Derbi dana: Juventus – Inter: Plasman u finale Kupa Italije kao nadoknada za promašaje u Seriji A!

U utorak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će snage odmeriti Inter i Juventus.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Juventus: Stara dama ponovo u igri za plasman u Ligu šampiona!

Poprilično moćan prelazni rok je prošlog leta odradila uprava Bjankonera, međutim, Juve čitavim tokom šampionata zaista nije imao sreće sa odustnim i povređenim fudbalerima, pa je tako recimo jedno od najvećih pojačanja – Pol Pogba, praktično propustio celu sezonu, a dosta problema su imali i Kjeza, Di Marija i Vlahović.
Bilo kako bilo stvari su funkcionisale dosta dobro sve dok italijanski Savez nije kaznio Staru damu oduzimanjem čak petnaest bodova.
Ipak, deluje da je ta kazna zainatila fudbalere Juventusa koji su nakon toga zaigrali fenomenalno, pa se u ovom trenutku Stara dama nalazi na odličnom sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
U prošlom kolu je Juve dosta lakše nego što to rezultat pokazuje savladao Veronu na svom terenu, a taj meč u Torinu je završen rezultatom 1:0, što je bila treća uzastopna pobeda za sedmoplasirani tim na tabeli. Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je jedan od najtrofejnijih italijanskih klubova odigrao petnaest mečeva na strani i ostvario jedanaest trijumfa, tri remija i samo jedan poraz, što Bjankonere čini najboljom domaćom ekipom u Seriji A.
Nažalost, Juve se nimalo nije proslavio u Ligi šampiona, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa na šest odigranih susreta doživela čak pet poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Makabija iz Haife kada je bilo 3:1, što je na kraju bilo dovoljno za treće mesto na tabeli.
Stara dama je morala da se zadovolji sa plasmanom u šesnaestinu finala Liga Evrope gde je italijanski predstavnik naišao na francuski Nant koji je bez većih problema eliminisan, iako su izabranici Masimiliaja Alegrija u prvom meču na svom terenu remizirali sa ovom ekipom.
U revanšu je bio 0:3, pa je Juve prošao dalje i odmerio snage sa nemačkim Frajburgom, gde je italijanski predstavnik ukupnim rezultatom 3:0 došao do plasmana u četvrtfinale i zakazao sebi duel sa Seviljom.
Biće to jedan veoma neizvestan meč, a i jedni i drugi preko Liga Evrope žele da dođu do plasmana u Ligu šampiona, uz konstataciju da je po svemu sudeći ipak Juventus blagi favorit na tom dvomeču.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj prvi meč polufinala italijanskog Kupa, Masimilijano Alegri ovog puta neće moću da računa na Pola Pogbu, dok su pod velikim znakom pitanja Bonući i Kjeza.

Inter: Šta se dešava sa Neroazurima?

Primarni cilj Intera pred početak ove sezone je svakako bio Skudeto, međutim, kako sada stvari stoje od toga nažalost neće biti ništa, ali ne samo to, već će Neroazuri morati dobrano da se potrude kako bi i naredne sezone predstavljali Italiju u Ligi šampiona.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Simonea Inzagija nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirana Roma, ali i samo dva boda manje od šestoplasirane Atalante.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala su Neroazuri još jednom poprilično neprijatno razočarali sve svoje navijače, pošto su na svom terenu doživeli neočekivan poraz od Fiorentine, a taj duel na Đuzepe Meaci je završen rezultatom 0:1.
Bio je to treći uzastopni poraz Intera u Seriji A, pošto je pre toga milanski gigant poražen i od Specije, ali i Juventusa, kod koga i gostuju u okviru prvog meča polufinala italijanskog Kupa.
Jedan od primarnih ciljeva ove sezone je bio plasman u osminu finala Lige šampiona, a on je na veliko zadovoljstvo svih navijača ovog kluba i ostvaren pošto je klub iz Milana u svojoj grupi koja je po mnogim mišljenjima bila i najteža u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, zauzeo drugo mesto na tabeli, uz tri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Barselonu.
Ispred italijanskog predstavnika je završio neprikosnoveni Bajern koji je imao maksimalan učinak i jasno istakao kandidaturu za najviši mogući plasman.
Deluje da su Neroazuri imali dosta sreće pri žrebu pošto su za protivnika dobili Porto, kog su dosta teže nego što se očekivalo eliminisali, ukupnim rezultatom 1:0, uz konstataciju da su izabranici Serža Konseisaa u finišu revanša na Dragau propustili nekoliko neverovatnih prilika da meč odvedu u produžetak.
Utisak je da je ponovo italijanski predstavnik imao dosta sreće pri žrebu, pošto je za protivnika u četvrtfinalu dobio još jednog portugalskog predstavnika – ekipu Benfike, koja pruža brutalne partije ove sezone na oba fronta.
Za kraj, Simone Inzagi za ovo gostovanju kod Juventusa u okviru prvog meča polufinala italijanskog Kupa neće moći da računa na Čalhanoglua, Škrinjara i Dalbera dok je Dimarko pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Pre samo nekoliko sedmica je Juventus savladao Inter na Đuzepe Meaci, a utisak je da bi Stara dama to mogla da ponovi i u prvom meču polufinala italijanskog Kupa, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.35.

Ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61.

Za kraj, poprilično smo ubeđeni da Stara dama neće doživeti poraz na ovom duelu, ali isto tako i da neće biti previše golova, pa je topla preporuka kombinacija igara 1X&0-3 uz kvotu 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.