Tip dana: Čelsi – Liverpul: Plavci smenili i drugog trenera, a Liga šampiona je već nedostižan san!

U utorak je veoma interesantna ponuda a ovaj dan nam između ostalog i donosi zaostale mečeve sedmog i osmog kola engleske Premijer lige.
Za vas smo ovog puta analizirali duel sa Stamford Bridža gde će snage odmeriti Čelsi i Liverpul, koji su bez ikakve sumnje dva najveća razočarenja u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala.
Početak susreta u Londonu je zakazan za 21h.

Čelsi: Poter je konačno smenjen!

Čelsi je u oba prelazna roka imao zaista nestvarna ulaganja, a zvuči neverovatno da su vlasnici ovog kluba u oba prelazna roka potrošili rekordnih 630 miliona evra.
Sva ova utrošena novčana sredstva bi po nekom nepisanom pravilu morala da budu dovoljno makar za Ligu šampiona, međutim, u ovom trenutku se Plavci iz Londona nalaze na katastrofalnom jedanaestom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani tim na tabeli, pa je gotovo izvesno da tim sa Stamford Bridža naredne sezone nećemo gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela novi šokantan poraz i to na svom terenu od Aston Vile, kada je bilo 0:2, što je bila kap koja je prelila čašu, pa je nakon tog susreta Grejem Poter smenjen.
Još uvek nije poznato ko će sesti na užarenu klupu Plavaca, ali velike su šanse da to bude Julijen Nagelsman koji je nedavno dobio otkaz u Bajernu.
Inače, što se tiče partija na domaćem terenu u Premijer ligi, do sada je nekadašnji šampion Evrope odigrao četrnaest mečeva na svom stadionu i ostvario šest trijumfa, četiri remija i isto toliko poraza.
Za razliku od Premijer lige, tim iz Londona je pružao dosta dobre partije u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto je ova ekipa u konkurenciji Milana, Salcburga i Dinamo Zagreba završila na prvom mestu u grupi i pored poraza u prvom kolu od Dinama, što je trenerskog angažmana koštalo Tomasa Tuhela koji je nakon toga dobio otkaz.
U prvom meču osmine finala, engleski predstavnik je poražen od Borusije iz Dortmunda minimalnim rezultatom, ali daleko od toga da je Čelsi bio slabiji rival na tom duelu na Signal Iduna Parku.
Ipak, u revanšu su Plavci odigrali jedan od svojih najboljih mečeva ove sezone i bez većih problema sa 2:0 savladali popularne Milionere i zakazali sebi duel u četvrtfinalu sa Realom, koji je zanimljivo eliminisao iz daljeg toga elitnog takmičenja njihovog protivnika na večerašnjem susretu – ekipu Liverpula.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, domaćin će na ovom susretu biti bez Brohe, Tijaga Silve i Aspilikuete, dok su pod velikim znakom pitanja Obamejang, Fofana, Sterling i Mendi.

Liverpul: Košmarna sezona za Redse!

Poput Čelsija i Liverpul ima katastrofalnih problema ove sezone, o čemu najbolje svedoči podatak da se ova ekipa trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, a poznato je da upravo ta četvrta pozicija i primarni cilj izabranika Jirgena Klopa pošto je to poslednje mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Nije se do sada nekadašnji šampion Engleske proslavio pošto su Redsi na 27 odigranih susreta ostvarili dvanaest trijumfa, šest remija i devet poraza.
U prošlom kolu Premijer lige je Liverpul doživeo težak poraz na gostovanju kod Mančester Sitija kada je bilo 4:1, iako su gosti preko Salaha prvi došli do vođstva na tom duelu.
Deluje da je to samo razljutilo fudbalere još uvek aktuelnog šampiona Engleske, koji je nakon toga postigao čak četiri pogotka, a deluje da je pobeda Građana mogla da bude i ubedljivija.
Ni pre toga se trenutno osmoplasirani tim na tabeli nije proslavio pošto je doživeo neočekivani poraz na gostovanju kod Bornmuta, kada je bilo 1:0.
Inače, kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada su izabranici Jirgena Klopa odirali četrnaest mečeva na strani i ostvarili samo tri trijumfa, isto toliko remija i čak osam poraza, što je zaista previše.
Što se tiče Lige šampiona, iako su Redsi ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja započeli sa katastrofalnim porazom u Napulju, na stadionu “Diego Armando Maradona” gde je italijanski predstavnik slavio sa 4:1, na kraju je engleski predstavnik došao do druge pozicije na tabeli i plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
Za protivnika u nokaut fazi engleski predstavnik je dobio Real Madrid, a u prvom meču osmine finala je Liverpul sjajno krenuo, relativno rano poveo sa 2:0, ali je onda aktuelni šampion Evrope na sred Enfilda postigao čak pet golova i praktično već tad obezbedio sebi plasman u četvrtfinale.
U revanšu su Madriđani rutinski slavili sa 1:0, čime je završena ovosezonska epizoda Liverpula u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Za kraj, što se tiče sastava timova, Jirgen Klop za ovaj duel sa Čelsijem neće moći da računa na Alkantaru, Bajčetića i Keitu, dok je Dijaz pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Svakako da će oba tima dati sve od sebe da slave na ovom susretu kako bi se makar malo iskupili svojim navijačima za katastrofalne partije ove sezone, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.68.

Prednost na ovom duelu ipak dajemo Čelsiju koji je uložio neverovatnu svotu novca u prelaznom roku i poražavajuće bi bilo kada ekipa sa Stamford Bridža ni na trećem uzastopnom susretu na domaćem terenu ne bi ostvarila trijumf, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.55.

Za kraj, utisak je da će nam ovaj susret u Londonu doneti dosta golova, pa je topla preporuka igra 3+ uz kvotu 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.