedan poraz.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Der Zakarijan za ovaj veoma važan meč na Velodromu neće moći da računa na Čata, Maousu, Makuna, Leroja, Bertada i Estevea.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da će nam ovaj susret na Velodromu doneti baš dosta golova pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Nakon poprilično loših partija u poslednje vreme na Velodromu, smatramo da je konačno došlo vreme za jedan trijumf Marseja na domaćem terenu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.48.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza kada je ovaj susret između Marseja i Monpeljea u pitanju je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.