Tip dana: Fenerbahče – Kajseri: Zahuktali gosti bez bele zastave u Istanbulu!

U četvrtak je izuzetno slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel u Istanbulu u kom će Fenerbahče u okviru četvrtfinala turskog Kupa ugostiti Kajseri.
Početak susreta je zakazan za 19 časova i 30 minuta.

Fenerbahče: Poraz od Bešiktaša je svima pao teško!

Prošlu sezonu je Fenerbahče završio na drugom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Konjaspor, što je bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, čime je ostvaren primarni cilj, iako klub iz Istanbula uvek ide na titulu u sve kvalitetnijem turskom šampionatu.
Međutim, Fener je u kvalifikacijama eliminisan od Dinama iz Kijeva pa se turski predstavnik morao zadovljiti sa plasmanom u Ligu Evrope.
Dosta dobre partije su izabranici Žorža Žezusa pružali u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, a na kraju je ova ekipa zauzela prvo mesto u grupi, uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Ren, a na šest odigranih mečeva je turski predstavnik ostvario četiri trijumfa, uz dva remija, što je bilo dovoljno za direktan plasman u osminu finala.
Tamo je Fener naišao na Sevilju, koja je u prvom meču u Andaluziji slavila sa 2:0, revanš u Istanbulu je završen rezultatom 1:0, čime je i završena ovosezonska epizoda izabranika Žorža Žezusa u Ligi Evrope.
Kada je u pitanju turska Superliga, u ovom trenutku se jedan od najtrofejnijih klubova ove zemlje nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na Galatasaraj, koji ruku na srce ima i meč viška. U prošlom kolu su izabranici Žorža Žezusa doživeli neprijatan poraz na svom terenu u derbiju protiv Bešiktaša, a bio je to jedan zaista sjajan meč na kom smo videli čak šest golova, a krajnji rezultat je bio 2:4.
Ovim porazom je Fener značajno smanjio svoje šanse za titulu prvaka Turske, međutim, poznato je da je prvenstvo ove zemlje poprilično nepredvidivo, pošto svako svakog može da pobedi.
Na domaćem terenu je drugoplasirani tim na tabeli do sada odigrao trinaest mečeva i ostvario devet trijumfa, jedan remi i tri poraza, a pre tog neuspeha u prošlom kolu protiv Bešiktaša, Fener je na svom stadionu demolirao nimalo naivnu ekipu Konje, kada je bilo 4:0.
Inače, poslednji međusobni susret protiv Kajserija, jedan od najtrofejnijih turskih klubova je odigrao početkom prošlog meseca i slavio sa 2:1, i to dosta lakše nego što rezultat pokazuje, pošto je domaćin do jedinog pogotka došao tek u šestom minutu sudijske nadoknade.

Kajseri: Odlične partije u poslednje vreme!

Kajseri je osnovan 1966. godine, a za sada je najveći uspeh ovog kluba osvajanje turskog Kupa i to u sezoni 2007/08 nakon trijumfa nad Genčerbirligijem, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Taj trofej je ovom simpatičnom klubu doneo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, gde je turski predstavnik nažalost naišao na PSŽ, i očekivano je eliminisan.
Od tada ova ekipa nije beležila značajnije rezultate u najkvalitetnijem rangu turskog fudbala, a prošlu sezonu je Kajseri završio na četrnaestom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju ispali u drugu ligu.
Primarni cilj je ispunjen, a to je naravno bio opstanak u društvu najboljih i sigurno je da i ovog puta Kajseri ima potpuno iste ciljeve, a kada na taj način posmatramo stvari utisak je da svi navijači ovog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na sjajnom sedmom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Adanu.
U prošlom kolu su izabranici Čagdaša Atana odigrali jedan fenomenalan meč na gostovanju kod aktuelnog šampiona Turske Trabzona i slavili rezultatom 3:4.
Pre toga je Kajseri odigrao još jedan briljantan meč na svom terenu protiv Hatajspora, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Inače, kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja turske Superlige odigrala trinaest mečeva na strani i ostvarila šest trijumfa, isto toliko poraza uz samo jedan remi, pa je sigurno da će ova simpatična ekipa imati šta da poruči i na gostovanju kod favorizovanog Fenerbahčea, koga su zanimljivo prošle sezone eliminisali iz osmine finala turskog Kupa i to pošto su u sred Istanbula slavili sa 0:1, golom Civeleka u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Pomenimo još i to da su izabranici Čagdaša Atana koji radi sjajan posao u ovom klubu bez opterećenja kada je ovaj četvrtfinalni meč u pitanju, što bi mogla da bude velika prednost za Kajseri, koji kao što smo već napomenuli zna da iznenadi i daleko kvalitetnije ekipe od sebe, a ostaje da se vidi da li će to i ovog puta biti slučaj.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Kajseri je u prošlom izdanju Kupa eliminisao Fenerbahče, a bilo bi previše kada bi se to desilo i ovog puta pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.40.

Na poslednja dva meča u prvenstvu, gosti su postigli čak sedam golova, i svakako se od njih očekuje makar jedan pogodak i u Istanbulu, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Za kraj, sva je prilika da nas očekuje jedan izuzetno efikasan meč, pa je topla, ali i hrabra preporuka igra 4+ za koju je Meridianbet odredio kvotu 2.29.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.